r
Nosalty Logó

Fahéjas-aszalt szilvás csirkemellcsíkok

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Fahéjas-aszalt szilvás csirkemellcsíkok
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 358 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1425 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 164 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    41 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    545.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    56 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    302 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    130.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    508 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    212 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    5 micro
  • α-karotin
    1871 micro
  • β-karotin
    5095 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    868 micro
Összesen 358 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    74.6 g

Zsír

  • Összesen
    40.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    164 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2182.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    55 mg
  • Kálcium
    222 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1208 mg
  • Nátrium
    290 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    183.4 g
  • Cukor
    53 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    521.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2034 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    73 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    848 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    268 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    7484 micro
  • β-karotin
    20379 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3472 micro
Összesen 1425 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    19 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    235 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    98 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2 micro
  • α-karotin
    863 micro
  • β-karotin
    2350 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    400 micro
Összesen 164 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, megsózzuk. A répákat vékonyan felkarikázzuk.
  2. Az olívaolajat egy serpenyőben (esetleg wokban) felhevítjük, és a húst pár perc alatt aranybarnára sütjük. Durvára vágott petrezselyemmel és majorannával fűszerezzük.
  3. Hozzáadjuk a répát és a szilvát. További 2-3 percig sütjük. Borral meglocsoljuk. A fahéjat és a szegfűszeget beledobjuk.
  4. Folyamatosan kevergetve addig főzzük, míg a bor el nem párolog belőle.
  5. A vadrizst előírásnak megfelelően megfőzzük, és a hússal összekeverjük.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 375
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 21962
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez is a ronda, de finom kategóriába tartozik. Először mindenki nagyon csúnyán nézett, hogyan jön össze a fahéj meg a hús, de szerencsére eljutottak az első falatig, ami pedig meggyőző volt.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...