r
Nosalty Logó

Fahéjas almáspite-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
KösziAnyu
Fahéjas almáspite-torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A vajas tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 896 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A vajas tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 6280 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír

A vajas tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 195 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.8 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    464.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    33 mg
  • Kálcium
    78 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    190 mg
  • Nátrium
    123 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    139 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    248.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    345 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    321 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    273 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    182 micro
Összesen 896 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.7 g

Zsír

  • Összesen
    237.9 g
  • Telített zsírsav
    52 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    107 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    68 g
  • Koleszterin
    570 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3253.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    549 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    253 mg
  • Foszfor
    1330 mg
  • Nátrium
    860 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    972.7 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1738.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2416 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    74 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    269 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    307 micro
  • Kolin:
    575 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2246 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1912 micro
  • β-crypt
    164 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1277 micro
Összesen 6280 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    101.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    41 mg
  • Nátrium
    27 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    30.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    54 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    59 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 195 Kcal

Hozzávalók

A vajas tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A vajas tésztához

  1. A tésztához a hozzávalókat kézzel összegyúrjuk, gömbbé formálva folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
  2. A töltelékhez a meghámozott almákat apró kockákra vágjuk, lábosba tesszük, majd hozzáadjuk a cukrot, ízesítjük fahéjjal és puhára pároljuk. Hogy le ne égjen a cukor, ráöntünk kb. 1 dl-t az almaléből.
  3. A vaníliás pudingport feloldjuk a maradék almalében és hozzákeverjük a megpuhult almához. Mikor sűrűsödni kezd, félretesszük.
  4. A vajas tészta 2/3-át kinyújtjuk és kivajazott kapcsos tortaformába fektetjük úgy, hogy az oldalát is befedje a tészta. Kissé megszurkáljuk villával, majd szórunk rá zsemlemorzsát vagy búzadarát, és rátöltjük az almás egyveleget. A maradék tésztát is kinyújtjuk, és a tetejére fektetjük. Az esetlegesen kilógó tésztarészeket ráhajtjuk a tortára (ha a ráhajtás túl vastagra sikeredik, tetszőleges mintákat készítünk belőle a torta tetejére.)
  5. Villával megszurkáljuk, bekenjük tojással és 200 fokon 50 perc alatt készre sütjük, félidőnél alufóliával letakarjuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5843
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 17.

Ajánló

A tortát gazagíthatjuk úgy is, hogy szeletekre vágunk 2-3 almát és sorba rendezzük a tetején. Ha az utóbbi megoldást választjuk, megszórjuk egy kevés cukorral, hogy sütés közben karamellizálódjon a teteje.

Receptkategóriák

Fahéjas almáspite-torta
KösziAnyu 23 recept

Ennek a receptnek az eredeti változata birsalmával készül, de mivel azt nálunk nem mindenki kedveli, átvariáltuk és így lett belőle fahéjas almáspite-torta. Nagyon finom és kiadós, masszív torta lett belőle.

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

A vajas tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek