r
Nosalty Logó

Extra csokis keksz sandraa konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Extra csokis keksz sandraa konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 891 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 3567 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
Összesen 441 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    46.9 g
  • Telített zsírsav
    30 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    149 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    608 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    28 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    112 mg
  • Foszfor
    282 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    29.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    212 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 891 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    187.7 g
  • Telített zsírsav
    121 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    598 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2431.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    112 mg
  • Kálcium
    426 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    446 mg
  • Foszfor
    1127 mg
  • Nátrium
    279 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.7 g
  • Cukor
    237 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

VÍZ

  • Összesen
    117.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    847 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    124 micro
  • Kolin:
    359 mg
  • Retinol - A vitamin:
    830 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    198 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    587 micro
Összesen 3567 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    23.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    300.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    53 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    139 mg
  • Nátrium
    35 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    52.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    105 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    44 mg
  • Retinol - A vitamin:
    103 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 441 Kcal

Elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt 190°C-ra.
  2. A fehér- és az étcsokoládét nagyobb darabokra vágjuk.
  3. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük.
  4. A tojásokat először a cukorral, majd a puha vajjal habosra keverjük.
  5. A 2 részt összekeverjük, beletesszük a nutellát és a csokidarabokat. (Ne ijedjünk meg, nehezen fog összeállni!!! Nem kell hozzátenni semmit!) Amikor beletettük a nutellát és a csokidarabokat, azt már fakanállal keverjük össze.
  6. Kb. dió nagyságú gömböket formálunk, és a sütőpapírral kibélelt tepsin kicsit lenyomkodjuk őket.
  7. 190°C-on 12 percig sütjük.
  8. Vízgőz felett felolvasztjuk az étcsokoládét, és a kihűlt cookiek alját belemártjuk. Sütőpapírral kibélelt tálcán kb. 20 percre hűtőbe tesszük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 12 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1184
  • Feltöltés dátuma: 2014. január 23.

Receptkategóriák

Ez egy roppant egyszerű, de ugyanakkor isteni finomság. Viszonylag hamar megvan. :) Az ember kedve szerint ízesítheti, el lehet belőle hagyni a kakaóport, és helyette vanília aromát lehet bele tenni, vagy a nutellát is elhagyhatjuk, és rakhatunk bele narancs aromát (vagy narancs lereszelt héját), és készülhet belőle narancsos-csokis cookie!:) A mártogatás az aljára elhagyható, de lehet csinálni hozzá akármilyen szószt vagy öntetet!

Hozzászólások

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!