r
Nosalty Logó

Étcsokoládés gesztenyekrémes mézes sorokkal

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Iluska
Étcsokoládés gesztenyekrémes mézes sorokkal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
190 °C
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Mézes tészta

Étcsokoládés gesztenyekrém

Összesen 993 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Mézes tészta

Étcsokoládés gesztenyekrém

Összesen 6948 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Mézes tészta

Étcsokoládés gesztenyekrém

Összesen 272 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.4 g

Zsír

  • Összesen
    39.4 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    52 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    435.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    171 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    142.8 g
  • Cukor
    62 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    315 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    296 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    220 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    83 micro
Összesen 993 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.1 g

Zsír

  • Összesen
    275.6 g
  • Telített zsírsav
    63 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    117 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    74 g
  • Koleszterin
    364 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3049.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    190 mg
  • Kálcium
    1194 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    814 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    999.9 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    195.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2203 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    34 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    239 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    364 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1538 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    583 micro
Összesen 6948 kcal
  • 6% Fehérje
  • 64% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.1 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    7.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    60 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

Mézes tészta

Étcsokoládés gesztenyekrém

Elkészítés

Mézes tészta

  1. Egy olyan nagyobb tálat válasszunk, amit vízgőz fölé tudunk tenni! A margarint, a mézet, a porcukrot és a tojásokat vízgőz fölött keverjük egybe.
  2. A szódabikarbónára öntsük rá a fél evőkanál 20%-os ecetet, pezsegtessük ki. Majd adjuk a mézes masszához.
  3. A lisztet adjuk hozzá, és gyúrjunk egynemű tésztát. Osszuk 5 egyenlő részre. Sütőpapíron minden lapot nyújtsunk kb. 32x22cm nagyságúra és süssük ki a tepsi hátulján. Egy lapot 7-8 percig 180 C-fokon.
  4. Állítsuk össze a süteményt. Minden lapot kenjünk meg egységesen az étcsokis gesztenyés krémmel. Díszítéshez hagyjunk!!
  5. A kevés csokoládét olvasszuk fel az olajjal, vízgőz felett, és húzzuk át a tetejét vékonyan. Ezt díszítsük a félretett krémmel, és reszelt gesztenyemasszával. Tegyük a lapokat puhulásáig legalább egy napra hideg helyre. Azután tálaljuk. Jó étvágyat!!

Étcsokoládés gesztenyekrém

  1. Az étcsokoládés pudingport elkeverjük a vaníliás cukorral, és kevés tejjel simára, majd hozzáöntjük a többi tejhez és egyfolytában keverve lassú tűzön besűrítjük.
  2. Belekeverjük az előzőleg villával összetört, gesztenyemasszát(keveset tegyünk el a díszítéshez)Gépi mixerrel simára keverjük.
  3. Kellően langyosra hűtjük, így a margarint is hozzáadjuk, amivel szintén jól kikeverjük.
  • Sütés hőfoka: 190 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x22
  • Sütés ideje: 8 perc
  • Receptkönyvben: 9
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 181
  • Feltöltés dátuma: 2022. december 07.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Karácsonyi krémes süteményt készítettem. Emlékszem jó súlya volt ahogy a hűtőből előhoztam. Másnapra a krém jól lehűlt, a tészta puha lett, mi pedig elkezdtük eszegetni.. :-)))

Hozzávalók

Mézes tészta

Étcsokoládés gesztenyekrém

Címlapról ajánljuk

„Leszámolhatnánk-e azzal, hogy a hortobágyi húsos palacsinta ciki?” – Interjú...

Nagyon sok irányból lehetne hozzá közelíteni, és mindegyik megérne akár egy önálló cikket is. Legyen szó a pályaívéről, a Bocuse d’Or-ról, a Michelin-csillagokról, Szulló Szabina a séfszakma minden fontos állomását megjárta. Mégsem ambicionálja, hogy állandóan szerepeljen, mint mondja, az ő terepe a konyha, ami pedig máig lázban tartja, az a főzés és maguk az ételek. A Nosaltynak adott nagyinterjújában beszélt többek között arról is, hogy mit csinálna a saját pályáján másképp, hogy mi az, amit már neki kell másképp csinálnia az új generáció tagjaival, és hogy min múlt az, hogy máig a nordic cuisine-től hangos a csúcsgasztronómia világa ahelyett, hogy a magyar csodáról beszélnénk.

Kormos Lili

További cikkek