r
Nosalty Logó

Sticky toffee (ragacsos toffee)

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Zsanett
Sticky toffee (ragacsos toffee)
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 1553 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 6211 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A szószhoz

Összesen 333 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    81.2 g
  • Telített zsírsav
    50 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    312 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    918.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    220 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    203.5 g
  • Cukor
    165 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    708 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    103 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    155 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    158 micro
Összesen 1553 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40.9 g

Zsír

  • Összesen
    324.7 g
  • Telített zsírsav
    199 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    95 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    1249 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3674 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    842 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    175 mg
  • Foszfor
    882 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    814.1 g
  • Cukor
    662 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    618.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2833 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    125 micro
  • K vitamin:
    32 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    140 micro
  • Kolin:
    413 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2783 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    619 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    632 micro
Összesen 6211 kcal
  • 2% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 34% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    17.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    67 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    197.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.8 g
  • Cukor
    36 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    150 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 333 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Elkészítés

A tésztához

  1. A datolyát 5 percig főzöm annyi vízben, amennyi pont ellepi. 5 perc után azonnal hideg vízbe rakom a datolyákat, így könnyen le tudom szedni a héjukat és ki tudom magozni.
  2. A már csupasz datolyákat a szódabikarbonával és a 300 ml forró vízzel ismét felteszem főni, 2 perc forrás után lehúzom a tűzrol, pürésítem (a forralásnál vigyázni kell, kevergetni, mert felhabzik).
  3. Közben begyújtom a sütőt 180 fokra és kivajazok egy 18-20 cm-es kerek tortaformát.
  4. 6 dkg vajat felhabosítok porcukorral, majd egyenként adom hozzá a tojásokat, végül a datolyapürét. A lisztet összekeverem a sütőporral es a fűszerekkel, majd óvatosan adagolom a folyékony fázishoz. Már nem habositom a keveréket, csak kevergetem. A kapott tészta hasonló állagú lesz, mint a piskótatészta. (Ha ennél lágyabb, akkor egy kis liszttel korrigálható.)
  5. Beletöltöm a tesztát a kivajazott formába, majd beteszem a már meleg sütőbe. 30-40 percig, illetve tűpróbáig sütöm.
  6. Amíg a tészta sül, elkészítem a szószt: megolvasztom a 25 dkg vajat, hozzáadom a barnacukrot és a vaníliat. Addig főzöm együtt, amíg a cukor elovad, illetve a vajból a víz elpárolog. A végén kiveszem a vaníliarudat és hozzáadom a 2dl tejszínt, illetve a 2 evőkanál rumot (ez el is hagyható).A tejszínnel már nem forralom fel, csak összemelegítem.
  7. Amikor a tészta mar megsült (a tű tisztán jön ki a közepébol), egy kis szószt locsolok rá és egy pillanatra visszatolom a sütőbe.
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 24981
  • Feltöltés dátuma: 2008. december 02.

Ajánló

Tálalása: egy szelet tészta, gazdagon meglocsolva szósszal. Aki szereti, gazdagíthatja tejszínnel es vaníliafagyival. De magát a szószt szerintem vaníliafagyival is lehet enni. Isteni:)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Zsanett 9 recept

Ez az én kedvencem. Skóciaban az egyik leghíresebb sütemény. Igaz egy kicsit inkább az édesszájúaknak való:). Ezt a süteményt itt ismertem meg Skóciában, amíg itt dolgoztam egy hotelben. Degeszre ettem magam vele:). Ajánlom mindenkinek!

Hozzávalók

A tésztához

A szószhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?