r
Nosalty Logó

Mozart szelet ahogy aantee készíti

aantee
Mozart szelet ahogy aantee készíti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Mogyorós réteg

Krém

Marcipán-réteg

Csokibevonat

1440
Kalória
20.7g
Fehérje
167.3g
Szénhidrát
74.3g
Zsír
45.1g
Víz
182g
Koleszterin
8.6g
Élelmi rost
130.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Mogyorós réteg

Krém

Marcipán-réteg

Csokibevonat

Összesen 1440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Mogyorós réteg

Krém

Marcipán-réteg

Csokibevonat

Összesen 5753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Mogyorós réteg

Krém

Marcipán-réteg

Csokibevonat

Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 1440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    297.3 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4623.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1288 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1727 mg
  • Nátrium
    1084 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    669.3 g
  • Cukor
    522 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1078 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 5753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 356 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Külön felverjük a tojásfehérjéket, majd azokat is óvatosan beleforgatjuk.
  3. Belekeverjük a lisztet, a kakaót és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.

Mogyorós réteg

  1. Ha kell, mikróban picit meglangyosítjuk a mogyorókrémet, nagyon óvatosan, hogy kenhető legyen. Vastagon rákenjük a tésztára.

Krém

  1. A tejből 4 evőkanál cukorral pudingot főzünk. Időnként meg-megkeverve kihűtjük. Beledolgozzuk a mandulaaromát. Rákenjük a mogyorós rétegre.

Marcipán-réteg

  1. Porcukrozott nyújtótáblán a tészta méretére nyújtjuk a marcipántömböt, rátesszük a krémes tetejére. Kicsit lehűtjük a süteményt a hűtőben.

Csokibevonat

  1. Az étcsokit kockákra törjük, az étolajjal meglocsolva, a mikróban alacsony fokozaton megolvasztjuk, majd rákenjük a süteményre. Szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni, utána tesszük hűtőbe. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük (nekem ehhez nem volt türelmem, úgyhogy nem lett fotogén).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X30

Nagyon szeretem a Mozart-golyót, és szerettem volna sütemény formájában is elkészíteni. Kipróbáltam több receptet, de én valami szaftosabb, krémesebb verzióra vágytam. A párom a fél tepsivel megette, néhány óra alatt...

Nosalty stories

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek