r
Nosalty Logó

Mozart szelet ahogy aantee készíti

aantee
Mozart szelet ahogy aantee készíti
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

Tészta

Mogyorós réteg

Krém

Marcipán-réteg

Csokibevonat

1440
Kalória
20.7g
Fehérje
167.3g
Szénhidrátok
74.3g
Zsír
45.1g
Víz
182g
Koleszterin
8.6g
Rost
130.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Mogyorós réteg

Krém

Marcipán-réteg

Csokibevonat

Összesen 1440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Mogyorós réteg

Krém

Marcipán-réteg

Csokibevonat

Összesen 5753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Mogyorós réteg

Krém

Marcipán-réteg

Csokibevonat

Összesen 356 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 1440 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    297.3 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4623.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1288 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1727 mg
  • Nátrium
    1084 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    669.3 g
  • Cukor
    522 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1078 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 5753 kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 356 kcal

Elkészítés

Tészta

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Külön felverjük a tojásfehérjéket, majd azokat is óvatosan beleforgatjuk.
  3. Belekeverjük a lisztet, a kakaót és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.

Mogyorós réteg

  1. Ha kell, mikróban picit meglangyosítjuk a mogyorókrémet, nagyon óvatosan, hogy kenhető legyen. Vastagon rákenjük a tésztára.

Krém

  1. A tejből 4 evőkanál cukorral pudingot főzünk. Időnként meg-megkeverve kihűtjük. Beledolgozzuk a mandulaaromát. Rákenjük a mogyorós rétegre.

Marcipán-réteg

  1. Porcukrozott nyújtótáblán a tészta méretére nyújtjuk a marcipántömböt, rátesszük a krémes tetejére. Kicsit lehűtjük a süteményt a hűtőben.

Csokibevonat

  1. Az étcsokit kockákra törjük, az étolajjal meglocsolva, a mikróban alacsony fokozaton megolvasztjuk, majd rákenjük a süteményre. Szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni, utána tesszük hűtőbe. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük (nekem ehhez nem volt türelmem, úgyhogy nem lett fotogén).

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X30

Nagyon szeretem a Mozart-golyót, és szerettem volna sütemény formájában is elkészíteni. Kipróbáltam több receptet, de én valami szaftosabb, krémesebb verzióra vágytam. A párom a fél tepsivel megette, néhány óra alatt...

További receptek

A tökéletes piskóta

Rengeteg sütemény alapját adja, megannyiszor desszerthez szükséges, mégis sokaknak mumus a piskóta készítése. Az egyszerű hozzávalókból nem mindig sül meg az a légies, könnyed, ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ez történik a testedben, ha rendszeresen eszel banánt

Sokan mumusként tekintenek a banánra egész életükben, mondván, hizlal, tele van cukorral, edzés/fogyókúra mellett tilos, stb. Pedig ha tudatosak vagyunk, minden gyümölcs fogyasztható - a banán pedig millió szempontból a tested barátja, hiszen tele van csomó-csomó egészséges tápanyaggal. Mutatjuk is!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...