r
Nosalty Logó

Mozart szelet ahogy aantee készíti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
aantee
Mozart szelet ahogy aantee készíti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Mogyorós réteg

Krém

Marcipán-réteg

Csokibevonat

Összesen 1440 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Mogyorós réteg

Krém

Marcipán-réteg

Csokibevonat

Összesen 5753 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tészta

Mogyorós réteg

Krém

Marcipán-réteg

Csokibevonat

Összesen 356 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    20.7 g

Zsír

  • Összesen
    74.3 g
  • Telített zsírsav
    33 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    322 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    271 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    167.3 g
  • Cukor
    130 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    45.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    283 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    38 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    269 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    160 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    262 micro
Összesen 1440 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    297.3 g
  • Telített zsírsav
    132 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    59 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    728 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4623.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    1288 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    383 mg
  • Foszfor
    1727 mg
  • Nátrium
    1084 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    669.3 g
  • Cukor
    522 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    30 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    152 micro
  • Kolin:
    641 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1078 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    639 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1047 micro
Összesen 5753 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 15% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    18.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    286.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    80 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    107 mg
  • Nátrium
    67 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.5 g
  • Cukor
    32 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    40 mg
  • Retinol - A vitamin:
    67 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 356 Kcal

Hozzávalók

Tészta

Mogyorós réteg

Krém

Marcipán-réteg

Csokibevonat

Elkészítés

Tészta

  1. A margarint habosra keverjük a cukorral.
  2. Hozzáadjuk a 4 tojássárgáját. Külön felverjük a tojásfehérjéket, majd azokat is óvatosan beleforgatjuk.
  3. Belekeverjük a lisztet, a kakaót és a sütőport. Sütőpapírral bélelt tepsiben tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.

Mogyorós réteg

  1. Ha kell, mikróban picit meglangyosítjuk a mogyorókrémet, nagyon óvatosan, hogy kenhető legyen. Vastagon rákenjük a tésztára.

Krém

  1. A tejből 4 evőkanál cukorral pudingot főzünk. Időnként meg-megkeverve kihűtjük. Beledolgozzuk a mandulaaromát. Rákenjük a mogyorós rétegre.

Marcipán-réteg

  1. Porcukrozott nyújtótáblán a tészta méretére nyújtjuk a marcipántömböt, rátesszük a krémes tetejére. Kicsit lehűtjük a süteményt a hűtőben.

Csokibevonat

  1. Az étcsokit kockákra törjük, az étolajjal meglocsolva, a mikróban alacsony fokozaton megolvasztjuk, majd rákenjük a süteményre. Szobahőmérsékleten hagyjuk megszilárdulni, utána tesszük hűtőbe. Meleg vízbe mártott késsel szeleteljük (nekem ehhez nem volt türelmem, úgyhogy nem lett fotogén).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20X30
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5090
  • Feltöltés dátuma: 2014. július 07.

Ajánló

A grízes pudingnak van egy kis szemcsés struktúrája, ami kellemesen imitálja a marcipánt, érdemes ezzel csinálni. Szánjuk rá a pénzt, és vegyünk minőségi marcipánmasszát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem a Mozart-golyót, és szerettem volna sütemény formájában is elkészíteni. Kipróbáltam több receptet, de én valami szaftosabb, krémesebb verzióra vágytam. A párom a fél tepsivel megette, néhány óra alatt...

Hozzávalók

Tészta

Mogyorós réteg

Krém

Marcipán-réteg

Csokibevonat

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek