Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eredeti olasz margherita pizza

Eredeti olasz margherita pizza
Eredeti olasz margherita pizza
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon sok pizzatésztával kísérleteztem. Visszanézve a napraforgó olajas, tojásos, tejjel gyúrt tészták közel sem nyújtottak olyan élményt, mint ez. Az olívaolajat nem kell sajnálni. Ettől lesz mediterrán íze, és igazán ropogós a tészta. Csakis sós lében áztatott, eredeti mozzarellát szabad rátenni!  Az igazán ínyencek ruccolát is tesznek rá. :)

Ha megfelezed az adagot, 2 db 26 cm-es pizza lesz belőle.

hozzávalók / 4 adag

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kézmeleg cukros vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd futtassuk fel.
  2. Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba. Sózzuk meg. A liszt közepébe lyukat készítünk, majd a megkelt élesztőt öntsük bele.
  3. Gyúrjuk meg a tésztát. 10 percig kell dagasztani, hogy tökéletes legyen. A tökéletes tészta nedves, de nem tapad a kezünkre.
  4. Egy nagy tálat kenjünk ki olívaolajjal, helyezzük belke a tésztagolyót, majd a tetejét is kenjük meg olívaolajjal. Kelesszük langyos helyen. 
  5. Amikor megkelt, kiborítjuk a tál tartalmát egy lisztezett nyújtódeszkára. Nyomkodjuk ki belőle a levegőt. Gyúrjuk át, majd formázzuk kis gombóccá, melyen nem látszódhat a gyúrás ráncocskái.
  6. Letakarva kelesszük még negyed óráig.
  7. Tepsire helyezve rápakoljuk a feltétet. Kenjük meg zúzott fokhagymával ízesített sűrített paradicsommal. Erre szórjunk oregánót és bazsalikomot. Locsoljuk meg finoman olívaolajjal, majd tegyünk rá mozzarella sajtot. (Szigorúan csak a zacskós mozzarellát, amelyik sós lében ázik!)
  8. Forró sütőben süssük meg 10 perc alatt kb. 200 fokon. Normál sütési móddal készítsük, a légkeverés kiszárítja.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 15 498
elküldve: 3
receptkönyvben: 126
elkészítve: 7/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Szívecske

Mióta szakács: 2012.12.22.
14 recept

receptjellemzők

alkalom: születésnap, buli receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mozzarellás pizza, tojásmentes pizzatészta, ropogós pizza mozzarellával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Narcysz
Narcysz / Narcysz Fri, 2017-12-29 17:45

Én is elkészítettem a pizzatésztát, és nagyon finom lett! Teljes kiőrlésű tönkölybúza lisztből is működik, szinte nem is érződik a különbség.

randrea
Andrea / randrea Tue, 2014-07-15 14:49

Kedves Szivecske!

Ma a Te pizza recepted alapján készült az ebéd. Csak a tésztát készítettem a Te recepted alapján, a feltétet nem. DE nagyon nagyon finom ez a tészta! Én nem igazán szeretem a pizzát, de ennek a tésztája hihetetlenül finom! Köszönöm a receptet!

632
víz 300 ml
olívaolaj 3 ek
finomliszt 500 g
élesztő 2.5 dkg
cukor 0.5 teáskanál
1 kk
sűrített paradicsom 10 dkg
fokhagyma 1 gerezd
oregánó 0 ízlés szerint
bazsalikom 0 ízlés szerint
olívaolaj 1 ek
mozzarella 10 dkg