r
Nosalty Logó

Eredeti olasz margherita pizza

NS
Eredeti olasz margherita pizza
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

632
Kalória
20.1g
Fehérje
102.7g
Szénhidrát
15g
Zsír
125.4g
Víz
19.8g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
4g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 632 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 2524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 237 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    125.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 632 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4231.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    2126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    410.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    501.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    958 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2524 kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2697 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 237 kcal

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. A kézmeleg cukros vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd futtassuk fel.
  2. Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba. Sózzuk meg. A liszt közepébe lyukat készítünk, majd a megkelt élesztőt öntsük bele.
  3. Gyúrjuk meg a tésztát. 10 percig kell dagasztani, hogy tökéletes legyen. A tökéletes tészta nedves, de nem tapad a kezünkre.
  4. Egy nagy tálat kenjünk ki olívaolajjal, helyezzük belke a tésztagolyót, majd a tetejét is kenjük meg olívaolajjal. Kelesszük langyos helyen.
  5. Amikor megkelt, kiborítjuk a tál tartalmát egy lisztezett nyújtódeszkára. Nyomkodjuk ki belőle a levegőt. Gyúrjuk át, majd formázzuk kis gombóccá, melyen nem látszódhat a gyúrás ráncocskái.
  6. Letakarva kelesszük még negyed óráig.
  7. Tepsire helyezve rápakoljuk a feltétet. Kenjük meg zúzott fokhagymával ízesített sűrített paradicsommal. Erre szórjunk oregánót és bazsalikomot. Locsoljuk meg finoman olívaolajjal, majd tegyünk rá mozzarella sajtot. (Szigorúan csak a zacskós mozzarellát, amelyik sós lében ázik!)
  8. Forró sütőben süssük meg 10 perc alatt kb. 200 fokon. Normál sütési móddal készítsük, a légkeverés kiszárítja.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 10 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Nagyon sok pizzatésztával kísérleteztem. Visszanézve a napraforgó olajas, tojásos, tejjel gyúrt tészták közel sem nyújtottak olyan élményt, mint ez. Az olívaolajat nem kell sajnálni. Ettől lesz mediterrán íze, és igazán ropogós a tészta. Csakis sós lében áztatott, eredeti mozzarellát szabad rátenni!  Az igazán ínyencek ruccolát is tesznek rá. :) Ha megfelezed az adagot, 2 db 26 cm-es pizza lesz belőle.

További receptek

Címlapról ajánljuk

3600 élelmiszer-csomagolásból származó vegyi anyagot találtak az emberekben

Július minden évben a műanyagmentesség hónapja, de míg kezdetben a teknősökről, szívószálakról és műanyag zacskókról szólt a mozgalom, ma már ennél nagyobb a tét: kiderült, nemcsak rengeteg felesleges hulladék keletkezik az egyszer használatos műanyag étel- és italcsomagolások révén, de ezekből akár több ezer vegyi anyag is kioldódhat.

Íme a nyár 5 klasszikus fogása cseppet sem klasszikusan készítve:...

Egy évszakot nemcsak az időjárása teszi jellegzetessé, hanem azok a klasszikus fogások is, amelyet e kijelölt három hónap alatt fogyasztunk. Szerencsére a nyár csak úgy dúskál a legzamatosabb alapanyagokban és a belőlük főzött, isteni receptúrákban is, amelyeket szeretünk újra és újra megfőzni. Készítsük el őket idén is, sőt, ha kedvünk tartja csavarjunk is egyet rajtuk.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...