r
Nosalty Logó

Eredeti olasz margherita pizza

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Eredeti olasz margherita pizza
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 632 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 2524 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Összesen 237 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.1 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1058 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    531 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    102.7 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    125.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    86 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    240 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7191 micro
  • Lut-zea
    23 micro
Összesen 632 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    80.4 g

Zsír

  • Összesen
    60 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4231.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    636 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    186 mg
  • Foszfor
    1065 mg
  • Nátrium
    2126 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    410.8 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

VÍZ

  • Összesen
    501.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    255 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    345 micro
  • Kolin:
    115 mg
  • Retinol - A vitamin:
    174 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    958 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    28764 micro
  • Lut-zea
    90 micro
Összesen 2524 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Likopin
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    5.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    396.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    100 mg
  • Nátrium
    199 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    47 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    24 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    16 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    90 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2697 micro
  • Lut-zea
    8 micro
Összesen 237 Kcal

Hozzávalók

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Elkészítés

A pizzatésztához

  1. A kézmeleg cukros vízbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd futtassuk fel.
  2. Szitáljuk a lisztet egy keverőtálba. Sózzuk meg. A liszt közepébe lyukat készítünk, majd a megkelt élesztőt öntsük bele.
  3. Gyúrjuk meg a tésztát. 10 percig kell dagasztani, hogy tökéletes legyen. A tökéletes tészta nedves, de nem tapad a kezünkre.
  4. Egy nagy tálat kenjünk ki olívaolajjal, helyezzük belke a tésztagolyót, majd a tetejét is kenjük meg olívaolajjal. Kelesszük langyos helyen.
  5. Amikor megkelt, kiborítjuk a tál tartalmát egy lisztezett nyújtódeszkára. Nyomkodjuk ki belőle a levegőt. Gyúrjuk át, majd formázzuk kis gombóccá, melyen nem látszódhat a gyúrás ráncocskái.
  6. Letakarva kelesszük még negyed óráig.
  7. Tepsire helyezve rápakoljuk a feltétet. Kenjük meg zúzott fokhagymával ízesített sűrített paradicsommal. Erre szórjunk oregánót és bazsalikomot. Locsoljuk meg finoman olívaolajjal, majd tegyünk rá mozzarella sajtot. (Szigorúan csak a zacskós mozzarellát, amelyik sós lében ázik!)
  8. Forró sütőben süssük meg 10 perc alatt kb. 200 fokon. Normál sütési móddal készítsük, a légkeverés kiszárítja.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 101
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 21130
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 22.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sok pizzatésztával kísérleteztem. Visszanézve a napraforgó olajas, tojásos, tejjel gyúrt tészták közel sem nyújtottak olyan élményt, mint ez. Az olívaolajat nem kell sajnálni. Ettől lesz mediterrán íze, és igazán ropogós a tészta. Csakis sós lében áztatott, eredeti mozzarellát szabad rátenni!  Az igazán ínyencek ruccolát is tesznek rá. :) Ha megfelezed az adagot, 2 db 26 cm-es pizza lesz belőle.

Hozzávalók

A pizzatésztához

A feltéthez ízlés szerint

Címlapról ajánljuk

További cikkek