r
Nosalty Logó

Erdélyi káposztás libamell

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Marianna
Erdélyi káposztás libamell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 1828 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 7316 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 263 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    64.1 g

Zsír

  • Összesen
    166 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2769.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    160 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    101 mg
  • Foszfor
    978 mg
  • Nátrium
    1451 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    17.5 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    427.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    128 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    9 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    69 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    521 micro
Összesen 1828 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    256.3 g

Zsír

  • Összesen
    664.1 g
  • Telített zsírsav
    191 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    332 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    94 g
  • Koleszterin
    1363 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11079.6 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    235 mg
  • Kálcium
    639 mg
  • Vas
    49 mg
  • Magnézium
    403 mg
  • Foszfor
    3914 mg
  • Nátrium
    5805 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    70.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1708.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    512 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    181 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    99 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    58 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    276 micro
  • Kolin:
    123 mg
  • Retinol - A vitamin:
    499 micro
  • α-karotin
    35 micro
  • β-karotin
    108 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2083 micro
Összesen 7316 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.2 g

Zsír

  • Összesen
    23.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    398.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    209 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    18 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    18 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    75 micro
Összesen 263 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A libamellet megtisztítjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és forró serpenyőben kevés olajon minden oldalát megpirítjuk, majd megöntözzük a fehérborecettel.
  2. Megvárjuk, míg elpárolog az ecet, ésegy kevés vízzel felöntve pároljuk a libamelleket.
  3. A savanyú káposztát leöblítjük, és annyi vízben, amennyi ellepi, félig puhára főzzük.
  4. A füstölt szalonnát apróra vágjuk, és üvegesre pároljuk. (Ha nincs kész lecsónk, a szalonnátkiszedjük a serpenyőből és félretesszük.A szalonna kisült zsírjában üvegesre pároljuk a hagymát, majd visszatesszük mellé a szalonnát.)
  5. A szalonnát(vagy szalonnás hagymát) meghintjük egy kanál pirospaprikával, egy kevés vízzel felengedjük, a félig megpuhult káposztába öntjük, és beletesszük a libamelleket.
  6. Hozzáadunk 1-2 gerezdzúzott fokhagymát, egykevés köménymagot, borsikafüvet, tárkonylevelet, lecsót (vagy, haaz nincs, akkor szeletelt paradicsomot és zöldpaprikát), ha szükséges megsózzukés lassú tűzön készre főzzük.
  7. Ha már minden megpuhult, a húsokat kiszedjük a káposztából, és beleöntjük a liszttel elkevert tejfölt, simára keverjük és felforraljuk.
  8. Tálba rakjuk, és a felszeletelt mellekkel tálaljuk.
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 11250
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 30.

Ajánló

Friss házi kenyérrel nagyon finom. (A képen burgonyával tálaltam, de csak a fotó miatt.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marianna 11 recept

Erdélyben sok egytálételt készítenek káposztával. Az egyik ilyen kedvencem ez a káposztás libamell. Az így elkészített libamell garantáltan nem lesz száraz. Erdélyben nem használnak fehérborecetet az elkészítéshez, de tapasztalatom szerint a szárnyasokhoz és pl. a lazachoz kiválóan passzol.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek