Erdélyi csorba húsgombóccal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Sylvia Gasztro Angyal
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
35 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
30g karalábé6 kcal
-
27g zeller10 kcal
-
53g sárgarépa19 kcal
-
30g fehérrépa19 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
3g leveskocka11 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
5g finomliszt18 kcal
-
1g citromlé0 kcal
-
500g víz0 kcal
A gombóchoz
Összesen
351
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
180g karalábé36 kcal
-
160g zeller58 kcal
-
320g sárgarépa117 kcal
-
180g fehérrépa115 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
20g leveskocka67 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
8g citromlé2 kcal
-
3000g víz0 kcal
A gombóchoz
Összesen
2115
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
A leveshez
-
0.5g napraforgó olaj4 kcal
-
1.9g vöröshagyma1 kcal
-
3.7g karalábé1 kcal
-
3.3g zeller1 kcal
-
6.6g sárgarépa2 kcal
-
3.7g fehérrépa2 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g babérlevél0 kcal
-
0g lestyán0 kcal
-
0.4g leveskocka1 kcal
-
4.1g tejföl8 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
-
0.2g citromlé0 kcal
-
62.2g víz0 kcal
A gombóchoz
Összesen
42
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.7 g
Zsír
-
Összesen 17 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 101 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1177.8 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 35 mg
-
Kálcium 104 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 56 mg
-
Foszfor 308 mg
-
Nátrium 667 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 708.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 451 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 25 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 66 micro
-
Kolin: 114 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 1650 micro
-
β-karotin 3946 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
351
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 136.3 g
Zsír
-
Összesen 101.9 g
-
Telített zsírsav 38 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 35 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 603 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7066.8 g
-
Cink 24 mg
-
Szelén 208 mg
-
Kálcium 624 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 336 mg
-
Foszfor 1847 mg
-
Nátrium 4003 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 163.9 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 27 mg
VÍZ
-
Összesen 4251.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2706 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 23 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 150 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 134 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 394 micro
-
Kolin: 682 mg
-
Retinol - A vitamin: 319 micro
-
α-karotin 9902 micro
-
β-karotin 23676 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 3 micro
-
Lut-zea 993 micro
Összesen
2115
kcal
- 3% Fehérje
- 3% Szénhidrát
- 2% Zsír
- 91% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
β-karotin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.8 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 12 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 146.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 13 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 7 mg
-
Foszfor 38 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.4 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 88.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 56 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 14 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 205 micro
-
β-karotin 491 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 21 micro
Összesen
42
kcal
Hozzávalók
A leveshez
-
3 ek napraforgó olaj
-
1 db vöröshagyma
-
1 kis db karalábé
-
1 kis db zeller
-
4 db sárgarépa
-
2 db fehérrépa
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
-
2 db babérlevél
-
2 dl tejföl
-
2 evőkanál finomliszt
-
1 ek citromlé
-
3 l víz
A gombóchoz
Elkészítés
A leveshez
- Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát.
- Hozzáadjuk a kis darabokra vágott karalábét és zellert, valamint a karikára vágott répákat.
- Felöntjük kb. 2-3 l vízzel, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, lestyánnal, és hozzáadjuk a 2 db zöldségleves kockát, majd hagyjuk főni.
- A darált húshoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, 1 tojást és a rizst. Gusztusos, kicsi gombócokat formázunk, és beletesszük őket a forrásban lévő levesbe. Addig főzzük, ameddig a zöldségek és a gombócok is megpuhulnak (kb. 45 perc).
- Ezután elkészítjük a tejfölös habarást, óvatosan beleöntjük a szintén forrásban lévő levesbe. Ízesítjük citromlével, ha van, akkor apróra vágott friss lestyánnal (ha nincs, akkor szárított lestyánt használunk).
- Felforralás után tálalhatjuk is.
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 202
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 99
- Össznézettség: 19882
- Feltöltés dátuma: 2014. október 13.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
Sylvia Gasztro Angyal
114 recept
Tartalmas, laktató és pikáns leves.