r
Nosalty Logó

Erdélyi csorba húsgombóccal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából

Sylvia Gasztro Angyal
Erdélyi csorba húsgombóccal Sylvia Gasztro Angyal konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A leveshez

A gombóchoz

351
Kalória
22.7g
Fehérje
27.3g
Szénhidrát
17g
Zsír
708.6g
Víz
100.5g
Koleszterin
4.4g
Élelmi rost
6.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 351 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 2115 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír

A leveshez

A gombóchoz

Összesen 42 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.7 g

Zsír

  • Összesen
    17 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1177.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    308 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    708.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    451 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    25 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    1650 micro
  • β-karotin
    3946 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 351 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    136.3 g

Zsír

  • Összesen
    101.9 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    35 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    603 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7066.8 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    208 mg
  • Kálcium
    624 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    336 mg
  • Foszfor
    1847 mg
  • Nátrium
    4003 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    163.9 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    27 mg

Víz

  • Összesen
    4251.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2706 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    23 micro
  • E vitamin:
    17 mg
  • C vitamin:
    150 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    134 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    394 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    319 micro
  • α-karotin
    9902 micro
  • β-karotin
    23676 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    993 micro
Összesen 2115 kcal
  • 3% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    12 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    146.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    13 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    38 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    88.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    56 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    205 micro
  • β-karotin
    491 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 42 kcal

Elkészítés

A leveshez

  1. Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát.
  2. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott karalábét és zellert, valamint a karikára vágott répákat.
  3. Felöntjük kb. 2-3 l vízzel, ízesítjük sóval, borssal, babérlevéllel, lestyánnal, és hozzáadjuk a 2 db zöldségleves kockát, majd hagyjuk főni.
  4. A darált húshoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót, a borsot, 1 tojást és a rizst. Gusztusos, kicsi gombócokat formázunk, és beletesszük őket a forrásban lévő levesbe. Addig főzzük, ameddig a zöldségek és a gombócok is megpuhulnak (kb. 45 perc).
  5. Ezután elkészítjük a tejfölös habarást, óvatosan beleöntjük a szintén forrásban lévő levesbe. Ízesítjük citromlével, ha van, akkor apróra vágott friss lestyánnal (ha nincs, akkor szárított lestyánt használunk).
  6. Felforralás után tálalhatjuk is.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 45 p

Tartalmas, laktató és pikáns leves.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek