Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-túrós morzsasüti

Szilvás-túrós morzsasüti
Szilvás-túrós morzsasüti
75 perc / előkészület: 30 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a szilvaszezon!

hozzávalók / 8 adag

Tészta

Szilvaréteg

Túrókrémes réteg

ajánlat

A  tésztában és a szilvás rétegben kókuszvirág cukrot használtam, ami nagyon kellemesen karamelles ízt ad, viszont barna színű.  A túrókrémben éppen ezért nyírfacukor került, hogy a színét ne sötétítse.

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A vajat folyékonyra olvasztjuk. A száraz hozzávalókat egy keverőtálban összevegyítjük, majd beleütjük a tojást, és belecsorgatjuk az olvadt vajat.
  2. A robotgép dagasztóspiráljával összedolgozzuk. Nem fog egyneművé összeállni, morzsás marad. Kb. olyan tésztát kapunk, mint a sajttorta alapja.
  3. A tészta 3/4 részét beledöngöljük egy kapcsos tortaformába, kis peremet is emelve körben a szélén.

Szilvaréteg

  1. A kimagozott, félbevágott szilvát a cukorral elkeverjük, és alacsony lángon felfőzzük. Ha túl kevés levet eresztene, 1-2 evőkanál vízzel pótoljuk.
  2. A keményítőt a vízzel elkeverjük, és folyamatos keverés közben a szilvához adjuk. Még egyet forralunk rajta, és ha besűrűsödött, kihűtjük.

Túrókrémes réteg

  1. A két tojást a cukorral (vagy cukorpótlóval) habosra kavarjuk, majd hozzáadunk egy csomag főzős vaníliapudingport, a túrót, a citromlevet és egy kis doboz görög joghurtot.
  2. A sütőformába elegyengetett rétegen elosztjuk a kihűlt szilvaréteget. A szilvás rétegre rásimítjuk a túrós krémet, és a maradék 1/4 morzsatésztát rámorzsoljuk.
  3. Közepes tűznél légkeveréssel kb. 45 percig sütjük. Tejszínhabbal is kínálhatjuk.
  • sütési hőfok: 175°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 164
elküldve: 6
receptkönyvben: 217
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Tomatotree

Mióta szakács: 2011.10.09.
254 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: közepes
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

szilvás túrótorta, szilvás-túrós pite

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

598
finomliszt 30 dkg
cukor 10 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
sütőpor 1 teáskanál
tojás 1 db
fahéj 1 kávéskanál
teavaj 15 dkg
szilva 75 dkg
cukor 5 dkg
étkezési keményítő 4 dkg
víz 3 ek
tojás 2 db
cukor 7 dkg
vaníliás pudingpor 1 tasak
tehéntúró 45 dkg
görög joghurt 2 dl
citromlé 2 ek