Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás-fahéjas morzsasütemény

Szilvás-fahéjas morzsasütemény
Szilvás-fahéjas morzsasütemény
80 perc / előkészület: 20 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Fahéjjal ízesített vajas tészta és az enyhén savanykás szilva, egy költemény a nagymama konyhájából.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat felolvasztjuk, kicsit hűlni hagyjuk. A szilvát megmossuk, szárazra töröljük, kettévágjuk, kimagozzuk. Egy 26 cm átmérőjű kapcsos tortaformát kevés vajjal kikenünk.
  2. Egy edényben elkeverjük a lisztet a cukorral, vaníliacukorral, sóval, fahájjal és a sütőporral. Hozzáadjuk a vajat és a tojást, először a kézi mixer dagasztóvillájával eldolgozzuk, majd kézzel morzsásra dolgozzuk.
  3. A morzsa 2/3-át az előkészített forma aljára osztjuk, kézzel lenyomjuk. A szilvát sűrűn a tésztára osztjuk, és a maradék morzsával megszórjuk.
  4. Betoljuk a 200 fokra előmelegített sütőbe, és a legalsó sínen kb. 50-60 perc alatt megsütjük. Kivesszük, és a formába hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 4 858
elküldve: 4
receptkönyvben: 68
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyhatitkok: nagyi receptjei
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna
konyha: német
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvás pite, szilvás lepény

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

576
vaj 225 g
finomliszt 500 g
cukor 150 g
vaníliás cukor 2 ek
fahéj 1 tk
1 csipet
sütőpor 0.5 tk
tojás 1 db
szilva 1 kg