r
Nosalty Logó

Búzadarás nyalánkság

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Búzadarás nyalánkság
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A cukorsziruphoz

A tetejére

Összesen 577 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A cukorsziruphoz

A tetejére

Összesen 5760 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír

A tésztához

A cukorsziruphoz

A tetejére

Összesen 232 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    58 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    476.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    210 mg
  • Nátrium
    115 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    110.9 g
  • Cukor
    78 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    115.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    84 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    30 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    83 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    53 micro
Összesen 577 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.6 g

Zsír

  • Összesen
    128.6 g
  • Telített zsírsav
    57 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    31 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4763.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    1119 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    255 mg
  • Foszfor
    2102 mg
  • Nátrium
    1151 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1108.7 g
  • Cukor
    781 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    1153 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    839 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    304 micro
  • Kolin:
    347 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    164 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    534 micro
Összesen 5760 kcal
  • 3% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    191.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    14 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21 micro
Összesen 232 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A cukorsziruphoz

A tetejére

  • 2 marék dió (tetszés szerint mogyoró vagy pisztácia vagy natúr kókuszreszelék)

Elkészítés

A tésztához

  1. Egy tálban összeállítjuk a tésztát, nem szükséges gyúrni, fakanállal is szépen összedolgozható, majd beletesszük a hűtőbe.
  2. Ezután a szirup hozzávalóit összekeverjük, 5-6 percig forraljuk. Félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
  3. A masszából diónyi adagokat véve gömböket formálunk, majd ezeket ellapítva egy mélyebb, kiolajozott tepsibe helyezzük, ügyelve arra, hogy elegendő távolságot hagyjunk a korongok között, mert ezek a sütés és a szirup felszívása során is dagadni fognak.
  4. Előmelegített, közepesen meleg sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
  5. A sütőből kivéve óvatosan meglocsoljuk a sütiket az eddigre már max. langyoskás, de inkább hideg sziruppal (igen, az egészet tessék rájuk önteni, hadd úszkáljanak), majd visszatesszük a kikapcsolt, de meleg sütőbe. FONTOS, hogy a sütemény forró legyen, a szirup pedig szobahőmérséklet körüli, illetve fennakadás esetén megoldható fordítva is: hideg süti, forró szirup párosítással.
  6. Hagyjuk így a sütővel együtt kihűlni az alkotásunkat, majd kiszedhetjük tányérra, dobozba, ahogy tetszik... (Nem fogják az összes szirupot felszívni!)
  7. Tetejüket meghintjük durvára tört mogyoróval (dióval, natúr pisztáciával) vagy kókuszreszelékkel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 133
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 6
  • Össznézettség: 17218
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 12.

Ajánló

Annak, aki már volt, vagy éppen van, vagy esetleg tervez valamikor Törökországban lenni... ;)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Saját hazája hangulatát idéztem meg ezzel a cukorszirupba áztatott süteménnyel a messziről hazatért (török) párocskámnak. Nagy volt a boldogság, de kicsit kevesebb a honvágy, hála a finom édességnek. A 20 db puffancs el is tűnt a hűtőből cirka 2 nap alatt, mintha ott se lett volna. Az eredeti receptet a Yetur'la lezzet kareleri-n találtam. Réges-régóta van egy ilyen kekszformáló eszközöm, amit eddig még soha az életben nem használtam, hát itt volt az ideje, hogy felavassam. De a fent leírt módon is hasonlóan szép kis puffancsokat kaptok majd.

Hozzávalók

A tésztához

A cukorsziruphoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

7 imádnivaló teraszos hely Budapesten, ahol jót is ehetünk

Egyre inkább kikívánkozunk a négy fal közül. Ha szeretnétek a szabad ég – vagy épp egy napernyő – alatt lazulni, annyi sok jó lehetőség van a fővárosban! Ajánlunk helyet a pesti flaszteren, a budai és a pesti Duna-parton is, hiszen a terasz is sokféle lehet a csupazöld kerthelyiségtől a belvárosi kiülős helyekig. Teraszra fel!

Nosalty

További cikkek

Így készítsd el otthon a kínai kifőzdék gyöngyszemét, a gong...

Szégyen, nem szégyen, időnként mindannyian betérünk egy-egy ázsiai büfébe, hogy gyors komfortkaja gyanánt vegyünk egy kis adag csirkét rizzsel. Persze mindenkinek más a kedvence: ki a szezámos csirke, ki az édes-savanyú rajongója, vannak tofu- és bambuszrügyfanok, és ott vannak az olyan mindig megbízhatóan egyforma fogások, mint a mogyorós csirke, azaz a gong bao. Na, most azt mutatjuk meg, hogyan készíthetitek el házilag, autentikus módon!