r
Nosalty Logó

Linzertorta Éva házias konyhájától

Éva házias konyhája
Linzertorta Éva házias konyhájától
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

520
Kalória
7.2g
Fehérje
57.1g
Szénhidrát
30.1g
Zsír
26.6g
Víz
125.9g
Koleszterin
2.5g
Élelmi rost
26.4g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 4157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
Összesen 421 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.2 g

Zsír

  • Összesen
    30.1 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    242.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    44 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    30 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    57.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    26.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    200 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    196 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    45 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 520 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    57.3 g

Zsír

  • Összesen
    240.5 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    101 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    1007 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1938.8 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    136 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    240 mg
  • Foszfor
    936 mg
  • Nátrium
    239 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    457 g
  • Cukor
    212 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    213.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1601 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    24 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    246 micro
  • Kolin:
    532 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1571 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    357 micro
  • β-crypt
    15 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    751 micro
Összesen 4157 kcal
  • 6% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 25% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    46.2 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    21.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    162 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    159 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 421 kcal

Elkészítés

  1. A lisztet a vajjal egy tálban összemorzsoljuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót a lekvár és tojássárgája kivételével, és összegyúrjuk.
  2. Megformázzuk, és frissentartó fóliába csomagoljuk. 60 percet hűtőben pihentetjük.
  3. Pihentetés után a tészta 1/4 részét levágjuk. Visszacsomagoljuk a fóliába, és felhasználásig hideg helyen tároljuk.
  4. A tésztát lisztezett felületen kb. 30 cm-es köralakra kinyújtjuk. Én egy tortagyűrű segítségével formáztam meg szép kerek formára. (A legegyszerűbb, ha mindjárt egy sütőpapíron formázzuk meg a tésztát.)
  5. A kinyújtott tészta közepén kb. 21 cm-es kört megjelölünk, csak annyira, hogy látszódjon a tésztán a jelölés.
  6. Majd egy vágóeszköz segítségével körben a tészta megmaradt szélét 1 cm szélességű csíkokra fölvágjuk.
  7. Miután fölvágtuk a csíkokat, a megjelölt 21 cm kört 200 g lekvárral egyenletesen megkenjük.
  8. A félretett tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, és egyforma szélességű csíkokra fölvágjuk. A lekvárral megkent részt berácsozzuk vele.
  9. A körben fölvágott csíkokból egy x formájú mintát alkotunk. Megjelölünk virtuálisan egy tésztacsíkot. Majd a hozzá jobbra eső csíkot balra ráhajtjuk a lekvárral megkent tészta széléig. Majd a virtuális csík mellett balra eső csíkot jobbra ráhajtjuk. A megjelölt virtuális csíkot balra hajtjuk.
  10. Ismét kihagyunk egy csíkot, és a jobbra eső csíkot balra hajtjuk, a kihagyott csíkot jobbra. Így folytatjuk körben ezt a mintát. Miután körben megalkottuk a mintát, a csíkok végénél lazán lenyomkodjuk.
  11. Tojássárgájával lekenjük a tetejét, és előre fölmelegített sütőben 200 fokon megsütjük kb. 30-35 percig. Jó étvágyat

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 25 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Linzertorta, kedvelt sütemény a családunkban. Ezért több változatban is elkészítem. Sok esetben, mint  pl. ennél a receptnél is, saját magam alkotom meg a tészta receptjét. Ezzel  az x mintával készítetthez még süteményforma sem szükséges.

További receptek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...