r
Nosalty Logó

Erdei-joghurt torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Feenuee
Erdei-joghurt torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 191 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 2297 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 152 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    186.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    51 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    16.7 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    103 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    127 micro
Összesen 191 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    77.6 g

Zsír

  • Összesen
    127 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    1233 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2240.3 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    99 mg
  • Kálcium
    450 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    894 mg
  • Nátrium
    612 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    199.9 g
  • Cukor
    120 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1239 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    267 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    197 micro
  • Kolin:
    797 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1209 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1527 micro
Összesen 2297 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 61% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    147.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    59 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    82 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 152 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk.
  2. A sárgákat külön habosra keverjük, a lisztet elkeverjük a kakaóporral, majd a kakaós lisztet és habot felváltva óvatosan a sárgájához adagoljuk, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.
  3. Kivajazott-lisztezett/sütőpapírral bélelttortaformába simítjuk, és előmelegített sütőben kb.25 perc alatt megsütjük (tűpróba!).
  4. Rácson hagyjuk kihűlni.
  5. A krémhez a zselatint egy deci vízben elkeverjük, megforraljuk, majd folyamatos keverés mellett hozzáadjuk a joghurtot.
  6. A tejszínt habbá verjük, a végén hozzáadjuk a zselatinos joghurtot.
  7. A tésztalapot kettőbe vágjuk, az alsó lapot visszatesszük a formába és a nagyja krémet ráhalmozzuk. Lefedjük a másik lappal és a maradék krémet a tetejére simítjuk.
  8. A tetejére halmozzuk a gyümölcsöket, majd a meggylében elkavart, majd megforralt zselatint óvatosan a tetejére csurgatjuk.
  9. Legalább két órát hűtőben dermedni hagyjuk, csak azután szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Receptkönyvben: 69
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 17311
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 14.

Ajánló

Télen jobb híján mirelit gyümölccsel készítem, amolyan nyáridéző gyanánt. Tipp: A zselatin miatt a krémmel ütemesen kell dolgozni, nehogy idő előtt megkössön. Tapasztalatból tudom sajnos, hogy ilyenkor egy "gyors telefon a Nagyival" nem fér bele... 8)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Feenuee 20 recept

A Férjem nagyon szereti a gyümölcsös-krémes-habos sütiket, főleg nyáron. Az Ő kívánságára készült.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek