r
Nosalty Logó

Erdei gombás rizotto 2.

NS
Erdei gombás rizotto 2.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Az alaprizottóhoz

A gombás verzióhoz

418
Kalória
11.7g
Fehérje
49.2g
Szénhidrát
14.5g
Zsír
156.1g
Víz
26.3g
Koleszterin
3.8g
Élelmi rost
2.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alaprizottóhoz

A gombás verzióhoz

Összesen 418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alaprizottóhoz

A gombás verzióhoz

Összesen 1664 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír

Az alaprizottóhoz

A gombás verzióhoz

Összesen 112 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    11.7 g

Zsír

  • Összesen
    14.5 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1186 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    237 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    48 mg
  • Foszfor
    261 mg
  • Nátrium
    615 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    156.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    107 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    143 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    80 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    484 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    314 micro
Összesen 418 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    46.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    105 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4744.1 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    68 mg
  • Kálcium
    946 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    194 mg
  • Foszfor
    1045 mg
  • Nátrium
    2462 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    196.6 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

Víz

  • Összesen
    624.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    484 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    88 mg
  • D vitamin:
    28 micro
  • K vitamin:
    429 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    573 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    322 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1938 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1255 micro
Összesen 1664 kcal
  • 5% Fehérje
  • 21% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    3.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    7 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    318.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    166 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    42 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    29 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    39 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    130 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    84 micro
Összesen 112 kcal

Elkészítés

Az alaprizottóhoz

  1. Alaprizotto készítése:
  2. Először is legyen meleg az alaplevünk, és ha tehetjük, a maradék leves szolgáljon erre a célra.
  3. Az olívaolajat felhevítjük, beletesszük a hagymát, fokhagymát, és a zellert. Kis lángon megpároljuk.
  4. A lángot erősebbre tesszük és hozzáadjuk a rizst. Addig kavargatjuk, míg üvegessé válik. Hozzáöntjük a bort és addig keverjük, míg az alkohol el nem párolog belőle.
  5. Kis lángra tesszük, és hozzáadunk egy kevés alaplevet. Ebben a fázisban adjuk hozzá az alaprizottóhoz azt, amivel ízesíteni szeretnénk. Folyamatosan keverés mellett adagoljuk hozzá az alaplevet. Sózzuk, borsozzuk, ha még igényli a főztünk.
  6. Ha elérte a megfelelő puha állapotot, levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat és a parmezánt. Fedő alatt hagyjuk egy pár percig pihenni.
  7. Gombás verzió:
  8. Egy forró serpenyőben olívaolajat felhevítve hozzáadjuk a tépkedett, darabolt gombákat.
  9. Megpirítjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és egy csipet sót is. A gomba ekkor szívja magába az ízeket. A szárított gomba levét és a sót is.
  10. Ha átsült kb. 5-6 perc alatt, hozzáadjuk a petrezselymet, a borsot és egy csavarintás citromlevet.
  11. Az alaprizottóhoz a 4. pontban adjuk hozzá.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 20 p

Maga az ekészítés egyszerű, de időigényes, viszont a végeredmény meghálálja. A recept Jamie Olivertől származik.

További receptek

Sütőtökös rizottó kacsamellel

Ősszel egyértelműen a sütőtök a sláger, így ezt most egy önmagában is lélekmelengető rizottóba csempésztük. Kacsamellett sütöttünk hozzá, de magában is vagy egy kis baconnel is ...

Vénusz

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...