r
Nosalty Logó

Gombás-májas rizottó

Geleva
Gombás-májas rizottó
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

497
Kalória
26.1g
Fehérje
65.8g
Szénhidrát
12.3g
Zsír
201.3g
Víz
345g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
5g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2971 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1733.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    201.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3290 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    1657 micro
Összesen 497 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    156.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10401.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2822 mg
  • Nátrium
    6406 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    394.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    1207.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20079 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    100 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    815 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4796 micro
  • Kolin:
    1320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19740 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    3959 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    9941 micro
Összesen 2971 kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A rizst alaposan megmossuk, a megtisztított májat forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt megfőzzük és kicsi kockákra vágjuk.
  2. Az apró kockákra vágott hagymát, az olajon üvegesre pirítjuk, rányomjuk a fokhagymát. Így 1-2 percig pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a rizst, jól elkeverjük és felöntjük az alaplével.
  4. Fűszerezzük só, bors,ételízesítővel. Felforraljuk, beletesszük a zöldborsót, májat és a közben vékonyra szelt gombát.
  5. Így főzzük kb. 20-25 percet, amikor jól elfőtte a levét, rátesszük a felaprított petrezselymet.
  6. Óvatosan átkeverjük, ha kell utána ízesítünk.
  7. Leállítjuk alatta a "tüzet" és lefedve, meleg helyen hagyjuk még 10 percet pihenni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 30 p

A kicsi lányom sokszor kér rizseshusit, rizottót, amit többnyire bográcsban szoktam készíteni. Nekünk úgy a legfinibb. Ennek egy alternatív megoldásaként találtam ki ezt az ételt, téli időszakra. Bevált.

További receptek

Címlapról ajánljuk

5 kiváló étterem, ami igazságot szolgáltat minden olyan ételnek, amit...

Az iskolai menzákról a legtöbben csak rossz emlékeket őrzünk, legyen szó akár a vakolóanyagra emlékeztető főzelékekről, akár a különféle tokányokról, amik legtöbbször mócsingos húsok voltak valamilyen nyálkás szószban. De tényleg rosszak ezek a menzás kaják, vagy csak rosszul voltak elkészítve? Most ajánlunk öt éttermet, ahol több menzás mumusnak szolgáltatnak igazságot, és bebizonyítják, lehet ezt jól is csinálni.

Top Receptek

Lila hagymás uborkasaláta télire

Ez édeskésebb ízű, nagyon finom. Nálunk minden évben készül, én olyan vagyok mint a hangya, szorgoskodom, télen pedig elfogyasztjuk....férjecském is hangyának nevez mindig :-))))

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Kovászos uborka egyszerűen

Túlmisztifikált receptek helyett a 96 éves Dédimama receptje. Tanyán született, ott nőtt föl, sok hasznos  praktikát hozott magával. Sokszor készítettük már, de legfinomabb akkor ...