r
Nosalty Logó

Gombás-májas rizottó

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Geleva
Gombás-májas rizottó
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 497 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 2971 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
Összesen 102 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    26.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    345 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1733.6 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    70 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    62 mg
  • Foszfor
    470 mg
  • Nátrium
    1068 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    201.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3347 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    17 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    136 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    220 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3290 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    660 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    40 micro
  • Lut-zea
    1657 micro
Összesen 497 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    156.4 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2070 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10401.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    422 mg
  • Kálcium
    260 mg
  • Vas
    80 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    2822 mg
  • Nátrium
    6406 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    394.6 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1207.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20079 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    100 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    308 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    815 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    13 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    92 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4796 micro
  • Kolin:
    1320 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19740 micro
  • α-karotin
    129 micro
  • β-karotin
    3959 micro
  • β-crypt
    66 micro
  • Likopin
    240 micro
  • Lut-zea
    9941 micro
Összesen 2971 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 66% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium
  • Kálcium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    72 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    361.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    9 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    98 mg
  • Nátrium
    222 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    685 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    8 micro
  • Lut-zea
    345 micro
Összesen 102 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst alaposan megmossuk, a megtisztított májat forrásban lévő vízben 3-4 perc alatt megfőzzük és kicsi kockákra vágjuk.
  2. Az apró kockákra vágott hagymát, az olajon üvegesre pirítjuk, rányomjuk a fokhagymát. Így 1-2 percig pároljuk.
  3. Hozzáadjuk a rizst, jól elkeverjük és felöntjük az alaplével.
  4. Fűszerezzük só, bors,ételízesítővel. Felforraljuk, beletesszük a zöldborsót, májat és a közben vékonyra szelt gombát.
  5. Így főzzük kb. 20-25 percet, amikor jól elfőtte a levét, rátesszük a felaprított petrezselymet.
  6. Óvatosan átkeverjük, ha kell utána ízesítünk.
  7. Leállítjuk alatta a "tüzet" és lefedve, meleg helyen hagyjuk még 10 percet pihenni.
  • Receptkönyvben: 487
  • Tegnapi nézettség: 8
  • 7 napos nézettség: 48
  • Össznézettség: 67354
  • Feltöltés dátuma: 2010. november 18.

Ajánló

Házi, vegyes vágott savanyúsággal, csemege uborkával szoktuk fogyasztani.  Sok féle módon elkészíthető. Más zöldségekkel is jól kombinálható. Gomba helyett én már készítettem brokkolival is, de akkor a brokkolit külön párolom és a végén keverem hozzá óvatosan, hogy ne törjön össze. Készítettem már mexikói vegyes zöldséggel is, az egy más jellegű ételt eredményezett.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A kicsi lányom sokszor kér rizseshusit, rizottót, amit többnyire bográcsban szoktam készíteni. Nekünk úgy a legfinibb. Ennek egy alternatív megoldásaként találtam ki ezt az ételt, téli időszakra. Bevált.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Sajttól roskadó húsvéti sós sütik

Megadjuk a módját a húsvéti vendégvárásnak: sajtos sós sütiket sütünk, de nem sima pogácsát vagy sajtos rudat: stanglit dupla sajttal, csigát fokhagymásan-sajtosan, mini kiflit libazsírosan, krumplisan, és persze sajtosan.

Nosalty

További cikkek