Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Baconös-gombás-kurkumás rizs

Baconös-gombás-kurkumás rizs
Baconös-gombás-kurkumás rizs
30 perc / előkészület: 5 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbáljátok ki, nagyon finom! Önállóan, de köretként is megállja a helyét! 

hozzávalók / 3 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az alaplevet felforrósítjuk, és melegen tartjuk.
  2. Egy edényben evőkanálnyi zsírt felmelegítünk, az összeaprított hagymát, fokhagymát és bacont puhára pároljuk benne.
  3. Hozzáadjuk a rizst, üvegesre pirítjuk, közben folyamatosan keverjük, majd a forró alapléből kanalazunk a rizshez. Hozzáadjuk a gombát is. Ha elfőtte a levet pótoljuk, amíg a rizs meg nem főtt (szükség esetén kis forró vizet is adhatunk a végén a rizshez).
  4. Az edényt a tűzről lehúzva lefedjük, és 1-2 percig állni hagyjuk. Utána azonnal fogyasztjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 467
elküldve: 0
receptkönyvben: 46
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Rita Regenoros konyhája

Mióta szakács: 2018.11.16.
3 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 3 főre
kalória: magas
fogás: főétel
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás risotto

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

732
rizs 300 g
alaplé 1 l
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 2 gerezd
sertészsír 1 ek
gomba 200 g
kurkuma 1 kk
bacon 200 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint