r
Nosalty Logó

Epres-vaníliakrémes piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
cam22
Epres-vaníliakrémes piskóta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a tetejéhez

Összesen 1137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a tetejéhez

Összesen 4542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a tetejéhez

Összesen 231 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    63.4 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1629.3 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    502 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    81 mg
  • Foszfor
    607 mg
  • Nátrium
    409 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.8 g
  • Cukor
    75 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    158.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    218 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    49 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    214 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    38 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    334 micro
Összesen 1137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.2 g

Zsír

  • Összesen
    253.6 g
  • Telített zsírsav
    182 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    36 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    942 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6517.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    2008 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    326 mg
  • Foszfor
    2430 mg
  • Nátrium
    1635 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    503 g
  • Cukor
    300 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    634.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    871 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    195 mg
  • D vitamin:
    205 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    631 mg
  • Retinol - A vitamin:
    858 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1335 micro
Összesen 4542 kcal
  • 5% Fehérje
  • 35% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    328.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.4 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    44 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    43 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    8 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 231 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a tetejéhez

Elkészítés

Hozzávalók a tésztához

  1. A tojások sárgáját elkeverjük a vízzel, a cukorral, a liszttel és a sütőporral.
  2. Ha már egynemű a massza, óvatosan hozzáadjuk a tojások kemény habbá vert fehérjét.
  3. Kizsírozott, kilisztezett tepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben 180 fokon 25 perc alatt készre sütjük. Érdemes letakarni alufóliával, és sütőtől függően 15-20 perc után ellenőrizni tűpróbával.

Hozzávalók a krémhez

  1. A tejet elkeverjük a cukorral és a pudingporral, majd sűrűre főzzük.
  2. Ha a puding kihűlt, robotgéppel hozzákeverjük a kókuszzsírt. Sokáig kell keverni, mire a kókuszzsír a krémbe olvad.
  3. A kihűlt tésztát hosszában félbevágjuk, rákenjük a krém felét, rátesszük a megmosott, felszeletelt epret, majd a krém másik felével bevonjuk. Most mehet rá a tészta teteje.

Hozzávalók a tetejéhez

  1. A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük, majd bevonjuk vele a sütink tetejét, és oldalát. Eperrel díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25x25x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 42
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5146
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 09.

Receptkategóriák

Igaz, az epernek még nincs szezonja, de annyira kívántam az epret és az édességet, hogy muszáj volt sütnöm valami krémes-epres sütit. :)

Hozzávalók

Hozzávalók a tésztához

Hozzávalók a krémhez

Hozzávalók a tetejéhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek