Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Eperbomba 2.

Eperbomba 2.
Eperbomba 2.
25 perc / előkészület: 15 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Évekkel ezelőtt egy Kiskegyed Konyhájában találtam a receptet, azóta ez a gyümölcsszezon slágerédessége. Málnával is szoktam készíteni, úgy is nagyon finom. Apósom így jellemezte: ez bombajó!

hozzávalók / 4 adag

Az eperbombához

A 6 tojásos piskótához

ajánlat

Babapiskótával is készíthető, ez a gyorsabb megoldás. De akkor a babapiskóta előtt fóliával is kibéleljük a tálat.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A piskótából egy kerek lapot vágunk, akkorát, amekkora a tál alja, amibe tenni fogjuk. A maradékot csíkokra szabdaljuk.
  2. A piskótacsíkokkal kibélelünk egy kerek aljú tálat.
  3. A zselatint feloldjuk 1 dl meleg vízben.
  4. Az epret megmossuk, kisebb darabokra vágjuk.
  5. A tejszínt felverjük a cukorral, ha nem keményedik kellőképpen, habfixálót teszünk bele.
  6. Mikor már elég kemény a tejszín, belecsorgatjuk a zselatint, kevés ideig tovább verjük.
  7. Hozzáadjuk az eperdarabokat, összekeverjük, s beleborítjuk a piskótával bélelt tálba. A kerek piskótalappal beborítjuk.
  8. Fóliába csomagoljuk, s másnapig hűtőben dermesztjük.
  9. Kiborítjuk a tálból, szeleteljük.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 666
elküldve: 1
receptkönyvben: 58
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gerdi

Mióta szakács: 2010.09.22.
60 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

eperkrémes piskótatorta, epres piskótabomba

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

873
babapiskóta 20 dkg
habtejszín 5 dl
cukor 3 ek
habfixáló 2 csomag
zselatin 20 g
eper 20 dkg
tojás 6 db
finomliszt 6 evőkanál
cukor 6 ek
szódabikarbóna 1 késhegynyi