Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Cseresznyés-túrós Sylvia konyhájából

Cseresznyés-túrós Sylvia konyhájából
Cseresznyés-túrós Sylvia konyhájából
80 perc / előkészület: 35 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Érik a cseresznye, volt itthon túróm is, és valami könnyű sütit szerettem volna. Nagyon finom lett, langyosan is és hidegen is kiváló!

Hamarosan érik a meggy is, azzal is meg fogom sütni.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A túrót áttörjük, kikeverjük a tojások sárgájával, a cukorral, csipetnyi sóval és a vajjal, majd hozzáadjuk a pudingport, a vaníliás cukrot, a sütőport és a búzadarát.
  2. Belekeverjük a megtisztított, kimagozott cseresznyét.
  3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, és laza mozdulatokkal a masszához keverjük, ügyelve arra, hogy ne törjön össze.
  4. Egy 26 cm-es tortaformát kivajazunk, vagy sütőpapírral kibélelünk, és a masszát belesimítjuk. Előmelegített sütőben tűpróbáig, szép pirosra sütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 3 828
elküldve: 3
receptkönyvben: 111
elkészítve: 8/8
Facebookon megjelent: -

szakács

Sylvia

Mióta szakács: 2013.10.01.
42 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös túrós, cseresznyés túrós, pudingos cseresznyés túrós sütemény

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

TTimke
TTimke Mon, 2014-06-16 09:17

Amíg meleg volt, villával ettünk, de mire kihűlt, össze is állt. (Csak ki kellett volna várni, hogy sütiállagú legyen, de ki bírja azt kivárni? :D) Tulajdonképpen annyira nem is hiányzott belőle a gríz, csak sütés közben voltam kicsit kétségbeesve, hogy miért nem akarja kiállni a tűpróbát, mikor a teteje már szép barna... :)

macska11
Sylvia / macska11 Mon, 2014-06-16 16:08

Lehet, hogy ha hidegen akarjuk fogyasztani, akkor így is érdemes sütni! Szerencsés voltál végül, hogy nem esett szét az egész (egyszer régen jártam így, a vendégváró túrótortám darabjaira hullott, ahogy lehúztam a tortaperemet ! :-( - végül finom volt, csak tálkából ettük, sok tejszínhabbal a tetején, hogy ne lehessen látni :-D)
Remélem nem vette kedved, és máskor is megcsinálod még - akár más gyümölcsökkel is !
Szia Sylvia

TTimke
TTimke Sun, 2014-06-15 20:22

Véletlenül kimaradt a búzadara, csodálkoztam is, miért nem akar szilárdulni... Ízre azért jó lett. :D Legközelebb jobban odafigyelek.

macska11
Sylvia / macska11 Mon, 2014-06-16 07:55

Szia TTimke !
Máris elkészült egy újabb, kalóriaszegényebb desszert ! Kanalazni kellett, vagy azért nagyjából összeállt ? üdv
Sylvia

680
tehéntúró 1 kg
1 csipet
vaj 10 dkg
cukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
tojás 3 db
vaníliás pudingpor 1 tasak
sütőpor 1 csomag
búzadara 100 g
cseresznye 50 dkg