Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tejfölös meggyes süti

Tejfölös meggyes süti
Tejfölös meggyes süti
60 perc / előkészület: 30 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (46)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A receptet a felvidéki újságban leltük. Mivel meggyfáim roskadoztak a meggytől, azonnal kipróbáltuk. Lágy, krémes állagú, napokig finom, nem szárad ki.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha tejföl helyett mascarponét használunk, még finomabb.


Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meggyet megmossuk, kimagozzuk.
  2. A vajat 12 dkg a nyírfacukorral és sóval kikeverjük.
  3. Hozzáadunk 2 egész tojást, a sütőporal elkevert lisztet.
  4. Annyi tejet (max. 2 dl) adunk hozzá, amennyivel jó sűrű, de keverhető állagú tésztát kapunk.
  5. Előmelegítjük a sütőt.
  6. Egy tepsit kibélelünk sütőpaírral, belesimítjuk a tésztát.
  7. A tetejét megszórjuk a meggyel.
  8. 3 tojást, a tejfölt, a maradék nyírfacukrot és a vaníliás cukrot összekeverjük, a meggy tetejére öntjük.
  9. Készre sütjük, tűpróbát végzünk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x40 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 33 045
elküldve: 26
receptkönyvben: 646
elkészítve: 34/49
Facebookon megjelent: 1

szakács

8zsuzsa8

Mióta szakács: 2011.04.05.
184 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

álom meggyes, meggyes szelet

Hozzászólások (46)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kmary2
kmary2 Sat, 2016-02-27 17:59

Megsütöttem, és nagyon szuper lett. Bár kicsit megijedtem, mert volt egy fél adag mascarponem, azt pohár tejföllel és a többi hozzávalóval összekeverve, nagyon híg lötyit kellett ráöntenem, de jól kisült a végére. Még egy kérdés? Ezt a masszát te 30x40cm-es tepsiben szoktad sütni? Nem lesz nagyon vékony a tészta? Én eggyel kisebb tepsibe, és kicsit elősütöttem 10 percet.

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sun, 2016-02-28 19:46

Nálunk meggyes álom néven fut. Én már régen nem mérek semmit. Csak a receptbeküldés miatt méricskélek, vagy csak megsaccolom. A sütés-főzésben a kreativitás a legfontosabb. Üdvözlettel Zsuzsa

szepandi3
szepandi3 Thu, 2014-01-16 13:45

Megcsináltam, 25dkg mascarponét pótoltam tejföllel es nagyon finom lett!

sarai eva
sarai eva Sat, 2013-09-28 16:44

Többször csináltam már kevert meggyes lepényt, de most először tettem a tetejére tejfölös masszát. Nem csalódtam, fantasztikusan finom lett. Legközelebb megpróbálom durum,vagy tönkölyliszttel.

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sat, 2013-09-28 20:50

Örülök, hogy ízlett. Más gyümölcsökkel is kipróbáltam, mindegyikkel jó! Én rendszeresen durumliszttel,. tönkölylisztel sütök-főzök. nem a divat miatt, hanem mert cukros vagyok és ezek lassan felszívódó szénhidrátok.
üdv Zsuzsa

gizmo25
gizmo25 Sun, 2015-02-15 14:34

Kedves Zsuzsa!
Ha durumliszttel vagy tönkölyliszttel csinálnám, akkor ugyanannyi kell belőle, mint a finomlisztből?
Köszönöm a válaszod!
Üdv, Kati

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sun, 2015-02-22 13:54

természetesen. Mióta cukorbeteg lettem, gyakorlatilag csak tönkölyliszttel készítek mindent. Szigetszentmártonban van a Szabó malom, onnan szerzem be, kitűnő minőségű. Megtalálod őket a neten. Mivel én Budafoki vagyok, nem nagy ügy átmenni autóval a malomba, és akkor nagyobb tételben veszek. Van fehér, félfehér, teljes kiőrlésű és rétes lisztjük tönkölyből.

81Judit
81Judit Fri, 2013-06-21 14:29

Kedves Zsuzsa!
Köszönjük a receptet! Finom, gyors, könnyű süti.
Üdvözlettel: Judit

t.ildiko.
t.ildiko. Fri, 2013-05-03 21:21

Elkészítettük,nagyon finom,könnyű gyümölcsös.Az egész család tetszését elnyerte.Köszönjük a finom receptet.

bettike
bettike Sat, 2012-10-20 18:09

Én meggy helyett barackkal csináltam,de így is isteni finom lett.

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Mon, 2012-10-22 10:09

Kedves Betti!
Szerintem a legtöbb gyümölccsel finom, de talán a megyel a legjobb.
Üdv Zsuzsa

angelaa
angelaa Sun, 2012-06-03 11:34

Kedves Zsuzsa!
Tegnap elkészítettem a sütit,nagyon finom lett!
Üdv: angéla

millefleur
millefleur Mon, 2012-03-19 10:22

Kedves Zsuzsa! Köszönöm a receptet, a hétvégén nagy sikert arattam vele! A férjemnek is ízlett, pedig ő nem szereti az édességet! Üdv: Ági

Zsuzska68
Zsuzska68 Wed, 2012-02-01 16:03

Ma én is elkészítettem és nagyon ízlik. És gyorsan elkészül ami nem utolsó szempont négy sütit szerető gyerkőc mellett :))
Köszönöm!

pitzburg
p2 / pitzburg Sat, 2011-09-10 18:20

Ma ezt sütöttem meg és sikere volt:) Én a margarint mindig zsírral helyettesítem, most is így tettem, nem rontotta el:)

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sun, 2011-09-11 08:05

Kedves Pitzburg! Milyen csokit használtál? Egyszerűen a gyümölcs helyett tetted bele? Zsuzsa

Civa
Civa Fri, 2011-07-15 23:02

Ma megint elkészítettem,de kevés volt itthon a meggy,szederrel kevertem:) jó párosítás volt:)

laktiduj
laktiduj Mon, 2012-08-27 21:48

Klassz lett csokisan is:)A meggy helyett apróra tört csokit szórtam :) Érdemes viszont valami praktikát alkalmazni,hogy ne süllyedjen le a csoki a tészta aljára. Én ezt nem tettem és a csoki
nagy része alul volt,de így is fincsi volt:) Érdemes vele próbálkozni, sőt szerintem a meggyes-csokis
kombó sem lehet rossz :)

laktiduj
laktiduj Tue, 2011-07-12 19:36

Nagyon klassz lett ez a süti:)Finom,könnyű egyszerűen remek!Köszönöm a receptet!Más fajta gyümivel is kipróbálom,de kacérkodom egy csokis változattal is:)A párom nem eszi a gyümölcsöket,de a csokit
igen.

mated7
mated7 Sun, 2011-07-10 13:48

Pont így néz ki az enyém is és nagyon finom, pedig csak sima cukrot használtam. Köszi!

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Sun, 2011-07-10 21:12

A nyírfacukor, xilit épp úgy néz ki, mint a ukor, és ízre is tökéletesen olyan, mint a kristálycukor. nem divatból használom, - mert nagyon drága - hannem mert magas a vércukrom, vszont szeretem a süteményeket. Ebből sem ehetek sokat, de a család többi része nem szenved hiányt a sütiben.

Civa
Civa Thu, 2011-07-07 21:06

Nem volt ideje kihűlni:))) Sokáig nem várat magára a következő adag:))köszi Neked:)

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Thu, 2011-07-07 22:21

A meggynek hamarosan vége, én megpróbálom majd más gyümölccsel is. barackkal sem lehet utolsó!

Civa
Civa Thu, 2011-07-07 13:06

Szia Zsuzsa! Ma elkészítettem a sütidet,nagyon finom lett,és tényleg imádni fogom:))))))) Ez a recept úgy jó ahogy van!!!:)))köszönöm hogy feltetted:) Vali

gubigabi
Gubigabi / gubigabi Tue, 2011-07-05 19:50

Kedves Zsuzsa! Kedvem lenne beleharapni annyira guszta. Jó házasságnak ígérkezik a meggy és tejföl páros. Mindenképpen kipróbálom. Köszi a receptet.
Üdv. Gubigabi

Civa
Civa Tue, 2011-07-05 12:57

Szia Zsuzsa! A mákos sütidet megsütöttem,nagyon fincsi lett:) Szeretném a meggyes sütidet is elkészíteni,durum lisztet használhatok itt is? köszi a választ:)

8zsuzsa8
8zsuzsa8 / 8zsuzsa8 Tue, 2011-07-05 15:35

Imádni fogod! Ha csak ketten vagyunk otthon a férjemmel, fél adagot csinálik, mert egyben befalnánk az egészet....Én tönkölyliszttel szoktam csinálni, de a durumliszt éppen olyan jó. nekem is szükségem van a lassan felszívódó szénhidrátra. Erre a durum és a tönkölyliszt épp jó. Éppen most készülök sütni egy kis adagot, mert a meggylekvár és a meggyszörp után még mindig maradt meggy.

975
meggy 75 dkg
tejföl 4 dl
xilit 20 dkg
tojás 5 db
vaj 12.5 dkg
tej 2 dl
vaníliás cukor 1 csomag
1 csipet
finomliszt 25 dkg
sütőpor 0.5 csomag