Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres túrós piskóta "anyu" módra

Epres túrós piskóta "anyu" módra
Epres túrós piskóta "anyu" módra
35 perc / előkészület: 20 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukám küldött egy fényképet erről a sütiről, hogy éppen ezt eszik. Mondtam neki, hogy azonnal kérem a receptet és íme, így született meg a süti :-)

hozzávalók / 8 adag

8 tojásos piskóta

Túrós-pudingos krém

Szólj hozzá!

elkészítés

8 tojásos piskóta

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A 8 tojásfehérjét felverjük kemény habbá egy csipetnyi sóval.
  2. A felvert fehérjébe belekeverjük a 4 evőkanál cukrot és édesítőt, és továbbverjük vele. Majd belekeverjük a már felvert 8 tojássárgáját is, és összekeverjük az egészet.
  3. Legvégül beletesszük kanalanként a sütőporral és kakaóval elkevert 8 evőkanál lisztet a tojásos masszába, és eldolgozzuk.
  4. Kimargarinozott és kilisztezett tepsibe, vagy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, berakjuk az előmelegített sütőbe. Akkor van kész, ha beleszúrunk hústűt vagy fogpiszkálót, és nem ragad semmi rá!

Túrós pudingos krém

  1. A margarint kikeverjük 4 evőkanál porcukorral és 4 evőkanál folyékony édesítővel. Főzünk negyed liter tejjel egy sűrű vanília pudingot (ha van, jobb az epres puding).
  2. Amikor kihűlt a puding, hozzákeverjük a cukorral kikevert margarinhoz és hozzátesszük a túrót is. Végül egy maréknyi epret feldarabolva szintén hozzákeverünk az egyveleghez. Ha lazának találjuk a krémet, lehet hozzákeverni egy kis zselatin fix-et.
  3. Hűtőben egy kicsit lehűtjük a krémet. Amint a piskóta kihűlt, kettévágjuk és megtöltjük. A süti tetejére is kenünk egy kicsit a krémből és fél eperrel díszítjük a kockákat.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30×24×6 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 121
elküldve: 0
receptkönyvben: 13
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

PeZsuRi

Mióta szakács: 2014.06.24.
136 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

túrós kocka eperrel, epres süti túrós pudingkrémmel, pudingos-túrós eperszelet

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

444
tojás 8 db
diabetikus liszt 8 evőkanál
porcukor 4 ek
folyékony édesítőszer 20 ml
sütőpor 0.5 csomag
cukrozatlan kakaópor 1 ek
1 csipet
margarin 250 g
porcukor 4 ek
folyékony édesítőszer 20 ml
vaníliás pudingpor 1 tasak
tej 250 ml
sovány túró 250 g
eper 100 g