r
Nosalty Logó

Meggyes lepény Boszi konyhájából

Boszi
Meggyes lepény Boszi konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

761
Kalória
10.5g
Fehérje
100.6g
Szénhidrát
36.8g
Zsír
164.9g
Víz
144g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
64.4g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 761 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 3806 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
Összesen 225 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.5 g

Zsír

  • Összesen
    36.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    314 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    143 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    100.6 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    164.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    482 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    32 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    41 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1353 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    324 micro
Összesen 761 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    52.5 g

Zsír

  • Összesen
    184 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    54 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1569.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    129 mg
  • Kálcium
    262 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    138 mg
  • Foszfor
    717 mg
  • Nátrium
    307 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    503.1 g
  • Cukor
    322 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    824.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2409 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    202 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    203 micro
  • Kolin:
    658 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1846 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6764 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1622 micro
Összesen 3806 kcal
  • 3% Fehérje
  • 32% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    93.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    43 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    49.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    143 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    39 mg
  • Retinol - A vitamin:
    110 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    403 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    97 micro
Összesen 225 kcal

Elkészítés

  1. A tojásfehérjét a sóval és citromlével elkezedjük felverni, közben apránként beleszórjuk a cukor felét. Ha már jó fényes, kemény, félretesszük.
  2. A margarint habosra keverjük a cukor másik felével és a vaníliás cukorral. Egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat. Ha már jó krémes, beleforgatjuk óvatosan a tojásfehérje habját.
  3. Végül beleszitáljuk a lisztet, és lazán öszekeverjük.
  4. Bemelegítjük a sütőt. Kibélelünk egy tepsit sütőpapírral, és a masszát beleöntjük.
  5. A meggyre már előzőleg rászórtuk a porcukrot, most enyhén kinyomkodjuk, és rászórjuk a tésztára.
  6. Betesszük a sütőbe, és kb. 35 percig sütjük, szép piros legyen.
  7. A sütőben hagyjuk kihűlni. Megszórható porcukorral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 35 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Tepsi mérete: 38x24

A receptet a Szalay Könyvek sorozatban találtam. Vettem meggyet elrakni, de nem szabad kihagyni szerintem ilyenkor a friss gyümölcsös sütit sem. Ehhez nagyon sok meggy kell, de megéri, mert nagyon finom lesz tőle. Ha valaki magasabb lepényt szeretne, csinálja, süsse, kisebb tepsiben. A sütésnél nagyon kell figyelni, mert a recept nem írja az időt. Én egy hasonló receptből "puskáztam", de az 40 percet írt, annyi nem kellett hozzá.

Nosalty stories

További receptek

Legszaftosabb brownie

Íme egy brownie-recept, amit pont olyan, mint amilyennek lennie kell: masszív, kiadós, ragacsos, és nagyon csokis. Bárki használhatja alapnak! Az is, aki először készíti, és az is, aki ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek