Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Habcsókos eper

Habcsókos eper
Habcsókos eper
15 perc / előkészület: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár évvel ezelőtt a tv-ben láttam, azt hiszem Stahl Judit készítette ezt a desszertet.
Azóta is többször került nálunk az asztalra, mindig hatalmas siker a vendégek körében. A tejszínes eper magában is nagyon finom, de a habcsók fantasztikus bele.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az a jó, ha előző este készítjük el a habcsókot:  a tojásfehérjéket 4 evőkanál cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verjük. Egy tepsire kanállal halmokat rakunk belőle. 150 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük, majd a hőfokot 80 fokra csökkentjük és kb. 2 órán át "szárítjuk" benne. A sütőben hagyjuk kihűlni és csak a felhasználáskor vesszük elő onnan.
  2. A tejszínt 2 evőkanál cukorral, 2 csomag vaníliás cukorral és a habfixálóval kemény habbá verjük.
  3. Az epret megmossuk és felkarikázzuk.
  4. A habcsókokat összetördeljük.
  5. A tejszínbe belekeverjük az epret és a habcsók darabokat.
  6. 1-2 órára hűtőbe tesszük.
  7. Hidegen tálaljuk.

  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 24 103
elküldve: 12
receptkönyvben: 396
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
elkészítési idő: 5-15 perc
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tavasz
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
diéta: gluténmentes
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

tejszínes eper, eper habcsókos tejszínben

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sztike
sztike Sat, 2011-09-17 21:47

Épp most láttam a tv paprikán Nigella prezentációjában ezt a receptet, annyi plusszal, hogy a megcukrozott eperhez még egy kis gránátalma levet is kevert (ugyanannyi kanál, amennyi cukor). Azt mondta, a gránátalma lé balzsamecettel is helyettesíthető. Illetve ő csak natúr tejszínt vert, de nem kemény habbá, hanem inkább krémes habbá. Beletördelte a habcsókokat, majd az előzőleg cukorral és gránátalma lével meglocsolt eperdarabokat (néhányt a díszítéshez félretéve) és óvatosan összekeverte. A kimaradt epres keverékkel díszítve azonnal tálalta. A habcsók receptet viszont köszönöm, épp azon gondolkodtam, hogy inkább magam sütöm meg, minthogy boltit vegyek. :)

yooshi
yooshi Wed, 2010-06-30 22:56

Hú, ez finom volt!
Bár én nem kevertem össze, csak rétegeztem...
Ha keverem, és állni hagyom, a habcsók nem lágyul meg? Mert én azt élveztem, hogy olyan ropogós, szemben a tejszínhab lágyságával....
Köszönet a receptért!

Tóth Krisztina
Kiki / Tóth Krisztina Sun, 2010-03-21 15:53

Pedig ott van, csak titkosítva. Tojás és cukor formájában, ugyanis Te készíted a habcsókot. :-) üdv kiki

415
eper 30 dkg
habtejszín 3 dl
habfixáló 1 csomag
tojás 4 db
cukor 6 ek
vaníliás cukor 4 csomag