Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Réteges epres álom

Réteges epres álom
Réteges epres álom
40 perc / előkészület: 30 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon szeretem az édességeket, de sajnos inzulinrezisztenciám van. A születésnapomra szerettem volna valami finom tortát, így született ez a recept.

hozzávalók / 12 adag

Tészta

Vaníliás réteg

Epres réteg

Zselé réteg

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A kekszet finomra daráljuk. A vajat megolvasztjuk, hozzákeverjük a darált kekszhez, és egy 22 cm-es tortaforma aljába nyomkodjuk egy lapos aljú pohár segítségével.
  2. 180 fokon 10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Vaníliás réteg

  1. A fehér réteghez a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 7-8 percre. Közben összekeverjük a joghurtot, a tejszínt, a xilitet, a vaníliát és a citrom reszelt héját.
  2. A megpuhult zselatint kinyomkodjuk, és 4 ek. vízzel addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik. Ezt követően apránként a joghurtos keverékhez adjuk, és az egészet a kekszes alapra önjük. 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Epres réteg

  1. Az epres réteghez a lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 7-8 percre.
  2. Közben az epret késes aprítóban pürésítjük, és összekeverjük a joghurttal, a tejszínnel és a xilittel.
  3. A zselatinnal az előzőek szerint járunk el, belekeverjük a krémbe, és óvatosan a fehér réteg tetejére öntjük. Újabb 1-2 órára a hűtőbe tesszük dermedni.

Zseléréteg

  1. A lapzselatint hideg vízbe áztatjuk 7-8 percre. Az epret késes aprítóban lepürésítjük. A zselatint a szokásos módon felolvasztjuk, hozzákeverjük az eperhez és az epres-joghurtos réteg tetejére öntjük.
  2. Hűtőbe tesszük, és legalább 4-5 órát, de inkább egy éjszakát hagyjuk dermedni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 22 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 865
elküldve: 0
receptkönyvben: 16
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

bencsi8

Mióta szakács: 2019.04.03.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

joghurttorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

271
vaj 10 dkg
keksz 150 g
görög joghurt 320 g
habtejszín 1 dl
citromhéj 1 citromból nyert
xilit 100 g
lapzselatin 4 db
víz 4 ek
xilit 10 g
görög joghurt 320 g
habtejszín 1 dl
xilit 100 g
eper 200 g
lapzselatin 4 db
víz 4 ek
eper 200 g
lapzselatin 2 db
víz 2 ek