Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epertorta weby konyhájából

Epertorta weby konyhájából
Epertorta weby konyhájából
55 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt az eperszezon, gondoltam csinálok epertortát, és ez lett belőle! :)

hozzávalók / 12 adag

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Piskótakészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjuk (a tálat fejjel lefelé fordítva ellenőrizzük, hogy megfelelő-e a hab, ha nem esik ki, akkor jó).
  2. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd 3 részben hozzáadjuk a langyos vizet. Ezután apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a kakaót és jól elkeverjük. Ha ez kész, fogjuk a fehérjéből felvert habot és két részletben óvatosan hozzákeverjük a tésztához.
  3. Az elkészült tésztát kivajazott tortaformába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük. (Nekem a légkeverésesben 15 perc alatt kész. Hagyományos sütőben kellhet neki 20-25 perc is!) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e!
  4. Krém: Amíg a piskóta sül, elkészítjük a pudingot, a cukor nélkül. Miután kész, megvárjuk, amíg kihűl, ezután elkeverjük a vajat a porcukorral, majd hozzákeverjük a pudingot is. Kis időre, kb 1 órára hűtőbe tesszük.
  5. Eközben a habot felverjük a habfixálóval, és őt is a hűtőbe tesszük. Az epreket megmossuk, a leveleit leszedjük és attól függ mekkorák, félbe, vagy 3-4 részre vágjuk őket.
  6. Ezalatt az idő alatt kihűlt a piskótánk is, amit kettévágunk és a lehűtött krémet beletöltjük. Kicsit megnyomkodjuk, hogy egyenletesen legyen benne a krém, majd megkenjük a habbal, a tetejét és az oldalát egyaránt. A torta szélét körben és az oldalát is díszíthetjük habzsák segítségével. A szélét mindenképp ajánlott!
  7. A torta tetejére az epreket a közepéről kiindulva körkörösen rakjuk. A tortazselét a leírtak alapján, de csak fél adagokat használva elkészítjük, és ha már kicsit kihűlt, bevonjuk vele az epreket.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 376
elküldve: 4
receptkönyvben: 106
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

weby

Mióta szakács: 2011.12.07.
8 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

epertorta, vajkrémes epertorta, pudingos epertorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Méhecske21
Méhecske21 Thu, 2013-04-11 21:11

Az "óvatosan elkeverjük" azt jelenti, hogy semmiképpen sem géppel? :) Mert azzal csináltam, és borzasztóan híg lett. Persze nem csoda.

nyuszóka
weby / nyuszóka Thu, 2012-06-14 14:48

Köszönöm a dícsérő szavakat! :) Igyekszik az ember lánya, de azért vannak nálam ezerszer ügyesebbek is, epertorta kinézetben meg főleg! :)

379
vaj 1 ek
tojás 4 db
finomliszt 20 dkg
cukor 25 dkg
cukrozatlan kakaópor 4 dkg
víz 1.5 dl
sütőpor 1 csomag
epres pudingpor 1 csomag
tej 0.5 l
porcukor 5 púpozott ek
vaj 70 g
habtejszín 300 ml
habfixáló 0.5 csomag
eper 40 dkg
tortazselé 0.5 csomag