r
Nosalty Logó

Epertorta weby konyhájából

NS
Epertorta weby konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

379
Kalória
6.5g
Fehérje
53.1g
Szénhidrát
16.5g
Zsír
72.7g
Víz
102.8g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
33.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 4541 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A sütőforma előkészítéséhez

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 197 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    103 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    537.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    199 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    34 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    141 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    94 micro
Összesen 379 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    77.7 g

Zsír

  • Összesen
    197.9 g
  • Telített zsírsav
    115 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    56 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1234 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6450.4 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    140 mg
  • Kálcium
    1940 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    346 mg
  • Foszfor
    2382 mg
  • Nátrium
    1613 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    637.6 g
  • Cukor
    406 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    872.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1725 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    228 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    261 micro
  • Kolin:
    682 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1695 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    339 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1123 micro
Összesen 4541 kcal
  • 4% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    279.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    103 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    27.6 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    37.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    75 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    49 micro
Összesen 197 kcal

Elkészítés

A sütőforma előkészítéséhez

  1. Piskótakészítés: A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjuk (a tálat fejjel lefelé fordítva ellenőrizzük, hogy megfelelő-e a hab, ha nem esik ki, akkor jó).
  2. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd 3 részben hozzáadjuk a langyos vizet. Ezután apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a kakaótés jól elkeverjük.Ha ez kész, fogjuk a fehérjéből felvert habot és két részletben óvatosan hozzákeverjük a tésztához.
  3. Az elkészült tésztát kivajazott tortaformába öntjük és előmelegített sütőben megsütjük. (Nekem a légkeverésesben 15 perc alatt kész. Hagyományos sütőben kellhet neki 20-25 perc is!) Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e!
  4. Krém: Amíg a piskóta sül, elkészítjük a pudingot, a cukor nélkül. Miután kész, megvárjuk, amíg kihűl, ezután elkeverjük a vajat a porcukorral, majd hozzákeverjük a pudingot is. Kis időre, kb 1 órára hűtőbe tesszük.
  5. Eközben a habot felverjük a habfixálóval, és őt is a hűtőbe tesszük. Az epreket megmossuk, a leveleit leszedjük és attól függ mekkorák, félbe, vagy 3-4 részre vágjuk őket.
  6. Ezalatt az idő alatt kihűlt a piskótánk is, amit kettévágunk és a lehűtött krémet beletöltjük. Kicsit megnyomkodjuk, hogy egyenletesen legyen benne a krém, majd megkenjük a habbal, a tetejét és az oldalát egyaránt. A torta szélétkörben és az oldalát is díszíthetjük habzsák segítségével. A szélét mindenképp ajánlott!
  7. A torta tetejére az epreket a közepéről kiindulva körkörösen rakjuk. A tortazselét a leírtak alapján, de csak fél adagokat használva elkészítjük, és ha már kicsit kihűlt,bevonjuk vele az epreket.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Itt az eperszezon, gondoltam csinálok epertortát, és ez lett belőle! :)

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Fordított epertorta

Nincs csodásabb alapanyag az epernél, ami az egyik legjobb dolog a késő tavaszban. Mi imádjuk, mindenféle formában: most egy egy fordított epertortát készítettünk, ami a legnagyszerűbb ...

Gerzsenyi Flóra

Címlapról ajánljuk

Top Receptek