r
Nosalty Logó

Epres-mascarponés-tejszínhabos torta

Becsei Ágnes
Epres-mascarponés-tejszínhabos torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A 3 db piskótához

A krémhez

A díszítéshez

626
Kalória
15.2g
Fehérje
65.7g
Szénhidrát
33.5g
Zsír
102g
Víz
262.1g
Koleszterin
1.4g
Élelmi rost
40.4g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 3 db piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 626 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 3 db piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A 3 db piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 246 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.5 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    262 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    776.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    177 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    329 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    65.7 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    102 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    190 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    57 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    188 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    317 micro
Összesen 626 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    181.9 g

Zsír

  • Összesen
    402.3 g
  • Telített zsírsav
    116 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    63 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    3145 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9315 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    356 mg
  • Kálcium
    2121 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    246 mg
  • Foszfor
    3946 mg
  • Nátrium
    2606 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    788.9 g
  • Cukor
    484 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

Víz

  • Összesen
    1224.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2281 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    185 mg
  • D vitamin:
    687 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    529 micro
  • Kolin:
    2257 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2258 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    262 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3800 micro
Összesen 7497 kcal
  • 7% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6 g

Zsír

  • Összesen
    13.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    26.2 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    40.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    76 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    9 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 246 kcal

Elkészítés

A 3 db piskótához

  1. Az első 5 dbtojást szétválasztjuk, a sárgájához adjuk az első 10 dkg cukrot, és fehéredésig, habosra keverjük, majd a 0,3 dl vizet is.
  2. Az 5 db tojásfehérjét kemény habbá verjük, és beleszedjük a sárgájára, miközben óvatos mozdulatokkal összekeverjük, beleszitáljuk a 1/2 cs sütőporral összekevert 12,5 dkg lisztet.
  3. Egy papírral kibélelt téglalap alakú tepsibeszedjük, elsimítjuk a tetejét, és kb. 180-200 fokon készre sütjük.
  4. Hagyjuk meleg helyenkihűlni, ha hideg levegő éri, akkor összeesik. Ha kihűlt, megfordítjuk egy konyharuhára, és lehúzzuk róla óvatosan a sütőpapírt. A másik 5-5 tojással ugyanígy járunk el.
  5. Az eper egyik felét villával összetörjük, és összekeverjük a mascarponéval és a porcukorral.
  6. A 2 dl tejszínt felverjük, beleöntjük a zselatint, és alaposan kikeverjük. Ne ijedjünk meg, ha csomós lesz.
  7. Hozzáadjuk a mascarponés krémhez, ezt is jó alaposan összekeverjük. Végül hozzáadjuk az eper másik felét is, amit előzőleg késsel kockákravágtunk.
  8. A kihűlt piskótalapokat betöltjük, és felverjük a másik 2 dl tejszínhabot is a habfixálóval. (A torta tetejét a saját krémjével kentem le, az oldalát sima tejszínhabbal kentem, és díszítésre is azt használtam.)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 33x27x4

A második lányunk 7. születésnapjára készült ez a remek torta. :) A krém egy másik torta receptjéből származik Norasztól.

További receptek

Legegyszerűbb epertorta

Három gyönyörűen rózsaszín réteg, végtelen mennyiségű eper, retró hangulat: az alábbi torta mindezeket nyújtja az őt elkészítőknek. Süssük meg az eperszezon csúcsán, amikor a ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...