r
Nosalty Logó

Epres tiramisu torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tátika56
Epres tiramisu torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 5648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Piskóta

Krém

Összeállítás

Összesen 206 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.5 g

Zsír

  • Összesen
    68.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    381 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    569.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    117 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    56 mg
  • Foszfor
    252 mg
  • Nátrium
    110 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.3 g
  • Cukor
    41 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    247.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    349 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    33 mg
  • D vitamin:
    81 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    245 mg
  • Retinol - A vitamin:
    343 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    63 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    373 micro
Összesen 942 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.1 g

Zsír

  • Összesen
    408.5 g
  • Telített zsírsav
    128 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    64 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    2286 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3416.9 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    182 mg
  • Kálcium
    705 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    334 mg
  • Foszfor
    1509 mg
  • Nátrium
    660 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.7 g
  • Cukor
    246 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    1487.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2092 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    197 mg
  • D vitamin:
    484 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    369 micro
  • Kolin:
    1469 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2057 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    46 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2237 micro
Összesen 5648 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    84 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    26 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    55 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.1 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    77 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    82 micro
Összesen 206 kcal

Hozzávalók

Piskóta

  • 150 g cukor (vagy ennek megfelelő cukorhelyettesítő)
  • 150 g finomliszt (vagy 10 dkg teljes kiőrlésű, 5 dkg fehér búzafinomliszt)

Krém

Összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. A piskótához a fehérjét félig felverjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot (cukorhelyettesítőt). Kemény habbá verjük. Kézi habverővel egyenként, óvatosan eldolgozzuk benne a sárgáját, vigyázva, hogy a fehérjehab össze ne törjön. A lisztet kanalanként a keverékhez szitáljuk, majd óvatosan eldolgozzuk.
  2. Sütőpapírral bélelt, 26 cm-es tortaformában eloszlatjuk a tészta felét, majd 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük. Sütési idő kb. 10-12 perc, bár sütőfüggő (tűpróba elengedhetetlen!) A tészta másik felét, ugyanígy megsütjük.

Krém

  1. A cukorból és vízből szirupot főzünk.
  2. A tojássárgáját habosra keverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a még forró cukorszirupot. Fehéredésig keverjük, mindaddig, míg szobahőmérsékletűvé nem válik. (kb. 10 perc folyamatos keverés)
  3. A mascarponét habverővel átlazítjuk, majd folyamatosan hozzáadjuk a tojásos keveréket.
  4. A beáztatott zselatinlapokat kinyomkodjuk, mikrohullámú sütőben pár perc alatt megolvasztjuk.
  5. A megolvadt zselatinhoz hozzákeverünk 2 evőkanálnyi mennyiséget a krémből, jól eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a többi krémhez, és alaposan elkeverjük.
  6. A tejszínt keményre verjük (jéghideg legyen!), ezzel lazítjuk a tojásos-mascarpones-zselatinos masszát.

Összeállítás

  1. A locsoláshoz a sziruphoz összekeverjük a kávét az amarettóval (ha nem használunk amarettót, ez a lépés kimarad!).
  2. Az egyik tortalapot lefektetjük a tortaformába, megkenjük egy kevés kávés sziruppal. (vigyázat, ne ázzon el!) Félbevágott eperszemekkel kirakjuk a tortaforma szélét, majd a teljes piskótalapot is.
  3. Rákanalazzuk a krém 3/4 részét, egyenletesen elsimítjuk, majd ráhelyezzük a másik piskóta tortalapot, melyet ugyancsak meglocsolunk kávéval (avagy kávés, amarettóval ízesített sziruppal). A maradék krémmel bevonjuk a tortát.
  4. Tálalás előtt a torta tetejére cukormentes, holland kakaóport szitálunk. Hűtőszekrényben, minimum 4 óra hűtési idő szükséges!
  5. A díszítés tetszőleges, csak a kreativitás "szab" határt! Az én tortám a drága Édesanyámnak, Anyák napjára készült, ezért 70 %-os étcsokoládéból saját kezűleg csokiszivet készítettem, melyet ibolyavirágokkal, s fehér gyöngyökkel díszítettem. Természetesen, a friss, zamatos eper sem maradhatott el.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 458
  • Feltöltés dátuma: 2021. május 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Epres tiramisu torta
Tátika56 3 recept

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Összeállítás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így gondozzuk helyesen az aloe verát

Az aloe vera egy igen sokoldalú növény, amit mind a gyógyászatban, mind a szépségápolásban már hosszú évszázadok óta használnak. De hogyan tarthatjuk életben a négy fal között, hogy mi is élvezhessük az előnyeit anélkül, hogy boltba vagy drogériába kellene rohannunk a belőle készült termékekekért?