r
Nosalty Logó

Hamis tiramisu torta 5.

NS
Hamis tiramisu torta 5.
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

570
Kalória
12.7g
Fehérje
51.5g
Szénhidrát
34.6g
Zsír
90.3g
Víz
235.7g
Koleszterin
950.5mg
Élelmi rost
31g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 570 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 5720 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
Összesen 232 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    34.6 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    236 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    456.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    158 mg
  • Nátrium
    114 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    51.5 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    90.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    294 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    130 mg
  • Retinol - A vitamin:
    290 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    50 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    199 micro
Összesen 570 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    127.4 g

Zsír

  • Összesen
    346.2 g
  • Telített zsírsav
    181 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    2357 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4567.1 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    195 mg
  • Kálcium
    1394 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    239 mg
  • Foszfor
    1578 mg
  • Nátrium
    1137 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    514.6 g
  • Cukor
    310 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    902.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2938 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    502 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    271 micro
  • Kolin:
    1300 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2897 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    495 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1987 micro
Összesen 5720 kcal
  • 7% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.2 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    96 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.9 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    36.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    118 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 232 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéhez hozzátesszük a cukrot, ezt kemény habbá verjük, a sárgáját (könnyen elvégezhető kézzel is) felverjük, hogy kellően folyós legyen.
  2. Ha kész mindkét folyamat, a lejjebb vesszük a habverő fokozatát, és a sárgáját a keverőtálba (a fehérjéhez) öntjük, hozzátesszük kanalanként a lisztet és egy evőkanál olajat.
  3. Sütőpapíros, kapcsos tortaformába öntjük a tésztát, előmelegített sütőben megsütjük. Tűpróba erősen javasolt!
  4. Míg sül a piskóta, egy fél liter tejjel elkeverjük az 5 ek cukrot, és hozzátesszük a pudingport, és sűrűsödésig főzzük.
  5. Erős kávét főzünk (de tényleg erős legyen), és a mascarpone-hoz keverünk belőle. (kb. 0,5-1 dl-t. A lényeg, hogy ne legyen nagyon folyós. Ezután 4 dl tejszínt felverünk.
  6. A kihűlt pudingba beletesszük a tejszínt (nem baj, ha összeesik a hab), és a mascarpone-s kávét, továbbá a zacskónyi zselatint.
  7. A piskóta ha kihűlt, félbevágjuk, és egyik felét még egyszer félbe. A másik felét felvagdossuk közepesen nagy kockákra, és jól elvegyítjük a pudingos-kávés krémmel.
  8. Egyik piskótalapunkat visszahelyezzük a tortaformába, csokilikőrrel megolcsolgatjuk, rátesszük a piskótás krémet és a tetejére a másik lap piskótát. Ezt egy tányérral letakarjuk, hűtőbe tesszük kb 4-5 órára.
  9. Díszítéshez a 4 dl tejszínt a habfixálóval felverjük, a torta oldalára és tetejére egyenletesen felvisszük, majd kakaóport szitálunk rá ízlés szerint.
  10. Ezután betesszük a hűtőbe még pár órára.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 15 p
  • Sütés hőfoka: 185 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Egy helyi tévéműsorban láttam, és megtetszett a recept. Kételkedtem benne, hogy tényleg tiramisu íze lesz, de kellemesen csalódtam benne. Mindenkinek ízlett a családban, érdemes elkészíteni!

További receptek

Lúdlábtorta rumos meggyel

Ez a nagyszerű és egyedi megjelenésű torta Gerbaud Emil munkáját dicséri. Eredetileg egy cukrászati alapkrémmel, párizsi krémmel, más néven ganache-zsal (ganázzsal) készítette el, ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Top Receptek