r
Nosalty Logó

Epres-tejszínkrémes süti

SweetSzenilla
Epres-tejszínkrémes süti
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskóta:

A krém:

Díszítés:

729
Kalória
13.6g
Fehérje
76.6g
Szénhidrát
41g
Zsír
129.3g
Víz
179.5g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
45.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskóta:

A krém:

Díszítés:

Összesen 729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskóta:

A krém:

Díszítés:

Összesen 7305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A piskóta:

A krém:

Díszítés:

Összesen 198 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    671.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    192 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    184 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    76.6 g
  • Cukor
    45 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    129.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    147 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    39 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    126 mg
  • Retinol - A vitamin:
    144 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    225 micro
Összesen 729 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    135.5 g

Zsír

  • Összesen
    409.9 g
  • Telített zsírsav
    228 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    50 g
  • Koleszterin
    1795 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6712.1 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    194 mg
  • Kálcium
    1923 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    443 mg
  • Foszfor
    2267 mg
  • Nátrium
    1837 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    766 g
  • Cukor
    452 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    1292.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    51 mg
  • C vitamin:
    507 mg
  • D vitamin:
    387 micro
  • K vitamin:
    46 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    445 micro
  • Kolin:
    1256 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1442 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2248 micro
Összesen 7305 kcal
  • 5% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    11 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    48 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    180.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.6 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    60 micro
Összesen 198 kcal

Elkészítés

A piskóta:

  1. A tojások fehérjéit robotgéppel felhabosítjuk, majd a kristálycukrot lassan beleszórjuk, és kemény habbá verjük. Lassabb fokozaton egyesével beletesszük a tojások sárgáit, majd a sütőporos, keményítős lisztet. Belecsorgatjuk az olajat, majd a citromhéjat is hozzáadjuk.
  2. Sütőpapírral kibélelt gáztepsibe öntjük, és előmelegített sütőbe toljuk rögtön, és 180 C fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, fűrészes késsel kettévágjuk.

A krém:

  1. A pudingporokat felfőzzük a tejjel és a cukorral. Érdemes ezzel kezdeni, hogy legyen ideje kihűlni. Lehűtjük, majd robotgéppel egyneműre keverjük. Hozzáadjuk a felvert cukrászhabot és a 2 tasak zselatinfixet.
  2. Annyit félrerakunk, hogy a felső piskótatészta tetejére egy vékonyka réteg legyen, majd a nagyobb mennyiségbe beleforgatjuk lazán a kis darabokra vágott epret.
  3. Tálcára rakjuk az egyik piskótalapot (én minden alkalommal szögletes, állítható tortakeretet teszek köré), majd egyenletesen rákenjük a krémet, erre kerül a piskóta felső része, erre kenjük a maradék krémet.

Díszítés:

  1. Díszítésként tejszínhabbal, a félrerakott eperdarabokkal, esetleg málnával kirakjuk.
  2. A csokidíszhez a csokit mikróban megolvasztjuk, zacskóba tesszük, amin egy pici lyukat vágunk az egyik csücskében, majd tetszőleges mintát rajzolunk egy sütőpapírra. Szilárdulás után könnyedén lehúzható róla a papír.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 20 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 32x24x6

Igazi tavaszi, gyümölcsös süti. Könnyed, tejszínes krémmel és frissítő eperrel. Nagy gáztepsiben 20 kocka lesz. Igazi ízorgia :) A barátnőimnek sütöttem, hatalmas sikere volt :)

Nosalty stories

További receptek

Gyümölcskenyér

Ha könnyen és gyorsan szeretnétek emlékezeteset villantani, akkor ez a gyümölcskenyér kapóra jöhet. Nálunk most aszalt vörösáfonya, cukrozott gyömbér, aranymazsola, dió és étcsoki ...

Rosanics Petra

Címlapról ajánljuk

Így lesz tökéletes a karácsonyi asztal: az Auchan friss halai...

A karácsonyi készülődés egyik legkedveltebb pillanata a halételek kiválasztása, hiszen a friss hal az ünnepi menü egyik meghatározó eleme. Az Auchan idén is széles és változatos halválasztékkal készül: a kínálatban 11-féle édesvízi és 13-féle tengeri halfaj szerepel, 16 áruházban élőhalvásárral várják a vásárlókat – élő halat kizárólag kábítva árusítanak, míg a többi üzletben friss, csomagolt termékekből lehet válogatni.

7 nap, 7 étel – Főételnek is beillő laktató levesekkel...

Így, gőzerővel készülve az ünnepekre, tudat alatt is igyekszünk kicsit jobban odafigyelni, mi kerül a tányérra, hogy karácsonykor minden bűntudat nélkül csússzon le. A hétre laktató leveseket hoztunk nektek, amikkel a jóllakás garantált, így második sem kell utánuk. Elég lesz most egy fogás!

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...