Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis kocka

Ribizlis kocka
Ribizlis kocka
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az anyu receptes füztébe találtuk. Mivel ribizlit nem szoktunk elrakni télire, ezért ez a kedvenc nyári sütink.
Nagyon eteti magát szerintünk. :)

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémhez

ajánlat

Ha valaki fel akarja még dobni, tejszínhabbal és ribizlivel díszíthetjük. Ha valaki magasabb piskótát szeretne, akkor több tojásból készítsen tésztát.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először megsütjük a piskótát, ha kihűlt ketté vágjuk. (Kettévágva kb. 1-1 cm-es magas lesz a piskóta.)
  2. Megmossuk a ribizlit, lecsumázzuk, lecsepegtetjük.
  3. Megfőzzük a tejbedarát, és kihűtjük.
  4. Habosra keverjük a margarint a porcukorral, és a kihűlt tejbedarához keverjük, majd beleforgatjuk a ribizlit.
  5. A két lap közé töltjük a krémet, és hűtőbe tesszük.
  6. Ha jól lehűlt, kockára vágjuk, és megszórjuk vaníliás cukorral.

  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 38*22 cm cm
  • elkészítettem: 28 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 11 546
elküldve: 5
receptkönyvben: 251
elkészítve: 4/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Skorpió

Mióta szakács: 2010.07.30.
49 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ribizlis süti, piskóta ribizlivel, ribizlis piskóta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

andika31
andianyu / andika31 Fri, 2012-07-06 19:39

Maga az alapötlet jó, viszont nálam a krémben az arányok nem jöttek be.
Korrigáltam: nekem több tejbegríz kellett hozzá, túl édes lett (túl sok cukor) és a vaj is túl sok volt, nagyon puha lett az egész. Megoldottam, bedobtam a fagyasztóba hogy kenhető legyen.
A ribizli szerencsére kompenzálta az édességet.
Persze lehet hogy Te édesen szereted ;-)
Köszi azért, elfogyott az utolsó morzsáig :-)

Skorpió
Skorpió / Skorpió Sat, 2012-07-07 00:09

Kedves Andika31!
Mi ezt az alapreceptet szoktuk meg az évek során. Ezekben a meleg napokban nekünk is a savanykásabb desszertek a nyerők :D
Örülök, hogy sikerült a saját ízlésetek szerint megváltoztatni. Ha gondolod, legközelebb akár édesítővel vagy xilittel is megpróbálhatod, azokból még kevesebb kell bele :)

Jó hétvégét: Skorpió

petrezselyem
petrezselyem Tue, 2011-07-05 16:39

Még valami,bocsika.Mekkora tepsiben sütötted a piskótát?Válaszodat előre is köszönöm!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2011-07-05 17:34

Szia Petrezselyem!
Bocsi, hogy elfelejtettem! Remélem még időben. A mi tepsi méretünk: 22*38cm
Jó sütizést, és nyugodtam írj, ha van még kérdésed!
Üdv: Skoprió

petrezselyem
petrezselyem Mon, 2011-07-04 22:04

Ó de jó!!!!!!Pont ma kaptam egy tál ribizlit,most már tudom,hogy mit csinálok belőle.Örülök,hogy ráakadtam a receptedre.Köszi!

Skorpió
Skorpió / Skorpió Tue, 2011-07-05 15:10

Kedves Petrezselyem!
Örülök, hogy tetszik a recept, remélem ízleni is fog ;)
Jó sütögetést, üdv: Skorpió

1064
tojás 4 db
cukor 20 dkg
rétesliszt 17 dkg
víz 4 ek
piros ribizli 30 dkg
porcukor 20 dkg
margarin 20 dkg
tej 2 dl
búzadara 2 csapott ek
vaníliás cukor 1 csomag