r
Nosalty Logó

Ribizlis kocka

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Skorpió
Ribizlis kocka
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 1064 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 4252 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A piskótához

A krémhez

Összesen 276 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    13.6 g

Zsír

  • Összesen
    46.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    460.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    118 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    182 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    150.7 g
  • Cukor
    110 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    120.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    488 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    158 mg
  • Retinol - A vitamin:
    461 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    323 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    286 micro
Összesen 1064 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    54.3 g

Zsír

  • Összesen
    186.3 g
  • Telített zsírsav
    39 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    53 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1841.6 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    121 mg
  • Kálcium
    473 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    113 mg
  • Foszfor
    728 mg
  • Nátrium
    391 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.7 g
  • Cukor
    440 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    481.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1954 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    219 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    172 micro
  • Kolin:
    634 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1846 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1294 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1143 micro
Összesen 4252 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    47 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    119 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    126 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    119 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 276 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Elkészítés

A piskótához

  1. Először megsütjük a piskótát, ha kihűlt ketté vágjuk. (Kettévágva kb. 1-1 cm-es magas lesz a piskóta.)
  2. Megmossuk a ribizlit, lecsumázzuk, lecsepegtetjük.
  3. Megfőzzük a tejbedarát, és kihűtjük.
  4. Habosra keverjük a margarint a porcukorral, és a kihűlt tejbedarához keverjük, majd beleforgatjuk a ribizlit.
  5. A két lap közé töltjük a krémet, és hűtőbe tesszük.
  6. Ha jól lehűlt, kockára vágjuk, és megszórjuk vaníliás cukorral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 38*22 cm
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 28 alkalommal
  • Receptkönyvben: 143
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 12654
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 04.

Ajánló

Ha valaki fel akarja még dobni, tejszínhabbal és ribizlivel díszíthetjük. Ha valaki magasabb piskótát szeretne, akkor több tojásból készítsen tésztát.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ribizlis kocka
Skorpió 49 recept

Az anyu receptes füztébe találtuk. Mivel ribizlit nem szoktunk elrakni télire, ezért ez a kedvenc nyári sütink. Nagyon eteti magát szerintünk. :)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

Ismered ezt a csókát? Spéci olasz articsókabefőtt készült nálunk!

Az articsóka egy Észak-Afrikában őshonos, igazán különleges, ízletes és sokoldalú növény, bár nálunk sajnos nem túlzottan ismert. Európa nagy része szereti, de leginkább Olaszországban termesztik, virágzatát pedig változatosan használják a konyhában, sőt, akár a virágkötészetben is. Mi most megmutatjuk, hogy kell vele szakszerűen bánni, illetve hogyan érdemes fogyasztani!

Gerzsenyi Flóra

További cikkek

Ez a rákkeltő szer vonja be a legtöbb gyümölcsöt és...

Súlyos tényeket tár fel a kártevőirtó szerek használatát monitorozó civil hálózat legújabb jelentése, amelyből kiderült, hogy a mindennapi élelmiszerként fogyasztott friss zöldségek és gyümölcsök nagy mennyiségben tartalmazhatnak rákkeltő szereket.

7 húsvéti étel csirkemellből, ha uncsi a sonka

Nem akármivel támadunk, ha fogytán vagy ünnepi receptötletekből: húsvétra (is) való ételeket hoztunk csirkemellből, melyek jól jöhetnek, amennyiben nem vagy túl nagy sonkarajongó. Mutatjuk, mikben gondolkozhatsz a tavasz legszebb ünnepén!