Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Feketeribizlis mákkocka

Feketeribizlis mákkocka
Feketeribizlis mákkocka
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy szerda este süteménye:). Elfogyott...:)
 

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Más piros gyümölcsökkel, merészebb fűszerezéssel (rózsabors, ötfűszer) is kipróbálható:).
Mikor kivesszük a sütőből nagyon puha, ez természetes, pár perc pihentetés után megdermed.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját.
  2. Elkeverjük benne a darált mákot, és a feketeribizlit.
  3. A tojás fehérjét egy csipet sóval habbá verjük, és óvatos lapátoló mozdulatokkal hozzákeverjük az alaphoz.
  4. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 074
elküldve: 0
receptkönyvben: 100
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Angela

Mióta szakács: 2009.02.19.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

liszt nélküli máktorta, liszt nélküli feketeribizlis máktorta

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

464
vaj 25 dkg
cukor 25 dkg
mák 25 dkg
tojás 7 db
1 csipet
feketeribizli 15 dkg