r
Nosalty Logó

Epres sajttorta wannabe chef konyhájából

NS
Epres sajttorta wannabe chef konyhájából
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A 18-20 cm átmérőjű tortaalaphoz

A sajtréteghez

A díszítéshez

380
Kalória
4.9g
Fehérje
36g
Szénhidrát
24.3g
Zsír
60.2g
Víz
43.4g
Koleszterin
1.6g
Élelmi rost
24.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A 18-20 cm átmérőjű tortaalaphoz

A sajtréteghez

A díszítéshez

Összesen 380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A 18-20 cm átmérőjű tortaalaphoz

A sajtréteghez

A díszítéshez

Összesen 2279 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A 18-20 cm átmérőjű tortaalaphoz

A sajtréteghez

A díszítéshez

Összesen 215 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    24.3 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    43 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    105 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    60.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    118 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    116 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6 micro
Összesen 380 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.6 g

Zsír

  • Összesen
    145.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    24 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    260 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1234.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    330 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    219 mg
  • Nátrium
    632 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    216.3 g
  • Cukor
    147 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

Víz

  • Összesen
    361.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    710 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    115 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    65 mg
  • Retinol - A vitamin:
    696 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    34 micro
Összesen 2279 kcal
  • 4% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 48% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    2.8 g

Zsír

  • Összesen
    13.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    117.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    4 mg
  • Foszfor
    21 mg
  • Nátrium
    60 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    20.5 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    34.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    67 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    66 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 215 kcal

Elkészítés

A 18-20 cm átmérőjű tortaalaphoz

  1. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A kekszet nylon zacskóba tesszük, és egy nyújtófa/boros üveg segítségével porrá törjük.
  2. Az összetört kekszet egy tálban összekeverjük az olvasztott vajjal, majd a masszát a tortaformába öntjük, és egy kanállal jól lenyomkodjuk, tömörítjük. Mehet a hűtőbe, amíg a sajtréteget készítjük.
  3. A habteszínt felverjük tejszínhabnak. A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a zselatint.
  4. A krémsajtot összekeverjük a citrom levével, héjával, a cukorral és a mézzel, majd hozzákeverjük az eperdzsemet, a natúr joghurtot, végül a tejben feloldott zselatint. Az így kapott masszát laza mozdulatokkal a tejszínhabhoz keverjük.
  5. Díszítés: a tortaforma oldalára félbe vágott epret “tapasztunk”, a formába öntjük a masszát, majd a torta tetére is félbe vágott eperszemeket teszünk. Mehet a hűtőbe.
  6. Elkészítjük az eperzselét, majd amikor a folyadék kihűlt, a torta tetejére kanalazunk annyit, hogy az eperszemeket ellepje. Dermedésig hűtjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Tepsi mérete: 18

Könnyű, elronthatatlan, finom és dekoratív! Örök kedvenc. És még sütni sem kell!

További receptek

Címlapról ajánljuk

Vége a keto diadalmenetének? Ezek az étkezési trendek hanyatlanak majd...

Ahogy belépünk 2026-ba, nemcsak az figyelhető meg, hogy új trendek születnek, hanem az is, hogy néhány korábban óriási népszerűségnek örvendő irányzat kezd kifulladni. Egyre többen keresnek kiegyensúlyozottabb, fenntarthatóbb és egészségtudatosabb megoldásokat, és ez szépen lassan kihúzza a szőnyeget egyes trendi koncepciók alól is.

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Az eredeti korhelyleves

A klasszikus korhelyleves valójában inkább egy kiadós főétel, mint egy leves: a savanyú káposztából főzött kolbászos fogás a magyar konyhaművészet egyik ismert és népszerű étele. ...