Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres sajttorta wannabe chef konyhájából

Epres sajttorta wannabe chef konyhájából
Epres sajttorta wannabe chef konyhájából
30 perc / előkészület: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Könnyű, elronthatatlan, finom és dekoratív! Örök kedvenc. És még sütni sem kell!

hozzávalók / 6 adag

A 18-20 cm átmérőjű tortaalaphoz

A sajtréteghez

A díszítéshez

ajánlat

Bárkinek, bármikor ajánlom. Lehet, hogy kicsinek tűnik a 18 cm-es torta, de mivel sajttortáról van szó (tejszínnel ráadásul!), ezért meglehetősen “gazdag” desszert, így érdemes kicsit visszafogottan fogyasztani belőle. (Nálunk gyakran készül, szeretjük!)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral. A kekszet nylon zacskóba tesszük, és egy nyújtófa/boros üveg segítségével porrá törjük.
  2. Az összetört kekszet egy tálban összekeverjük az olvasztott vajjal, majd a masszát a tortaformába öntjük, és egy kanállal jól lenyomkodjuk, tömörítjük. Mehet a hűtőbe, amíg a sajtréteget készítjük.
  3. A habteszínt felverjük tejszínhabnak. A tejet meglangyosítjuk, és feloldjuk benne a zselatint.
  4. A krémsajtot összekeverjük a citrom levével, héjával, a cukorral és a mézzel, majd hozzákeverjük az eperdzsemet, a natúr joghurtot, végül a tejben feloldott zselatint. Az így kapott masszát laza mozdulatokkal a tejszínhabhoz keverjük.
  5. Díszítés: a tortaforma oldalára félbe vágott epret “tapasztunk”, a formába öntjük a masszát, majd a torta tetére is félbe vágott eperszemeket teszünk. Mehet a hűtőbe.
  6. Elkészítjük az eperzselét, majd amikor a folyadék kihűlt, a torta tetejére kanalazunk annyit, hogy az eperszemeket ellepje. Dermedésig hűtjük.
  • tepsi mérete: 18 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 20 540
elküldve: 17
receptkönyvben: 261
elkészítve: 9/14
Facebookon megjelent: -

szakács

wannabe chef

Mióta szakács: 2012.01.17.
40 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

sajttorta, cheesecake, sütés nélküli sajttorta

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

syssi75
syssi75 Wed, 2014-05-28 20:20

Sziasztok,szeretném megkérdezni hogy mascarpone sajtból is lehet csinálni,vagy milyen krémsajtból csináltátok?Köszi

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Thu, 2014-05-29 21:44

syssi75, mi Philadelpiából készítettük. Mascarponéból még nem próbáltuk, de abból is biztos el lehet (max. picit több zselatin kell bele, hogy biztosan megszilárduljon)! majd írd meg az eredményt, kíváncsiak vagyunk rá! :)

tamil
tamil / tamil Wed, 2012-05-16 11:46

Szia! Szeretném megkérdezni, hogy zabkekszet hol kapsz? Nekem nem sikerült:(
Köszi a választ

wannabe chef
wannabe chef / wannabe chef Wed, 2012-05-16 19:39

diavega,
Igazán köszönöm a kedves szavakat, sajnos a felvétel enm lett a legjobb, de a torta nagyon könnyen elkészíthető és finom is!

380
zabkeksz 8 dkg
vaj 4 dkg
krémsajt 20 dkg
cukor 1 púpozott ek
citrom 1 db
méz 4 teáskanál
joghurt 60 g
tej 0.7 dl
habtejszín 1.5 dl
eperdzsem 6 ek
zselatin 2 teáskanál
tortazselé 1 csomag
eper 10 dkg