r
Nosalty Logó

A legegyszerűbb sajttorta fehércsokival

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
A legegyszerűbb sajttorta fehércsokival
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 499 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 3991 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
Összesen 377 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.7 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    240.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.6 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    11.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    106 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    41 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 499 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    53.3 g

Zsír

  • Összesen
    263.7 g
  • Telített zsírsav
    93 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    594 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1927.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    374 mg
  • Nátrium
    1231 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    341.1 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    91.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    847 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    330 mg
  • Retinol - A vitamin:
    834 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    487 micro
Összesen 3991 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 35% Zsír
  • 12% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    24.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    2 mg
  • Foszfor
    35 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.2 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    80 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    5 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 377 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük 175 C fokra. Törjük morzsákra a kekszet. Használhatunk késes darálót, de én általában csak nylonzacskóba teszem, és nyújtófával ütögetem. A vajat egy tálba tesszük, és a mikróban megolvasztjuk. Apránként adjuk hozzá a morzsás kekszet a vajhoz, és összekeverjük.
  2. Kivajazunk, majd sütőpapírral kibélelünk egy kisebb (18-20 cm) kapcsos tortaformát. Vágjunk egy kört az aljára, és csíkokat a szélére, ne gyűrődjön sehol! Öntsük a kekszes keverék felét az aljára, és egy pohár segítségével nyomkodjuk le. A másik felét nyomkodjuk a tortaforma oldalára, ehhez használhatjuk segítségképp a pohár oldalát. Tegyük a hűtőbe a formát minimum 1 órára.
  3. A krémsajtot keverjük el fakanállal, hogy egyenletes legyen, majd adjuk hozzá a cukrot és a tojásokat, ízlés szerint egy kis vaníliaaromát. Ne használjunk elektromos mixert, és ne keverjük túl sokáig - ha sok levegő jut a krémbe, megrepedezik sütés után.
  4. Olvasszuk meg a fehér csokit egy kis tálkában a mikróban (körülményesebbek vízgőz felett a tűzhelyen), és adjuk hozzá a krémsajtos keverék 1/3-át. Öntsük a csokis krémet a kekszre, majd óvatosan csorgassuk, vagy kanalazzuk rá a krém másik felét. Ha nem vagyunk elég türelmesek, a kettő összekeveredhet.
  5. Süssük 50 percig, vagy ameddig a közepe már éppen, hogy nem folyós. Vigyázzunk, a keksz a szélén könnyen megéghet. Tálalás előtt tegyük minimum egy órára hűtőszekrénybe.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Tepsi mérete: 20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 800
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 92
  • Össznézettség: 284598
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 04.

Receptkategóriák

Sokan egy bonyolult dologként tekintenek a sajttortára, pedig hihetetlen gyorsan megvan, és ha egyszer-kétszer elkészítjük, nulla a rizikófaktor. Volt hét, mikor ezt a tortát háromszor készítettem el. A fehércsokis alsó réteget lehet variálni - ha gyümölcsöset szeretnék, lekvárt teszek bele (ettől kicsit folyékonyabb lesz az alsó réteg, így azt elősütöm kb. 8 percig, hogy ne keveredjen össze a felső réteggel, mikor ráöntöm), illetve opció még a tej- vagy keserűcsokoládé is.  Ha nem találunk digestive kekszet, a sima győri édes keksz is megfelel. Ha azt szeretnénk, hogy csak az alján legyen keksz, a keksz és vajmennyiséget elfelezve dolgozzunk, és csak az aljára nyomkodjunk.  

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek