Nosalty Logó

Epres sajttorta pohárban

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Petra
Ezen a képen: Epres sajttorta pohárban
adag
Előkészítés
perc
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 373 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 746 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 198 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    32 mg
  • Nátrium
    163 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    80 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    42 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    18 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    69 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    18 micro
Összesen 373 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.4 g

Zsír

  • Összesen
    55.5 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    470.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    64 mg
  • Nátrium
    325 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    160 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 746 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 17% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.3 g

Zsír

  • Összesen
    14.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    15 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    124.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    0 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    17 mg
  • Nátrium
    86 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    37 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    36 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    11 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    10 micro
Összesen 198 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A kekszeket tiszta nylon zacskóba tesszük, a zacskó száját befogjuk, az egészet konyharuhába burkoljuk, és sodrófával vagy más, nehezebb alkalmatossággal összetörjük a kekszeket. (Nem fontos, hogy egyformán kis morzsákat kapjunk a végén, sőt.)
  2. A rusztikus kekszmorzsát elosztjuk két üvegpohár aljába.
  3. A sajtkrémhez kézi habverővel összedolgozzuk a hozzávalókat: a krémsajtot, a tejszínt, a porcukrot és a vaníliamagokat. (Ha szükséges, némi plusz tejszínnel lazíthatjuk.) A krémet a kekszmorzsa tetejére kanalazzuk.
  4. Az epret megmossuk, kicsumázzuk és egyformán kis darabokra vágjuk, tálba tesszük, és ráfacsarjuk egy fél narancs levét. Szerencsés esetben néhány órán át áll a marinádban az eper, mielőtt a krémre merjük.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 22
  • Össznézettség: 32944
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 19.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az alábbi pohárdesszertből a sajttorta ízei köszönnek vissza, elkészítése viszont lényegesen egyszerűbb. Mutatós, könnyen és gyorsan összedobható finomság, ideális vendégváró.

Hozzászólások

Torma

Pont nekem való, köszi Petra! Üdv, Torma :)

Törölt felhasználó

Szia! Nagyon tetszik ez az egyszer? recept, van is itthon eprem, elkészítem. :-) Csupán egy kérdésem lenne: a habtejszínt nem kell felverni, miel?tt a többi hozzávalóhoz adom? Nem lesz nagyon folyékony a krém, ha nem verem fel a habtejszínt? El?re is köszönöm szépen válaszodat!

Petra

szia Passerotta, Nem, nem kell felverni a tejszínt, épphogy az a cél, hogy lazítsa a krémsajtot! Egyáltalán nem lesz folyós így:-). Üdv Petra

Pinupswallow

Kedves Petra! Megihletett a recepted, és egy kis csavarral, trópusi hangulatban készítettem el. Eper helyett banánt és ananászt használtam, meg egy kevés kókusztejet. Párom imádta, és fel is vette fejben a "bármikor megenném" fejezetbe a receptjeink közé. :) Köszönöm az ötletet, rendkívül gyors és egyszer?en elkészíthet?!

Lolóka89

Kedves Petra! Nem tudom megállni, nézegetem a receptjeid, nagyon imádom ?ket, nem egyet el is készítettem. Még messze van a tavasz/nyár, eperszezon, de már most megkérdezném, hogy Mascarpone sajttal lehet e csinálni ezt az édességet? :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

6 étel, amit soha ne egyél meg nyersen

Vannak olyan ételek, amelyeket inkább nyersen kéne fogyasztanunk, hogy a bennük lévő tápanyagok ne illanjanak el főzés közben (ilyen a brokkoli vagy a fokhagyma), azonban akadnak olyan ételek is, amelyeket pont, hogy csak hőkezelés után szabad megennünk. Mutatjuk, melyek ezek!