Epres sajttorta pohárban
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Petra

adag
Előkészítés
perc
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
26g zabkeksz121 kcal
-
75g eper23 kcal
-
63g krémsajt156 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
Összesen
373
Kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
52g zabkeksz242 kcal
-
150g eper45 kcal
-
125g krémsajt313 kcal
-
50g habtejszín146 kcal
Összesen
746
Kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 20% Zsír
-
13.8g zabkeksz64 kcal
-
39.8g eper12 kcal
-
33.2g krémsajt83 kcal
-
13.3g habtejszín39 kcal
Összesen
198
Kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 6.2 g
Zsír
-
Összesen 27.8 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 235.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 29 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 32 mg
-
Nátrium 163 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.9 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 80 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 70 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 42 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 18 micro
-
Kolin: 8 mg
-
Retinol - A vitamin: 69 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 20 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 18 micro
Összesen
373
Kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.4 g
Zsír
-
Összesen 55.5 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 56 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 470.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 64 mg
-
Nátrium 325 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 160 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 141 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 83 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 16 mg
-
Retinol - A vitamin: 137 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 37 micro
Összesen
746
Kcal
- 4% Fehérje
- 17% Szénhidrát
- 20% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.3 g
Zsír
-
Összesen 14.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 15 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 124.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 0 mg
-
Kálcium 15 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 6 mg
-
Foszfor 17 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 12.7 g
-
Cukor 5 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 42.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 22 mg
-
D vitamin: 3 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 4 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 10 micro
Összesen
198
Kcal
Hozzávalók
-
12.5 dkg krémsajt
-
0.5 dl habtejszín
Elkészítés
- A kekszeket tiszta nylon zacskóba tesszük, a zacskó száját befogjuk, az egészet konyharuhába burkoljuk, és sodrófával vagy más, nehezebb alkalmatossággal összetörjük a kekszeket. (Nem fontos, hogy egyformán kis morzsákat kapjunk a végén, sőt.)
- A rusztikus kekszmorzsát elosztjuk két üvegpohár aljába.
- A sajtkrémhez kézi habverővel összedolgozzuk a hozzávalókat: a krémsajtot, a tejszínt, a porcukrot és a vaníliamagokat. (Ha szükséges, némi plusz tejszínnel lazíthatjuk.) A krémet a kekszmorzsa tetejére kanalazzuk.
- Az epret megmossuk, kicsumázzuk és egyformán kis darabokra vágjuk, tálba tesszük, és ráfacsarjuk egy fél narancs levét. Szerencsés esetben néhány órán át áll a marinádban az eper, mielőtt a krémre merjük.
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 0
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 22
- Össznézettség: 32944
- Feltöltés dátuma: 2013. május 19.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- szezon:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:

Petra
537 recept
Az alábbi pohárdesszertből a sajttorta ízei köszönnek vissza, elkészítése viszont lényegesen egyszerűbb. Mutatós, könnyen és gyorsan összedobható finomság, ideális vendégváró.
Hozzászólások
Pont nekem való, köszi Petra! Üdv, Torma :)
Szia! Nagyon tetszik ez az egyszer? recept, van is itthon eprem, elkészítem. :-) Csupán egy kérdésem lenne: a habtejszínt nem kell felverni, miel?tt a többi hozzávalóhoz adom? Nem lesz nagyon folyékony a krém, ha nem verem fel a habtejszínt? El?re is köszönöm szépen válaszodat!
szia Passerotta, Nem, nem kell felverni a tejszínt, épphogy az a cél, hogy lazítsa a krémsajtot! Egyáltalán nem lesz folyós így:-). Üdv Petra
Kedves Petra! Megihletett a recepted, és egy kis csavarral, trópusi hangulatban készítettem el. Eper helyett banánt és ananászt használtam, meg egy kevés kókusztejet. Párom imádta, és fel is vette fejben a "bármikor megenném" fejezetbe a receptjeink közé. :) Köszönöm az ötletet, rendkívül gyors és egyszer?en elkészíthet?!
Kedves Petra! Nem tudom megállni, nézegetem a receptjeid, nagyon imádom ?ket, nem egyet el is készítettem. Még messze van a tavasz/nyár, eperszezon, de már most megkérdezném, hogy Mascarpone sajttal lehet e csinálni ezt az édességet? :)