Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Almáspite-pohárkrém

Almáspite-pohárkrém
Almáspite-pohárkrém
45 perc / előkészület: 30 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Szenvedek. Két hónapja van gipszben a jobb kezem (a jobbik), és még egy hónap hátra van. Egyrészt főzni sem tudok úgy, másrészt a laptophoz sem férek hozzá rendesen, tehát feltenni sem tudom ide, pedig nagyon megszoktam, hogy viszonylag sok receptet mutatok be. Ehhez az édességhez azonban nem kellett nagy tudomány, kevés időt vett igénybe. Nem  mondom, hogy húsvét után nem inkább csak csekély kalóriával rendelkező ételek fogyasztása lenne az ajánlott, de úgy döntöttem, ennyi bűn belefér.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Almás töltelék

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit késes aprítóba tesszük, és addig forgatjuk, míg homokszerű, kissé darabos tésztát kapunk.
  2. Ezt a tésztát szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Almás töltelék

  1. Az almát meghámozzuk, szeletekre, majd kockákra vágjuk.
  2. Fél citrom levével meglocsoljuk.
  3. Egy serpenyőben megolvasztunk egy ek. vajat, és a citromos almát rádobjuk, majd rászórjuk a cukrot (én még egy csipet sót is őröltem rá), ráreszeljük fél citrom héját, megszórjuk fahéjjal, és kicsit átsütjük, míg a cukor karamellizálódik rajta. Ezt is félretesszük hűlni.

Krém

  1. A tejszínt lágyra felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojáslikőrt (de ha van, inkább calvadost), a vanília kivonatot, végül beleforgatjuk a mascarponét is.
  2. Összeállítjuk a pohárkrémet. A pohár aljára kevés, kihűlt morzsát szórunk, majd rá krémet halmozunk, erre almakockát teszünk, majd újra megismételünk minden réteget. A tetejére kis morzsa dukál és esetleg némi pirított mandulapehely.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 39x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 673
elküldve: 1
receptkönyvben: 95
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
konyhatitkok: gourmet
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

almás pohárkrém, fahéjas tejszínes krémdesszert almával

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

759
vaj 7 dkg
finomliszt 7 dkg
gyümölcscukor 1.5 dkg
1 csipet
vaj 1 ek
alma 2 nagy db
gyümölcscukor 2 dkg
fahéj 1 kávéskanál
citromlé 0.5 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
habtejszín 200 ml
mascarpone 25 dkg
gyümölcscukor 2 ek
tojáslikőr 50 ml
vanília kivonat 1 teáskanál