r
Nosalty Logó

Almáspite-pohárkrém

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Évi néni
Almáspite-pohárkrém
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Almás töltelék

Krém

Összesen 760 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Almás töltelék

Krém

Összesen 3039 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Tészta

Almás töltelék

Krém

Összesen 246 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.5 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    163.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    50 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.9 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    142.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    287 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    278 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    94 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    37 micro
Összesen 760 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    234.1 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    403 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    653.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    201 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    57 mg
  • Foszfor
    272 mg
  • Nátrium
    93 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    195.8 g
  • Cukor
    118 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    570.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1146 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    46 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    47 micro
  • Kolin:
    74 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    375 micro
  • β-crypt
    52 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    147 micro
Összesen 3039 kcal
  • 3% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 55% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    19 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    53.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    22 mg
  • Nátrium
    8 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    4 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    30 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    12 micro
Összesen 246 kcal

Hozzávalók

Tészta

Almás töltelék

Krém

Elkészítés

Tészta

  1. A tészta hozzávalóit késes aprítóba tesszük, és addig forgatjuk, míg homokszerű, kissé darabos tésztát kapunk.
  2. Ezt a tésztát szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

Almás töltelék

  1. Az almát meghámozzuk, szeletekre, majd kockákra vágjuk.
  2. Fél citrom levével meglocsoljuk.
  3. Egy serpenyőben megolvasztunk egy ek. vajat, és a citromos almát rádobjuk, majd rászórjuk a cukrot (én még egy csipet sót is őröltem rá), ráreszeljük fél citrom héját, megszórjuk fahéjjal, és kicsit átsütjük, míg a cukor karamellizálódik rajta. Ezt is félretesszük hűlni.

Krém

  1. A tejszínt lágyra felverjük, hozzáadjuk a cukrot, a tojáslikőrt (de ha van, inkább calvadost), a vanília kivonatot, végül beleforgatjuk a mascarponét is.
  2. Összeállítjuk a pohárkrémet. A pohár aljára kevés, kihűlt morzsát szórunk, majd rá krémet halmozunk, erre almakockát teszünk, majd újra megismételünk minden réteget. A tetejére kis morzsa dukál és esetleg némi pirított mandulapehely.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x40
  • Sütés ideje: 10 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 131
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 4383
  • Feltöltés dátuma: 2017. április 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Almáspite-pohárkrém
Évi néni 1830 recept

Szenvedek. Két hónapja van gipszben a jobb kezem (a jobbik), és még egy hónap hátra van. Egyrészt főzni sem tudok úgy, másrészt a laptophoz sem férek hozzá rendesen, tehát feltenni sem tudom ide, pedig nagyon megszoktam, hogy viszonylag sok receptet mutatok be. Ehhez az édességhez azonban nem kellett nagy tudomány, kevés időt vett igénybe. Nem  mondom, hogy húsvét után nem inkább csak csekély kalóriával rendelkező ételek fogyasztása lenne az ajánlott, de úgy döntöttem, ennyi bűn belefér.

Hozzávalók

Tészta

Almás töltelék

Krém

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...