r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás galette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-199615
Epres-rebarbarás galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Tálalás

Összesen 415 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Tálalás

Összesen 2478 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Tálalás

Összesen 173 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    138 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 415 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.7 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    828 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    393 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1315 micro
Összesen 2478 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tálalás

Elkészítés

Tészta

  1. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit.
  2. Legalább 3 órát pihentetjük hűtőben.
  3. Kivesszük, és újragyúrjuk. Kettéosztjuk a tésztát.
  4. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  5. Sütőpapíron nyújtunk 2 darab, kb. 25-30 cm-es kört belőle. Használhatunk nyújtófát hozzá, de tenyérrel talán még rusztikusabb hatást érünk el.

Töltelék

  1. Az epret megmossuk és megpucoljuk.
  2. Kb. 30 dkg epret megszórjuk a vaníliás cukorral és 2 teáskanál nádcukorral. Villával minél alaposabban összetörjük. Félretesszük egy picit állni.
  3. A rebarbarát megpucoljuk és nagyon apró darabokra vágjuk.
  4. A maradék epret szépen félbevagdossuk.
  5. 1-1 ek búzadarát szórunk a tésztákra úgy, hogy a tészta szélét (1-2 ujjnyi vastagságban) kihagyjuk a szórásból.
  6. A passzírozott eperrel megkenjük a tészta közepét. Rászórjuk az apróra vágott rebarbarát. A félbevágott epreket szépen elrendezzük. 1-1 teáskanál cukorral ízesítjük a felső epreket is.
  7. Majd óvatosan ráhajtjuk a tészta szélét a töltelékre. Itt dolgozzunk két kézzel és lassan, nehogy elszakadjon vagy kilyukadjon a süteményünk.
  8. A tészták behajtott szélét felvert tojással lekenjük.
  9. 35-40 percig sütjük.

Tálalás

  1. Hagyjuk kihűlni.
  2. Tálalás előtt porcukorral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 178
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 63
  • Össznézettség: 12339
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-199615 43 recept

Valami könnyű, nem túl édes, gyors, egyszerű és friss, ami nem mellesleg nagyon jól is néz ki. Na ez az én epres-rebarbarás rusztikus pitém!  A receptben leírt adagból 2 darab, a képen látható méretű, kb. 20 cm-es átmérőjű galette készíthető. De csinálhatunk 1 óriásit vagy 3-4 kisebbet is.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek