r
Nosalty Logó

Epres-rebarbarás galette

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
toroltfelhasznalo-199615
Epres-rebarbarás galette
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Tálalás

Összesen 415 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Tálalás

Összesen 2478 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Tészta

Töltelék

Tálalás

Összesen 173 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    16.8 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    355.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    70 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    50 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    60 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    138 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    154 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    65 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    52 micro
  • Kolin:
    90 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    219 micro
Összesen 415 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    50.2 g

Zsír

  • Összesen
    100.7 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    30 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2134.8 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    106 mg
  • Kálcium
    419 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1023 mg
  • Nátrium
    261 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    359.7 g
  • Cukor
    146 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    828 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    927 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    393 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    312 micro
  • Kolin:
    540 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    256 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1315 micro
Összesen 2478 kcal
  • 4% Fehérje
  • 27% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    148.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    71 mg
  • Nátrium
    18 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    25.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    65 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    27 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    63 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 173 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tálalás

Elkészítés

Tészta

  1. Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit.
  2. Legalább 3 órát pihentetjük hűtőben.
  3. Kivesszük, és újragyúrjuk. Kettéosztjuk a tésztát.
  4. A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
  5. Sütőpapíron nyújtunk 2 darab, kb. 25-30 cm-es kört belőle. Használhatunk nyújtófát hozzá, de tenyérrel talán még rusztikusabb hatást érünk el.

Töltelék

  1. Az epret megmossuk és megpucoljuk.
  2. Kb. 30 dkg epret megszórjuk a vaníliás cukorral és 2 teáskanál nádcukorral. Villával minél alaposabban összetörjük. Félretesszük egy picit állni.
  3. A rebarbarát megpucoljuk és nagyon apró darabokra vágjuk.
  4. A maradék epret szépen félbevagdossuk.
  5. 1-1 ek búzadarát szórunk a tésztákra úgy, hogy a tészta szélét (1-2 ujjnyi vastagságban) kihagyjuk a szórásból.
  6. A passzírozott eperrel megkenjük a tészta közepét. Rászórjuk az apróra vágott rebarbarát. A félbevágott epreket szépen elrendezzük. 1-1 teáskanál cukorral ízesítjük a felső epreket is.
  7. Majd óvatosan ráhajtjuk a tészta szélét a töltelékre. Itt dolgozzunk két kézzel és lassan, nehogy elszakadjon vagy kilyukadjon a süteményünk.
  8. A tészták behajtott szélét felvert tojással lekenjük.
  9. 35-40 percig sütjük.

Tálalás

  1. Hagyjuk kihűlni.
  2. Tálalás előtt porcukorral díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 12711
  • Feltöltés dátuma: 2016. június 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
toroltfelhasznalo-199615 43 recept

Valami könnyű, nem túl édes, gyors, egyszerű és friss, ami nem mellesleg nagyon jól is néz ki. Na ez az én epres-rebarbarás rusztikus pitém!  A receptben leírt adagból 2 darab, a képen látható méretű, kb. 20 cm-es átmérőjű galette készíthető. De csinálhatunk 1 óriásit vagy 3-4 kisebbet is.

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Tálalás

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...