r
Nosalty Logó

Epres palacsinta vaníliás kókuszhabbal

NS
Epres palacsinta vaníliás kókuszhabbal
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A kókuszhabhoz

A töltelékhez

A palacsintatésztához

492
Kalória
10.2g
Fehérje
52.5g
Szénhidrát
27.7g
Zsír
145.9g
Víz
241.7g
Koleszterin
3g
Élelmi rost
25.4g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kókuszhabhoz

A töltelékhez

A palacsintatésztához

Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kókuszhabhoz

A töltelékhez

A palacsintatésztához

Összesen 2961 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A kókuszhabhoz

A töltelékhez

A palacsintatésztához

Összesen 173 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    27.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    242 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    449.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    22 mg
  • Kálcium
    121 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    191 mg
  • Nátrium
    69 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    52.5 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    145.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    170 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    50 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    174 mg
  • Retinol - A vitamin:
    167 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    37 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    253 micro
Összesen 492 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    61.3 g

Zsír

  • Összesen
    166.4 g
  • Telített zsírsav
    105 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    1450 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2694.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    134 mg
  • Kálcium
    728 mg
  • Vas
    15 mg
  • Magnézium
    241 mg
  • Foszfor
    1148 mg
  • Nátrium
    415 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    315.3 g
  • Cukor
    152 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

Víz

  • Összesen
    875.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1022 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    299 mg
  • D vitamin:
    300 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    361 micro
  • Kolin:
    1041 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1000 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    224 micro
  • β-crypt
    38 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1518 micro
Összesen 2961 kcal
  • 4% Fehérje
  • 22% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 62% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    9.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    85 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    24 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    18.6 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    59 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    89 micro
Összesen 173 kcal

Elkészítés

A kókuszhabhoz

  1. Kókuszhab
  2. Akókusztejet a 2 vaníliával melegítsük meg éppen csak langyosra.
  3. A tojássárgáját a cukorral keverjükhabosra, adjuk hozzá a keményítőt, majd öntsük hozzá lassú és állandó kevergetés közben a langyos tejet. Keverjük csomómentesre.
  4. Forraljunk fel 2 dl vizet egy hőálló edényben, és gőz fölött állandó kevergetés mellett főzzük még sűrűbbre a kókuszos vaníliakrémet.
  5. Ha elég krémes, tegyünk hozzá 3 evőkanál kókuszreszeléket, és hagyjuk kissé kihűlni.
  6. A habtejszínt verjük a habfixálóval kemény habbá, majd 2 részben keverjük hozzá a kihűlt krémhez, és tegyük legalább 2-3 órára (még jobb egy éjszakára) a hűtőbe.
  7. Eprek pácolása
  8. A gyümölcsöket mossuk meg meleg vízben, daraboljuk, keverjük össze a citromlével és cukorral, hagyjuk a pácban tálalásig, de legalább 2-3 órahosszáig.
  9. Palacsinták készítése
  10. A tojást a cukorral, vaníliával verjük jó habosra. Adjuk hozzá az olajat, citromhéjat, majd felváltva a lisztet és tejet.
  11. Süssünk kb. 6-7 db palacsintát.
  12. Töltsük meg a kész palacsintákat a pácolt eperrel, szórjuk meg porcukorral, tálaljunk hozzá " 2 kókuszfelhőt :)", és dekoráljuk raffaello golyókkal.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Főzés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 15 p

Amilyen lassan közeledik a tavasz, annyira lassan, de biztosan jön az eperszezon is. Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én megfogadtam, hogy várok még az epervásárlással, amíg igazi napérlelte regionális, piros szaftos... gyümölcsöt kapok, de mikor lesz az még, pláne ilyen időjárás mellett?? Úgyhogy nektek bevallom:), hogy bizony elgyengültem, amikor megláttam a gyümölcsrészlegen egy 1 kg-os faládikás árban is verhetetlen piros mosolygós epret, és rácsaptam. A feléből ez a palacsinta készült, a másik feléből rebarbarás párosításban pite. Örülök, hogy engedtem a csábításnak, mert isteni volt végre a tavasz ízeit megkóstolni. :-)

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...