Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres palacsinta vaníliás kókuszhabbal

Epres palacsinta vaníliás kókuszhabbal
Epres palacsinta vaníliás kókuszhabbal
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amilyen lassan közeledik a tavasz, annyira lassan, de biztosan jön az eperszezon is.

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, én megfogadtam, hogy várok még az epervásárlással, amíg igazi napérlelte regionális, piros szaftos... gyümölcsöt kapok, de mikor lesz az még, pláne ilyen időjárás mellett??

Úgyhogy nektek bevallom:), hogy bizony elgyengültem, amikor megláttam a gyümölcsrészlegen egy 1 kg-os faládikás árban is verhetetlen piros mosolygós epret, és rácsaptam. A feléből ez a palacsinta készült, a másik feléből rebarbarás párosításban pite.

Örülök, hogy engedtem a csábításnak, mert isteni volt végre a tavasz ízeit megkóstolni. :-)

hozzávalók / 6 adag

A kókuszhabhoz

A töltelékhez

  • 500 g eper
  • 1 citromból nyert citromlé
  • 1 teáskanál cukor (vagy édesítő ízlés szerint)

A palacsintatésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

Kókuszhab

  1. A kókusztejet a 2 vaníliával melegítsük meg éppen csak langyosra.
  2. A tojássárgáját a cukorral keverjük habosra, adjuk hozzá a keményítőt, majd öntsük hozzá lassú és állandó kevergetés közben a langyos tejet. Keverjük csomómentesre.
  3. Forraljunk fel 2 dl vizet egy hőálló edényben, és gőz fölött állandó kevergetés mellett főzzük még sűrűbbre a kókuszos vaníliakrémet.
  4. Ha elég krémes, tegyünk hozzá 3 evőkanál kókuszreszeléket, és hagyjuk kissé kihűlni.
  5. A habtejszínt verjük a habfixálóval kemény habbá, majd 2 részben keverjük hozzá a kihűlt krémhez, és tegyük legalább 2-3 órára (még jobb egy éjszakára) a hűtőbe.

Eprek pácolása

  1. A gyümölcsöket mossuk meg meleg vízben, daraboljuk, keverjük össze a citromlével és cukorral, hagyjuk a pácban tálalásig, de legalább 2-3 órahosszáig.

Palacsinták készítése

  1. A tojást a cukorral, vaníliával verjük jó habosra. Adjuk hozzá az olajat, citromhéjat, majd felváltva a lisztet és tejet.
  2. Süssünk kb. 6-7 db palacsintát.
  3. Töltsük meg a kész palacsintákat a pácolt eperrel, szórjuk meg porcukorral, tálaljunk hozzá " 2 kókuszfelhőt :)", és dekoráljuk raffaello golyókkal.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 586
elküldve: 0
receptkönyvben: 39
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

epres palacsinta, gyümölcsös palacsinta kókuszhabbal, tavaszias palacsinta

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

492
kókusztej 2 dl
cukor 50 g
tojássárgája 4 db
vaníliás cukor 2 csomag
étkezési keményítő 2 csapott ek
kókuszreszelék 4 ek
habtejszín 2 dl
habfixáló 1 csomag
eper 500 g
citromlé 1 citromból nyert
cukor 1 teáskanál
tojás 2 db
finomliszt 150 g
tej 2.5 dl
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 20 g
napraforgó olaj 1 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert