Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres krémes Vicikó konyhájából

Epres krémes Vicikó konyhájából
Epres krémes Vicikó konyhájából
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A Villám krémesem eperszezonbeli változata, még kevesebb tésztával.:-) Ez már szinte csak eperkrém, ami habos könnyű, kissé remegős... itt-ott kissé roppanós mandulapehellyel, friss eperszemekkel tetézve... finom!;-) 

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát 2 mm vékonyra kinyújtjuk (kb 28 x 28 cm).
  2. Egy vékonyan lisztezett tepsi hátára vagy sütőlemezre tesszük, és előmelegített sütőben világos aranybarnára megsütjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. Az eperből 200 g-ot pürésítünk.
  4. A tojások fehérjét nagyon kemény habbá verjük.
  5. A pudingporból, tejből és cukrokból egy sűrű pudingot főzünk, levesszük a tűzről, és belekeverjük az eperpürét.
  6. Majd a tojáshabot óvatosan hozzávegyítjük.
  7. A kihűlt tésztalapot egy magasabb falú tepsibe helyezzük, és ráhalmozzuk az eperkrémet.
  8. Szépen elsimítjuk rajta (ha nagyobb a formánk, mint a tészta, akkor fóliából egy mobil peremet készítünk, és a tészta széléhez illesztjük, ezzel lekicsinyítettük a tepsinket).
  9. Kb. fél órára a hűtőbe tesszük a sütit, ezalatt a maradék epreket felszeleteljük, és a mandulapelyhet zsiradék nélkül megpirítjuk.
  10. Amint megszilárdult és kihűlt a krém, tetszőleges nagyságú kockákra felvágjuk, majd kidíszítjük az eprekkel a tetejét. 
  11. A zselatinlapokat hideg vízbe tesszük. Majd ha jól megpuhult (ez kb 3 perc), 4 ek vízzel egy kis edényben megolvasztjuk (forrnia nem szabad!), és egy sütőecsettel az eperszemeket nagyon vékonyan bevonjuk vele.
  12. Néhány perc múlva -miután megszilárdult- díszítjük a mandulapehellyel, és tálalhatjuk azonnal.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 849
elküldve: 5
receptkönyvben: 220
elkészítve: 7/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Vicikó

Mióta szakács: 2011.04.25.
251 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

krémes eperkrémmel, eperkrémes krémes, vaníliás-epres krémes

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sabinge
sabinge Sun, 2014-05-18 11:41

Annyira szép! Egy élmény volt elkészíteni!
Köszönet érte!
Szabina

ilosvai
ilosvai Tue, 2013-05-14 13:51

Ebben nyers tojásfehérje van? Valamivel pótolnom kell....

257
leveles tészta 130 g
tej 350 ml
cukor 100 g
vaníliás cukor 30 g
vaníliás pudingpor 2 tasak
tojásfehérje 5 db
eper 500 g
lapzselatin 4 db
mandulapehely 40 g