r
Nosalty Logó

Intelligens krémes Mignon konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Intelligens krémes Mignon konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 714 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 4289 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 197 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.6 g

Zsír

  • Összesen
    39.1 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    369 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    752.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    258 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    222 mg
  • Nátrium
    205 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    67.9 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    348 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    66 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    249 mg
  • Retinol - A vitamin:
    344 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    51 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    412 micro
Összesen 714 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.7 g

Zsír

  • Összesen
    234.8 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    70 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    2213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4514.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    221 mg
  • Kálcium
    1546 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    164 mg
  • Foszfor
    1329 mg
  • Nátrium
    1231 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    407.6 g
  • Cukor
    242 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    436.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2088 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    15 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    300 micro
  • Kolin:
    1494 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2063 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    304 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2471 micro
Összesen 4289 Kcal
  • 10% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    10.8 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    101 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    206.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    61 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.7 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    20 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    96 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    14 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    113 micro
Összesen 197 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Előkészítünk 1 közepes és 1 nagy keverőtálat.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat: a nagy tálba a sárgákat, a közepesbe a fehérjéket tesszük. Rugós fejű kézi habverővel habosra keverjük a sárgákat a cukrokkal, majd lassan hozzáadagoljuk a vajat. Hozzáöntjük a tejet, a lisztet, és csomómentesre keverjük.
  3. Géppel kemény habot verünk a fehérjékből, és óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás masszába.
  4. Sütőpapírt terítünk egy tepsibe (méret a recept alatt!), alaposan kikenjük vajjal, szétkenjük rajta a lekvárt, majd beleöntjük a tésztát.
  5. Meghintjük a mandulával, és betesszük a hideg sütőbe. 180 fokon, légkeveréssel 50-60 percig sütjük. Kb. 20-30 perc sülés után, mikor a tészta teteje már szép aranybarna, takarjuk le alufóliával, nehogy megégjen! Akkor jó, ha már nem ring, mint a kocsonya.
  6. Várjuk meg, míg kihűl, és akkor szeleteljük fel.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 37x29x7
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 29
  • Össznézettség: 27963
  • Feltöltés dátuma: 2012. május 07.

Receptkategóriák

Még húsvét előtt olvastam a Nők Lapjában Varga Izabellával egy cikket, abban szerepelt ennek a receptnek a leírása. Húsvétra elhasználtam az összes tojást, erre a sütire már sajnos nem maradt. Most hozott újra a tojásos nénink finom házi tojást, így végre sor kerülhetett erre a receptre is. Az ízletes és nagyon guszta végeredmény láttán vendégeim nem is gondolták, hogy ezzel a finomsággal szinte alig volt munkám! Pedig tényleg nagyon gyorsan és könnyen előkészíthető, a mutatós végeredmény garantált siker, a gyerkőcök is kimondottan odavoltak érte!

Hozzászólások

Juliska12

Neharagudj Mignon a leírást értem, de mit?l lesz a süti közepén a képen látható fehér rész??

Mignon

Ahogy sül a tészta, lesz egy sültebb-tömörebb alja, rajta ez a krémesebb-lágyabb, kicsit világosabb réteg, amit a mandulás, sültebb fels? rész követ. Nagyon finom és ezért is csodálkoznak sokan, hogy ilyen egyszer? elkészíteni, mert a tészta "magától" sül ilyenre. Talán ezért is "intelligens krémes"?:) Próbáld ki bátran, biztos ízleni fog!! Üdvözöllek: Mignon

Törölt felhasználó

Én már többször elkészitettem ezt a sütit. A közepe krémes, finom, olyan mint a madártej.

Törölt felhasználó

Én is erre lennék kíváncsi!Mit?l krémes?

Törölt felhasználó

Na vajon mit?l krémes? Mert a sütést?l a teteje és az alja megsül, de a belseje nem. Más receptnél le is írják, hogy a sütés els? felében magas h?fokon kell sütni, hogy az alsó réteg kialakuljon, az alacsonyabb h?fokon történ? hosszabb sütési id? alatt pedig a teteje alakul ki.

Mignon

Sziasztok! Most látom, hogy egyszerre többen is írtunk. :) Örülök, hogy volt aki már készítette és ízlett neki, remélem a többiek is elkészítik, márcsak kíváncsiságból is! :) Fontos, hogy hideg süt?be kell tenni (ahogy írom is a receptben), mert így fokozatosan kialakulnak a rétegek. Hétvégén újra elkészítettem, tényleg nagyon figyelni kell, hogy ne süljön meg nagyon a teteje, jó 20 perc után érdemes letakarni. Nekem most b? 1 óra volt a sütés, el?tte nagyon ringott még a köezepe, ezt is figyelni kell és úgy igazítani a sütési id?t. Remélem sokan kipróbáljátok és sikert arattok vele! Jó sütést mindenkinek, üdv: Mignon

Edi

Szerintem úgy lehet krémes, hogy kettévágod, és megkened :D

Törölt felhasználó

Szia KisEdi ! Évek óta ismerem ezt a receptet, nem kell ketté vágni és megkenni krémmel. Ez a tészta attól intelligens, hogy "kialakítja" sütés közben az alját-tetejét tésztának, a közepét fött krémnek. Nálunk sokszor elkészül, mert egyszer? és nagoyn finom ! :)

Edi

Igen, utána rájöttem én is :) Kinyomtattam a receptet, biztosan el fogom készíteni :)

Törölt felhasználó

:)

Törölt felhasználó

Ha jól értelmezem,a teteje és az alja megsül,átsül, a középs? rész nem.A nyers tojás nem túl egészséges,gondoljunk itt a szalmonellára,stb.

Mignon

Kedves joss71! A nyers tojástól én is nagyon félek! Két kisfiú anyukájaként, nagyon figyelek erre, mert nem szeretnék egy ilyen fert?zésbe belefutni. De ennél a receptnél a süti kb. 1 órát van 180 fokon a süt?ben! Ennyi id? alatt a szalmonella baktériumnak esélye sincs a túlélésre, már 70 fok körül elpusztulnak! A középs? rész sem marad nyers ennyi sütési id? alatt! Ahogy írtam, akkor jó ha már nem ring, tehát ez is átsül!! Próbáld csak ki bátran, nagyon fincsi ízleni fog! :) Üdvözöllek: Mignon

Törölt felhasználó

Kedves Mignon és joss71! Egy kis belekotty: a szalmonella nem a tojásBAN van, hanem rajta...azaz a héjon. Ha el akarjuk kerülni, akkor miel?tt feltörnénk gondosan meg kell mosni a tojásokat. (azért szokott a nyers tojásos ételekben elszaporodni a szalmonella baktérium, mert ahogy a héjról az ételbe kerül miután nincs f?zés-sütés(azaz h?kezelés) nincs esély az elpusztításukra). Maga a tojás belül teljesen streil...hisz gondoljunk bele: az egy új élet bölcs?je:)) csak bátran-megfelel? gondossággal! Üdv Timka

Juliska12

Köszi a választ, biztosan ki fogom próbálni!! Üdv. Marcsi

Törölt felhasználó

Juliska12-nek, Tündér 2000-nek , Joss 71-nek is ugyan azt tudom üzenni, amit KisEdi-nek. Mignon ! Csillagos 5*-ös a recepted !!! :)

Mignon

Köszi, köszi! :) Remélem így már tényleg kedvet kapnak hozzá a többiek is! :) Várjuk majd Almamagocskával a visszajelzéseiteket! :) Szép napot mindenkinek: Mignon

Törölt felhasználó

:)

Törölt felhasználó

Nagyon ügyes vagy Mignon !Gratulálok ! Én már próbálkoztam régebben ezzel a sütivel,de nakem nem sikerült szépre megsütni.Kétszer próbáltam,de nem válik szét ilyen szépen.Azért nagyon finom vol úgy is !Az aja picit "szalonnás" lett . De nem adom fel ! Még egyszer majd mgpróbálom !!! Üdv :Cilinke

Mignon

Kedves Cilinke! Köszönöm, aranyos vagy! :) Igazából nem tudom pontosan, hogy mit?l függ a biztos siker... de nekem olyan finom és mutatós lett els? sütésre, hogy azóta már újra elkészítettem és akkor is ilyen szépen elkülönültek egymástól a rétegek. Mivel f?leg tojásból áll, azok min?sége biztos nagyban befolyásolja a végeredményt és én most is friss házi tojásból tudtam megsütni. Remélem megpróbálod újra és külcsínyre is tetszet?s lesz neked is! :) Üdvözöllek: Mignon

DiaNatura

Sziasztok! Kipróbáltam a receptet Mignon és ezúton is nagyon köszönöm!Szuper volt! Azt gondolom megfejtettem a süti m?ködését, mert ez tényleg egy izgalmas recept! :) Ahogy belekevertem a kemény tojáshabot a hígabb masszába, nem akartam teljesen összetörni a habot, így a tetején marad egy habosabb rész, míg a liszt lesüllyedhetett az aljára,így szerintem az eltér? összetétel az egyik oka, a különböz? végeredmény? rétegeknek. Valamint nekem 15 perc után kissé felpúpozódott a teteje, ekkor forró leveg? kerülhetett oda és szerintem ez is alakította ki az egyik réteget. Jó elmélkedést mindenkinek! Üdv, Dia

Mignon

Kedves Dia! Örülök, hogy ízlett a süti, ilyen visszajelzést mindig nagyon jó olvasni! :) Igen, valami ilyesmi történhet a tésztával sülés közben, érdekes folyamatok ezek nagyon. És a legfontosabb, hogy a végeredmény ilyen finom lesz t?le! :) Szép napot, üdvözöllek: Mignon

Törölt felhasználó

Hét végén elkészítettem. Tökéletesen követve a leírást, ugyanolyan szép, réteges lett mint amilyen a képen látható. Az els? gondom az volt, hogy amikor az aljáról leszedtem a süt?papírt, nem mertem visszafordítani, hiszen a lekvártól ragacsos volt az alja. A nagyobb problémám az volt, hogy a nagy várakozás után senkinek nem izlett. Természetesen meg lehetett enni, de amikor megkóstolták azt kérdezték, hogy elrontottam-e, mert az egész szalonnás vagy kocsonyás állagú. Tudom, hogy mindenkinek más az ízlése, de ez nálunk egyáltalán nem aratott sikert.

Mignon

Kedves Ladyeva! Örülök, hogy jól sikerült :) Szomorú vagyok, hogy nem ízlett. :( Ez sajnos benne van a pakliban, ízlések és pofonok... én is jártam már sajnos így. El kellett fogadnom a véleményeket és nem került az a recept a kedvencek közé. Ami a készítéssel kapcsolatos dolog: én nem fordítom fel a süt?papír leszedéséhez. Felszeletelem rajta és darabonként emelem át a tálcára. Nekem az alja és a teteje nem marad igazán kocsonyás (ez persze biztos függ a süt?t?l és sütési id?t?l is), a közepe krémesebb állagú, de annak úgy is kell maradnia ehhez a típusú sütihez. Remélem azért nem szegi kedvedet ez az eset az újabb receptek kipróbálásától! További jó sütés-f?zést neked, üdvözöllek: Mignon

Törölt felhasználó

Kedves Mignon! Nagyra értékelem kedves és elegáns válaszodat. Természetesen továbbra is keresem és elkészítem az érdekes recepteket. Úgy gondolom, hogy nemcsak a pozitív értékelésnek kell elhangozni, ha az nem bántó. Köszönöm Éva

Mignon

Kedves Éva! Igen, nagyon egyezik a véleményünk! :) Mindféle értékelésnek helye van, minden a stíluson múlik! Akkor kapunk igazán jó képet a receptekr?l, ha sokféle visszajelzés érkezik róla! Ezért is szoktam mindenkinek megköszönni, aki veszi a fáradtságot és a recept elkészítése után jelzéssel van a tapasztalatairól, legyen az pozitív vagy éppen negatív! Így alakulnak, változnak, sokszor javulnak is a receptek! További szép napot neked, üdv: Mignon

Törölt felhasználó

Szia! Én már sokszor elkészítettem ezt a sütit, és nagyon szeretjük. Legutóbb kipróbáltam úgy, hogy 2 ek liszt helyett kakaóport raktam bele. Ez lett a csokis változat, és így is nagyon finom! Próbáld egyszer ki ha lesz kedved! További szép estét.

Mignon

Szia Kati! Nagyon örülök, hogy megszerettétek, nálunk is nagy kedvenc, így biztos kipróbálom a kakaóporos változatot is! :) Köszönöm, hogy megosztottad velünk véleményed, remélem a többieknek is tetszeni fog! További jó sütés-f?zést neked, üdvözöllek: Mignon

Ilonka57

Elkészítve, elfogyva. Nagyon finom!

Mignon

:)

Tóth Erzsébet

Tényleg finom! Köszönöm Mignon!

Mignon

Kedves Erzsébet! Én köszönöm, és nagyon örülök! :) Üdvözlettel: Mignon

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek