r
Nosalty Logó

Epres-kókuszos piskóta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Epres-kókuszos piskóta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés-összeállítás

Összesen 381 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés-összeállítás

Összesen 4560 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír

Piskóta

Krém

Díszítés-összeállítás

Összesen 255 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    21.4 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    504.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    136 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    145 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    40.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    188 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    22 micro
  • Kolin:
    100 mg
  • Retinol - A vitamin:
    180 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    102 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 381 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.4 g

Zsír

  • Összesen
    256.4 g
  • Telített zsírsav
    90 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    94 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    57 g
  • Koleszterin
    1440 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6053.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    180 mg
  • Kálcium
    1628 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    2301 mg
  • Nátrium
    1745 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    481.9 g
  • Cukor
    320 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    486.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2259 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    84 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    191 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    258 micro
  • Kolin:
    1201 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2156 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1230 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2008 micro
Összesen 4560 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    14.4 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    81 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    339.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    91 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    129 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    127 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    121 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 255 Kcal

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés-összeállítás

Elkészítés

Piskóta

  1. 200 fokra előmelegítjük a sütőt.
  2. Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből kemény habot verünk.
  3. A sárgáját és a többi hozzávalót csomómentesre elkeverjük.
  4. Kivajazzuk, kilisztezzük a formát, a fehérjéből készült habot óvatosan beleforgatjuk a tésztába, és a formába öntjük.
  5. A tortaformát az előmelegített sütőbe tesszük. Sütés közben nem nyitjuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a tészta. Kb. 20 perc, amíg sül a piskóta, de a tűpróba a döntő.
  6. Ha kihűlt, hosszanti irányban cérnával legalább 3 részre szétvágjuk, de a 4 az ideális (az oldalánál fele magasságban késsel óvatosan körbevágjuk a külső kérget, és egy fehér cérnaszál áthúzásával kettémetsszük a tésztát).
  7. Aki szeretné, szeder vagy áfonyalekvárral nyugodtan megkenheti a tortalapokat, illeni fog a krémek ízéhez.

Krém

  1. Pár evőkanálnyi tejjel elkeverjük a pudingport, a maradék tejet felforraljuk, ebbe mehet egy csipetnyi só meg egy késhegynyi fahéj is.
  2. Mikor a tej felforrt, hozzáadjuk a lisztet, és folyamatos keverés mellett főzzük. Pár perc után a csomómentesre elkevert puding is belejöhet és a kókusz. Ebből egy sűrű massza lesz (én 3-4 percig főztem, utána átöntöttem egy másik edénybe, és hűteni kezdtem).
  3. Amíg a pudingos masszát hűtjük, a margarint és a porcukrot meg a vaníliás cukrot habosra keverjük, majd a krém összes többi hozzávalóját hozzáadjuk, és jól elkeverjük (a margarint ne melegítsük fel, mert ha megolvad, nem lesz jó állagú a krém!).
  4. Ha teljesen kihűlt a kókuszos massza, akkor összekeverjük a margarinossal, és megkenjük vele a félbevágott piskóta közepét és tetejét.

Díszítés-összeállítás

  1. Amikor a piskótát kivettük a tortaformából, és a forma már nem forró, kibéleljük celofánnal, igyekszünk ezt úgy tenni, hogy az alsó felén ne legyen gyűrődés.
  2. Tetszőleges alakban elrendezzük a félbevágott epreket, vágott féllel lefelé.
  3. A lapzselatinokat a tasakon található előírás szerint feloldjuk, és megfőzzük vízben, majd a fólián pihenő eprekre öntjük.
  4. Az epreket, a tortaformát és a zselatint a hűtőbe tesszük, amikor kicsit megdermedt, ráfordítjuk a krémmel megkent tortát, és így fejjel lefelé hagyjuk őket a hűtőben együtt meghűlni.
  5. Amikor összehűltek, egy tányért borítunk a forma aljára, és visszafordítjuk "egyenesbe". Levesszük a tortaformát, majd a celofánt. Fogyasszuk jó étvággyal. :)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 22
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 1774
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Májusban sütöttem meg egy baráti összejövetelre, de sajnos eltűnt a recept. Aztán egy összegyűrt papírfecnin mégis meglett, Barbarának ajánlom sok szeretettel! 

Hozzávalók

Piskóta

Krém

Díszítés-összeállítás

Címlapról ajánljuk

5 élelmiszer, ami rontja a rosacea tüneteit

A rosacea egy nagyon kellemetlen bőrbetegség, ami a zavaró fizikai tünetek miatt nemcsak a mindennapjainkra nyomhatja rá a bélyegét, hanem az önértékelésünkre is. Sajnos teljesen megszüntetni nem tudjuk, ám egyes életmódbeli változtatásokkal nagyon sokat enyhíthetünk rajta.

Nosalty

További cikkek