Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kókuszos krémes

Kókuszos krémes
Kókuszos krémes
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (76)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Pár napja kolléganőm hozott ilyen sütit és nagyon ízlett. Máris kértem a receptet és sütöttem is :) Családomnak is nagyon ízlett. Isteni a krémje. Személy szerint nagyon szeretem a tojásos főzött krémeket :D 

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A kókuszos töltelékhez

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két lapot nyújtunk, egyik lapot tepsibe tesszük.
  2. A 6 tojásfehérjéből habot készítünk, hozzáadjuk a porcukrot majd a kókuszt, ezt a masszát rásimítjuk a tepsiben lévő tésztára, a másikkal pedig beborítjuk.
  3. Sütőben megsütjük.
  4. A krémhez a tojások sárgáját kikeverjük a liszttel, vaníliás cukorral és a tejjel, ebből sűrű krémet főzünk.
  5. A margarint habosra keverjük a porcukorral és a kihűlt krémhez adjuk
  6. A kihűlt kókuszos tésztára rákenjük a krémet, jól lehűtjük és szeleteljük.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 36x26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 19
össznézettség: 120 087
elküldve: 153
receptkönyvben: 2 446
elkészítve: 61/118
Facebookon megjelent: 4

szakács

TraRita

Mióta szakács: 2011.04.19.
118 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

kókuszkrémes sütemény, habos kókuszos krémes, krémes süti kókuszosan

Hozzászólások (76)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fahééj
Fahééj Sun, 2014-12-07 18:50

Nagyon-nagyon isteni sütemény! Köszönöm szépen a receptet!:)

Nosalty.hu
Nosalty.hu Thu, 2014-04-17 01:15

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2014.04.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

krisztinahajnalka
krisztinahajnalka Wed, 2014-04-16 21:02

szia Rita,
éppen ma este készült el a sütid,remek lett!!!olvastam a leveleket,néhàny jo tanàcs a kérdezöknek
a tésztàhoz tegyetek egy kevés tejfölt,aztàn kicsit le kell hüteni,majd sütöpapiron nyujtani,igy elkerülhetö,hogy tul lisztes legyen,mert attol lesz aztàn késöbb szàraz és kamény.Volt,aki arrol irt,hogy folyt a krém,ennek oka kettö lehet:
vagy nem vàrta ki,amig a lmisztes krém teljesen lehül
és igy keverte össze a vajjal
vagy a lisztes krémet nem süritette be eléggé
lenne egy tanàcsom:elôfordulhat,hogy a lisztes kreém fözés kôzben csomosodik;hiàba kevered,akkor is
itt kettöt lehet tenni...a robotgéphabverö részével folyamatosan keverni melegités/süriyés közben és rétesliszttel késziteni(az nem csomosodik)
még annyit,nàlam a tészta 1 nap utàn megpuhult
diszités:teaszüröbe kevés kakaopor...ràszitàlni
köszönöm szépen Rita
nagyon finom volt
üdvözlettel
krisztina

zsuzsamama56
Zsuzsamama56 / zsuzsamama56 Wed, 2014-09-10 13:31

Én nem tettem semmit a tésztába,csak amit Rita leírt,és tökéletes lett.Azomban mi nem szeretjük a vajas krémet,így másfélét készítettem,de azt majd én is feltöltöm.Azért köszi az ötletet,mert szép,és biztosan finom is a sütid.Üdv:Zsuzsa.

knekató
knekató Wed, 2014-04-16 12:48

Mitől ilyen a krém a tetején? Én ismerem és régen sokat sütöttem ezt a sütit, de a tojássárgája, margarin, cukor, stb. hozzávalókból fele ilyen magas, és sárga színű krém lesz. Mi a titok?

krisztinahajnalka
krisztinahajnalka Sat, 2014-04-19 14:30

ha valaki ragaszkodik a hofehér krémhez,az ne tegyen tojàssàrgàt a lisztes kreémhez;a lisztet ki lehet vàltani tejszinizü pudinggal,fehér lesz és még finomabb

knekató
knekató Thu, 2014-04-17 11:59

Akkor a képen szereplő sütinek mi van a tetején, ami ilyen szép fehér és magas?

Rita1971
TraRita / Rita1971 Thu, 2014-04-17 18:30

A krém van a süti tetején. Lehet, hogy a fényviszonyok nem voltak a megfelelőek amikor fotóztam!

fedezte
fedezte Sat, 2014-03-15 22:33

Szia Tra Rita bocs ha nem jól írtam le a megszólítást. Most találtam meg az általad leírt receptet nagyon guszta ,remélem fog sikerülni nem úgy mint egyik hozzá szólü írta hogy kemény lett a tészta. Ami még megdöbbentett egy embertársam durva hozzá szólása ,ilyet szerintem nem kellett volna tennie ez annyira etikátlan és nem ide való . Köszönöm a receptet üdv kata vagyis fedezte

Rita1971
TraRita / Rita1971 Wed, 2014-04-16 20:17

Szia Kata! :)

Kissé megkésve válaszolok,de remélem sikeres lett a süti, ha elkészítetted! Megpróbálok az ilyen emberekkel nem foglalkozni, bár némelyik igen kitartó :) Ők ettől jól érzik magukat egye fene! Megnézném mit alkot a konyhájában :D

Minden jót!
Üdv: Rita

Lilapipacs
Lilapipacs / Lilapipacs Fri, 2013-11-01 20:52

Kedves TraRita!

Elkészült a sütid, tökéletes lett a szülinapi zsúrra.
A morzsák erről árulkodtak.
:-)
Változtatnom kellett a recepteden -fogytán volt a kókusz-, így került bele apróra tört török mogyoró.
(2/3 - 1/3 arányban)

Köszönöm, hogy elkészíthettem!
G.

struccmalvin
struccmalvin Sat, 2013-10-26 13:20

Kicsit sok a " nem tudom" válasz a kérdésekre... Biztos, hogy a sajátod ez a recept? :/

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sat, 2013-10-26 18:15

Te miről beszélsz? Arról, hogy nem tudom a kókusztejjel működik-e a süti? Arról, hogy nem tudom mit rontott el a sütés közben amit nem látok? Arról, hogy külföldön a 80%-os vaj használható-e? Arról, hogy a kókusz mivel helyettesíthető? A többi hozzászólást elolvastad? Amikor dicsérik a sütit! Inkább vállald magad nemtudomka! :) Ja! És a recept a nem sajátom, csak megsütöttem! Ha olvastad volna azt a pár mondatot amit írtam, akkor tudnád!

struccmalvin
struccmalvin Thu, 2013-10-31 15:21

Ó! Nagy a harag... :) Nem zörög a haraszt, ugye..Csak csendben mondom, ne legyen nagy a mellény, ha nem ismered a technológiákat, hozzávalókat, azok tulajdonságait. Akinek rutinja van,legalább hozzávetőleges választ tud adni. Ennyi.

Brezovszkiné Ica
Brezovszkiné Ica Sun, 2013-09-29 13:56

Szia Rita !
Megsütöttem a sütidet nagyon finom , már ettünk belőle !
Egy kérdésem volna a tésztájával kapcsolatban , mindent úgy csináltam ahogy leirtad , 20 perc alatt meg is sült , de kihülése után igen kemény lett a tészta , kérdésem hogy ez igy van neked is ?? nem lett sokkal puhább másnapra sem ! Ettől fügetlenül elfogy !!
Szép napot !
Ica

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2013-09-29 15:24

Szia Ica!

Ha őszinte akarok lenni azóta sem sütöttem meg ezt a sütit. Már másfél éve volt, de nem emlékszem, hogy kemény lett volna a tészta. Sajnálom, hogy nem tudtam okosat mondani neked! De örülök, hogy ettől függetlenül ízlik a süti.
Minden jót!
Üdv: Rita

Erus30
Erus30 Sat, 2013-04-13 13:32

Nekem a krémje folyós lett, nem lett ilyen szép magas, hanem majdnem hogy folyt lefelé a sütiről. Vajon mit rontottam el? Viszont az íze istenien finom volt így is.

edyt72
edyt72 Fri, 2013-02-01 20:07

Rama margarin helyett hasznalhatok 80%-os vajat?koszonom(nem fog lagy lenni tole a krem)?

kathy55
kathy55 / kathy55 Sat, 2013-01-26 20:50

Szia Rita! Megsütöttem tegnap ezt a sütit, ma teszteltük, és nagyon nagy sikert aratott. És mivel disznóvágás volt, még jól is esett a sok sós kaja után. Köszi a szuper receptet. Nagyon finom. Nekem nem lett ilyen szép magas a krém, mert picit nagyobb volt a tepszin, de 2 dl tejszínhabot kentem a tetejére, az még megszórtam reszelt csokival. Nagyon jól nézett ki felszeletelve. Köszönöm! :)

Picuur
Picuur Sat, 2013-01-26 19:48

Kedves Rita!

Körülbelül hány percig kell sütni a sütit? Szeretném elkészíteni, de nem akarom folyton nyitogatni a sütőajtót. Nincs túl nagy tapasztalatom, ezért a recept alapján nem tudom belőni.

Köszönöm szépen a segítséget!
Picúr

Rita1971
TraRita / Rita1971 Sun, 2013-01-27 15:00

Szia Picúr!

Kb. 20 perc a sütési idő, de ez függ a sütőtől is! csinálj tűpróbát is, az sosem árt! :)

Rita

fatanyeros
fatanyeros Sat, 2013-01-26 05:54

Kókusztejjel is meg lehet csinálni? Mert akkor tejérzékenyeknek is jó... :-)

Ircsi36
Ircsi36 Sun, 2012-12-23 11:45

Nagyon-nagyon finom a süti, köszi a receptet. Egy dolgot elhibáztam, nem szurkáltam meg a második lap tetejét, ezért egy kicsit felpúposodott :) De majd legközelebb rutinosabb leszek... már jövő héten :)

rena11
rena11 Fri, 2012-12-14 08:13

Szia Fahéj!

Nem akarok kukacoskodó lenni (nem vagyok profi a sütésben) :) Olvasgatom a hozzászólásokat, és mivel nagyon dicsérték a többiek, elhatároztam, én is megsütöm. :) Viszont elakadtam a recept olvasása közben... Lehet velem van a baj, de az, hogy valamiből csak 1 egész kell, nekem nem világos.... mert a receptből az nem derül ki, hogy miből. :( Ha ezt tudnád a számomra orvosolni, nagyon megköszönném. :)

Minden jót!

pmarita
pmarita Sun, 2012-12-23 17:50

Valószínűleg a böngésződdel van a baj, vagy csak valamilyen beállítással, ezért nem jelenik meg rendesen az egész oldal. Marita

Rita1971
TraRita / Rita1971 Fri, 2012-12-14 19:50

Szia!

Nem vagy kukacos, de én még a fahéj sem vagyok :D Egyébként ott van, hogy tojás! Még rajzolva is, nem csak kiírva!

Neked is minden jót! :)

Rita

2127
finomliszt 30 dkg
porcukor 15 dkg
margarin 15 dkg
tojás 1 db
cukrozatlan kakaópor 2 ek
sütőpor 0.5 csomag
tojásfehérje 6 db
porcukor 20 dkg
kókuszreszelék 20 dkg
tojássárgája 6 db
finomliszt 3 evőkanál
tej 3 dl
vaníliás cukor 4 csomag
porcukor 20 dkg
margarin 25 dkg