Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Áfonyás-sajtkrémes szelet

Áfonyás-sajtkrémes szelet
Áfonyás-sajtkrémes szelet
70 perc / előkészület: 30 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az omlós tészta, a légiesen könnyű sajtkrémes-áfonyás töltelékkel olyan finom, hogy tálalás után, percek múlva már csak az üres tányérok néztek vissza rám.

hozzávalók / 4 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lisztet keverjük össze a sóval és a sütőporral, majd adjuk hozzá a hideg vajat, és kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, majd adjuk hozzá a tojást, és gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát.
  2. Ezután lisztezett felületen nyújtsuk ki 20x30 cm-es tepsi méretűre, majd helyezzük és tenyérrel kissé lapogassuk bele a sütőpapírral kibélelt tepsibe. (Én enyhén lisztezett sütőpapíron nyújtom ki, majd egy gyors mozdulattal, a papírral együtt átemelem a tepsibe.)
  3. Ezután tegyük be legalább fél órára a hűtőbe, hogy a tészta kellően lehűljön, és közben készítsük el a tölteléket.
  4. A töltelékhez egy keverőtálba tegyünk bele 15 dkg porcukrot, a vaníliás cukrot, majd adjuk hozzá a tojások sárgáját, és robotgéppel keverjük jó habosra.
  5. Ezután adjuk hozzá a mascarponét, a citrom levét és reszelt héját, és a kukoricakeményítőt, majd keverjük simára.
  6. A tojások fehérjét verjük fel kemény habbá a maradék 5 dkg porcukorral, majd egy keverőkanállal, óvatosan keverjük hozzá a mascarponés keverékhez.
  7. Az áfonyát alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le, hogy ne maradjon rajta nedvesség.
  8. Vegyük ki a hűtőből a tésztát, majd szórjuk meg a darált dióval és az áfonyával. Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a tölteléket.
  9. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 35-40 perc alatt aranybarnára. Sütés közben lehet a tészta itt-ott kissé megemelkedik, de mire teljes.en kihűl, szép egyenletes lesz a teteje (én légkeverésnél 160 fokon, 35 percig sütöttem)
  10. A sütőből kivéve a forró sütemény tetejét szórjuk meg vaníliás cukorral összekevert porcukorral, majd a tepsiben hagyjuk éppen csak langyosra hűlni. Ezután tegyük be 1-2 órára a hűtőbe, hogy kellően lehűljön, és szépen feltudjuk majd szeletelni.
  11. Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből a süteményt, majd ízlés szerint szeleteljük fel, és úgy kínáljuk.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 20x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 014
elküldve: 1
receptkönyvben: 76
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Gizi

Mióta szakács: 2013.03.25.
68 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
receptverseny: Nosalty receptverseny
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

mascarponés áfonyás süti, áfonyás süti mascarponéval

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Kard Gizi
Gizi / Kard Gizi Fri, 2019-04-12 19:20

Kedves NoSalty Csapata!
Nagyon köszönöm a receptem cikkben való kiemelését.
Üdvözlettel: Gizi

mese habbal
mese habbal Fri, 2016-03-18 23:18

Kedves Gizi!

Vajon 25x35-os tepsimhez milyen modon kene az aranyokon valtoztatni? Szerintem a teszta mehetne dupla adagban, de a kremmel bajban vagyok. Talan sok lenne a supla adag a kremhez?
Elore is koszonom

1252
finomliszt 20 dkg
vaj 10 dkg
porcukor 5 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 tk
1 csipet
mascarpone 40 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 2 csomag
kukoricakeményítő 2 evőkanál
tojás 3 db
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
áfonya 30 dkg
dió 5 dkg