r
Nosalty Logó

Epres süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tünde
Epres süti
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
150 °C
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 1216 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4860 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 281 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    18.1 g

Zsír

  • Összesen
    58.3 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    271 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1238 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    50 mg
  • Kálcium
    289 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    515 mg
  • Nátrium
    337 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.7 g
  • Cukor
    96 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    183.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    608 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    61 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    87 micro
  • Kolin:
    228 mg
  • Retinol - A vitamin:
    573 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    411 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 1216 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    72.2 g

Zsír

  • Összesen
    233 g
  • Telített zsírsav
    48 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    109 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    1085 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4951.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    202 mg
  • Kálcium
    1158 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    166 mg
  • Foszfor
    2059 mg
  • Nátrium
    1346 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    634.6 g
  • Cukor
    385 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    732.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    277 mg
  • D vitamin:
    218 micro
  • K vitamin:
    244 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    347 micro
  • Kolin:
    911 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2291 micro
  • α-karotin
    38 micro
  • β-karotin
    1646 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1270 micro
Összesen 4860 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    13.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    287.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.9 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    42.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    141 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    53 mg
  • Retinol - A vitamin:
    133 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 281 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a tojások sárgáját a cukorral, csipet sóval és a margarinnal habosra kavarjuk.
  2. Hozzákeverjük a lisztet, és sütõpapírral bélelt tepsibe simítjuk.
  3. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá verjük, s eligazítjuk a tészta tetején.
  4. Az epret megmossuk, ha nagyon nagyok, apróbbra vágjuk, és beszórjuk a hab tetejét vele.
  5. Sütõbe toljuk, ésközepes láng mellett kb. 90 perc alatt készre sütjük, inkább szárítjuk.
  • Sütés hőfoka: 150 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 36x24x5
  • Sütés ideje: 90 perc
  • Elkészítettem: 100 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 14
  • Össznézettség: 108332
  • Feltöltés dátuma: 2010. február 18.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Bármilyen gyümölccsel elkészíthetõ. A képen levõt ma sütöttem fagyasztott eperbõl. Így is tökéletes, csak az eper nem szabad, hogy teljesen kiolvadjon!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Szia! A habbal kapcsolatosan volna kérdésem! A múltkor én készitettem egy fajta sütit, de csak az utolsó 10 percben tettem rá a tésztára, és hát mit mondjak..olyan lett mint a rágógumi!!Le is kellett szedjem..Csak az volna a kérdésem, hogy ha a te recepted szerint sül a hab is 40 percet a tésztával, akkor nem lesz ugyanolyan gumis állagú?? Mert ha a képet nézem akkor, úgy t?nik, hogy a teteje mintha olyan volna.. Köszi a választ, és ne haragudj, hogy ilyent kérdezek, de szeretném ha tökéletesre sikerülne. Köszike!

Törölt felhasználó

 Szia Kingacska! Én is szoktam hasonló sütiket sütni,s a habot az utolsó kb.10 percben teszem rá!De ekkor már a sütöm csak takarék lángon megy,s így nekem mindig sikerül!A hab mindig tökéletes,szép magas és nem gumis!!Nem is tudom,ha 40 percig sül a tésztával együtt,mi lesz bel?le? Remélem tudtam segíteni! Üdv:Baba

Törölt felhasználó

finom lehet

Tünde

A habot mindíg egyszerre teszem be a tésztával sülni, de még sohasem lett rágós. Mondjuk nem is sütni kell, hanem inkább szárítani az egészet, s akkor szép színe is marad a habnak, s rágós sem lesz!

Törölt felhasználó

Szia Tunde, Tegnap megcsinaltam ezt a finom epres sutit, isteni lett, de lenne egy par kerdesem hozzad.....ugy ahogy mondtad 150 fokra tettem also felso futesre viszont a sutoben az 1 es polcra, vagyis legalulra....igy 80 percig kellett sutnom, de meg igy sem sult at igazan....te hanyas polcmagassagon sutotted??? Kozepen esetleg? Elore is koszonom valaszod, Petra

vekobrig

Ma megsütöttem ezt a sütit. Nagyon finom lenne, ha a hab alatt is átsült volna a tészta.Egyszerre raktam be a tésztát a habbal sülni. Az a legjobb megoldás, ha el?ször megsütöm a tésztát és utána ráteszem a habot???

Törölt felhasználó

Én is elkészítettem a sütit és nagyon finom lett. A receptet sajnos nem követtem pontosan, és a tojáshabot csak a sütés vége el?tt 10 perccel tettem rá a majdnem kész tésztára. Így a hab nem lett tökéletes, de az ízvilág hibátlan. :) Ajánlani tudom! :)

rfeher

Én is elkészitettem, de az el?ttemszólok miatt, a tésztát ugy 10 percre a süt?be tettem (180 fok), azthiszem ezt vaksütésnek hivják. Aztán rá a habot és igy sütöttem még 25 percet (szintén 180 fokon).. az egész szépen összesült. Sütés közben olyan illat volt mintha eper lekvárt f?znék..Finom, de talán a tészta és a hab közé kis lekvárt lehetett volna kenni. Köszi a receptet!

Tünde

Mindig egyszerre teszem be a tésztát a habbal, s a hab tetejére szórom az epret. Minden tûzhely más, de inkább szárítani kell ezt a sütit. Akkor a legfinomabb amikor a hab teljesen megkeményszik. Addig hagy a süt?be, míg a hab teljesen kiszárad.

beriagi

Tegnap este kipróbáltam a receptet kis módosításokkal. A tésztához kevertem 2 ev?kanál tejet és b?ven elegend? volt 15 dkg vaj és 20 dkg liszt is ahhoz, hogy egy 30x25 cm-es tepsibe símítsam a masszát. A tészta tetejét még nyersen megkentem eperlekvárral, ahogy rfeher javasolta és erre simítottam rá a 20 dkg cukorral és fél citrom levével felvert tojáshabot. Megszórtam az eperrel és el?melegített süt?ben 150 fokon 50 percig sütöttem. Kit?n?en átsült, a tészta és a hab is felemelkedett és az eper épphogy megpuhult. Csodás illata volt.

Törölt felhasználó

Biztos jobban sikerült így, mint ha az eredeti receptel készítetted volna. Én úgy csináltam, és elég gagyi lett. A tésztát alig lehetett beletenni a formába, a hab nem keményedett meg... Apák napi süti lett volna, erre jól beégtem vele :(

amoca

Köszönöm a receptet, isteni lett. Még a párom is dupla szeleteket vágott bel?le, pedig nem egy nagy sütemény fan :)

Fizso

Tegnap elkeszitettem, de kicsit elrontottam. A hab nem sikerült... Azert igy is nagyon finom lett! :) Bär nekem egy picit tul edes!

Törölt felhasználó

Megcsináltam...:)Vigyázzatok:Veszélyesen finom,és kalóriadús! Egy kicsit kevesebb cukröt tettem a habba.

Törölt felhasználó

Sajnáltam a szép nagy szem epreket apróra vágni,de jobb-mert amúgy nehéz felvágni a sütit..:)

Evagluck

Megcsináltam de se a tèszta se a hab nem sikerült. A tésztát se önteni,se nyújtani nem tudtam. Beletapicskoltam a tepsibe. A hab viszont nem akart megkeményedni. Azért most sütöm, kiváncsi vagyok az ízére. Biztos én bénáztam el valamit, de nem tudom mit. Mindent úgy csináltam ahogy írva vagyon.

Cirmicica

Mixerrel kavartad a tesztat?

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek