Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Ribizlis rumpuncs szelet Iluskától

Ribizlis rumpuncs szelet Iluskától
Ribizlis rumpuncs szelet Iluskától
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A kertben próbáljuk mindig védeni a ribizlit a rigóktól, ugyanis mindig leszednék előlünk. Mivel szeretek süteményt készíteni, így saját recept alapján ezt az édességet állítottam elő. A siker garantált volt... :-))))

hozzávalók / 5 adag

tészta

rumpuncs töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

tészta

  1. A tésztához az első 4 anyagot jól összekeverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral, szódabikarbónával elkevert lisztet. Jól eldolgozzuk. Végül a 6 tojáshabbá vert fehérjét is óvatosan beleforgatjuk.
  2. Nagy gáztepsibe simítjuk.Előmelegített sütőbe tesszük. Először kissé magasabb hőfokon (220 fok) sütjük, majd 10 perc után (190 fokra) mérsékeljük a hőt. Tűpróbáig sütjük. Kihűtjük.
  3. Hosszában kettévágjuk. Az egyik lapot beletesszük egy olyan tepsibe, amibe belefér. A másikat a töltelékhez használjuk fel. A kész tölteléket rásimítjuk a tésztára, és vágódeszkával vagy mással lenyomatjuk pár óráig. Ribizliszemekkel díszítjük.

rumpuncs töltelék

  1. A fél tésztát felaprítjuk.
  2. A 3 dl vízből és a 25 dkg cukorból szirupot főzünk. Lehűtjük. Amíg hűl, a darált diót, lekvárt, 10 dkg ribizlit, rumot, színezéket hozzákeverjük a darabokra tépkedett piskótához.
  3. Leöntjük a kihűlt sziruppal, hogy jó szaftos legyen.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 701
elküldve: 0
receptkönyvben: 31
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Iluska

Mióta szakács: 2011.04.25.
767 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rumos szelet, puncsszelet ribizlivel,ribizlis sütemény,ribizlis süti

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

1190
tojássárgája 6 db
cukor 20 dkg
víz 1.5 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
finomliszt 37 dkg
sütőpor 1.5 csomag
szódabikarbóna 2 késhegynyi
tojásfehérje 6 db
víz 3 dl
cukor 25 dkg
dió 10 dkg
sárgabaracklekvár 6 ek
rum 0.5 dl
ételfesték 7 csepp
piros ribizli 20 dkg