Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-fehércsokis tart

Epres-fehércsokis tart
Epres-fehércsokis tart
30 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt az eperszezon, szóval készítsétek el Ti is ezt a nagyon epres-fehércsokis tartot.
Szép, finom és egyszerű.

hozzávalók / 8 adag

A kekszes alaphoz

Az epres réteghez

A fehércsokis réteghez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A kekszes alaphoz

  1. A mandulát egy forró, száraz serpenyőben megpirítjuk, majd a zabkeksszel együtt ledaráljuk.
  2. Egy tálban az olvasztott vajjal együtt jól elkeverjük, és kibélelünk vele egy 20 cm átmérőjű piteformát.
  3. Amíg elkészítjük az epres és fehércsokis krémet, a fagyasztóban pihentetjük.

Az epres réteghez

  1. A lapzselatinokat hideg vízbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
  2. Az epreket megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, és egy kis lábasban a cukorral és citromlével együtt felforraljuk.
  3. Egy botmixerrel segítségével pürésítjük, majd egy szitán átpasszírozzuk.
  4. Visszatesszük a tűzre, és alacsony lángon feloldunk 2 darab lapzselatint az epres pürében.
  5. Lehűtjük, és a kekszes alapra öntjük. Hűtőben pihentetjük, míg megdermed.

A fehércsokis réteghez

  1. A kókusztejet egy kis lábasban felforraljuk, hozzáadjuk a maradék lapzselatint, és elkeverjük.
  2. Levesszük a tűzről, és mehet bele az apró kockákra vágott fehércsoki. Alaposan elkeverjük, majd lehűtjük.
  3. Ha megdermedt az epres réteg, óvatosan ráöntjük, és 1-2 órát pihentetjük a hűtőben.

A díszítéshez

  1. A megtisztított epreket tetszés szerint felvágjuk, és ezzel díszítjük a tartot.
  • tepsi mérete: 20 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 54
össznézettség: 16 935
elküldve: 1
receptkönyvben: 192
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Réthly Dávid

Mióta szakács: 2017.03.21.
22 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, Anyák napja, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: könnyű
kategória: pite
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epertorta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

349
zabkeksz 100 g
mandula 100 g
vaj 80 g
eper 300 g
barna cukor 50 g
citromlé 1 citromból nyert
lapzselatin 2 db
kókusztej 1.5 dl
lapzselatin 1 db
fehér csokoládé 100 g
eper 50 g