Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-mogyorós torta Mosomacilánytól

Epres-mogyorós torta Mosomacilánytól
Epres-mogyorós torta Mosomacilánytól
40 perc / előkészület: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez egy nagyon finom és harmonikus pite. Ajánlom a kora nyári piknikekhez, vagy kerti grillezésekhez.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A krémhez

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Öntsük a darált mogyorót és a lisztet egy keverőtálba, adjuk hozzá a vajat, és robotgéppel kezdjük el keverni. Ha már teljesen összeállt, öntsük bele a cukrot is, és keverjük el alaposan. Végül adjuk hozzá a tojássárgáját és 1-2 kanál hideg vizet, és keverjük teljesen homogénné a tésztát.
  2. Tegyük a tésztát lisztezett nyújtódeszkára, nyújtsuk ki, és nyomkodjuk egy piteformába. A lelógó részeket késsel vágjuk le, és negyedóráig pihentessük a tésztát a hűtőben. Vágjunk ki egy megfelelő mérető kört a sütőpapírból, tegyük a tészta tetejére, szórjuk rá a sütőbabot, és süssük a tortát 15 percig, utána vegyük le a sütőpapírt és a sütőbabot, és süssük további 5 percig, hogy tökéletes aranybarna színt kapjon.

A krémhez

  1. Verjük fel a mascarponét a porcukorral, és egy külön tálban verjünk kemény habot a tejszínből is. Keverjük össze a mascarponét és a tejszínt. Az eper felét vágjuk kisebb darabokra, és adjuk a krémhez. Vegyük ki a tortát a formából, az alját hintsük meg a vajkaramellás öntet kétharmadával, majd töltsük meg a mascarponés krémmel.

Az öntethez

  1. Öntsük a vajkaramellát és a tejet egy kisebb lábosba, kezdjük el melegíteni, és ha a karamell beleolvadt a tejbe, húzzuk le a tűzről, és tegyük félre.
  2. Vágjuk fel a maradék epret, és szórjuk a tortára. Öntsük rá a maradék karamell öntetet, végül szórjunk rá pirított mogyorót.
  • sütési hőfok: 190°C
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 830
elküldve: 0
receptkönyvben: 21
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Mosomacilany

Mióta szakács: 2014.06.05.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
receptverseny: Az élet ízei receptverseny
nehézség: könnyű
szezon: nyár
kategória: pite
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres-mascarponés torta, epertorta mogyoróval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

782
finomliszt 150 g
vaj 100 g
törökmogyoró 50 g
porcukor 50 g
tojássárgája 1 db
mascarpone 250 g
porcukor 2 púpozott ek
habtejszín 150 ml
eper 450 g
vajkaramella 14 dkg
tej 6 ek
törökmogyoró 85 g