Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Joghurtos pite Nagymama konyhájából

Joghurtos pite Nagymama konyhájából
Joghurtos pite Nagymama konyhájából
40 perc / előkészület: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (11)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Minden héten készítek pitét, mert ez az egyik legegyszerűbb és legfinomabb édesség, amit ezer különböző módon lehet elkészíteni. Létezik sós és édes változata is. Ez most egy epres-joghurtos verzió :)

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tésztához az olvasztott margarint, a cukrot és a lisztet összekeverjük. A liszt mennyisége annyi, hogy a tészta állaga jól gyúrható legyen (de én morzsalékosra hagytam).
  2. A tésztát egy forma aljába szórjuk, majd epret sorakoztatunk rá (én a fagyasztóból vettem elő, de akinek nincs otthon, az tehet bele meggyet vagy akár citrusféléket is).

Töltelék

  1. A töltelék hozzávalóit egyszerűen csak összekeverjük, majd ezzel öntjük le az epres tésztát.
  2. Előmelegített sütőben sütjük közepes hőfokon (hiszen hagyni kell időt a tésztának is), amíg a joghurtos keverék be nem sűrűsödik a tetején!
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 12 097
elküldve: 3
receptkönyvben: 185
elkészítve: 10/10
Facebookon megjelent: -

szakács

Nagymama receptjei

Mióta szakács: 2014.01.16.
161 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

epres joghurtos pite, joghurtos epres pite, gyümölcsös joghurtos pite

Hozzászólások (11)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

atarkoi
atarkoi Sun, 2019-05-19 14:46

Mar majdnem kesz volt a vasarnapi ebed, amikor agyaltam, hogy keresek vmi gyors sutit az ebedhez, vagy menjek ki a cukiba? Hat nagyon jol tettem, hogy rakeresetem es raakadtam erre a receptre. Mint a villam!!!! Nyilvan nem birtam magammal es fele tk lisztet hasznaltam, hogy az egeszsegnek is adjunk :) Nagyon finom lett :) a tesztaba egy pici sot is tettem, talan egy kis citromhej is jot tett volna neki, de ezek mar csak extrak.:))))

dallam'75
dallam'75 Mon, 2016-05-16 16:00

Hát nem tudom megcsináltam a receptet, még tovább is hagytam a sütőbe mint írtad. A teteje megkeményedett , így bátran kivettem...rosszul tettem , a belseje még nyers maradt :( férjem aki tényleg szinte minden sütit megeszik, ezt fintorogva tolta el. A tésztája is olyan semmi ízű. Egy erénye van, hogy olcsó alapanyagokból áll össze, így szívfájdalom nélkül landolt a kukába :(

dallam'75
dallam'75 Sun, 2016-05-08 16:44

Szia! A morzsalékosra hagyás az, hogy egyszerűen belelapogatom a formába a tésztát, nem kell nyújtogatni hogy teljesen egybeálljon? Illetve kb. mekkora formába sütötted? Hétvégén megcsinálnám, köszönöm előre a választ.

nagymamareceptjei
Nagymama receptjei / nagymamareceptjei Tue, 2016-05-10 08:48

Szia!
Még csak bele sem kell lapogatni a tésztát a formába, hanem egyszerűen csak beleöntöm a tésztamorzsát. A tésztát csak addig "gyúrom", amíg a hozzávalók jól elkeverednek egymással, de még nem áll össze egyneművé, még olyan, mint a morzsa (pont úgy néz ki, mint a kész császármorzsa például) :) Remélem nem válaszoltam későn :)
Ja, és az én formám 24 centis.

Yi
Yi Thu, 2015-06-11 19:10

Zseniális recept, egyszerű és nagyszerű. Biztosra mondom, hogy megfogom még csinálni :) köszönet érte

Aksi888
Aksi888 Sat, 2015-06-06 08:14

Mar tul vagyok a kostolason es biztosan mondhatom, hogy nem ez volt az utolso alkalom, hogy megcsinaltam. Nekem nem volt itthon sima joghurt, ezert a keszleten levo barackos joghurtot kevertem ossze egy tejfollel es ugy is nagyon fini lett. Mindig a sutessel vagyok bajban, ez meg nem egy tuprobas suti. Nekem azert a 30 percen tul kellett a legkevereses fokozatban meg legalabb 15 perc, mire ki mertem venni. De ezt csak azoknak irom, akik esetleg gondolkoznak rajta. Es: nagyon finom!

Aksi888
Aksi888 Sat, 2015-06-06 07:53

Sajnalom, hogy mas nem lelt meg ra erre az egyszeru es olcso receptre. Az enyem most hul es nagyon jol nez ki. En is morzsasra hagytam a tesztat, amiota lattam Stahl Juditnal, hogy igy is olyan lesz, felesleges nyujtogatni. Annyi csak, hogy gyuras utan, beraktam a hutobe, mert egyebkent nekem az egesz a kezemre ragad. Amig megcsinaltam az epreket. Nekem a ket tojas nagyon soknak tunt, de most, hogy kesz mar maskepp latom.

459
margarin 15 dkg
cukor 4 ek
finomliszt 25 dkg
eper 15 dkg
tojás 2 db
joghurt 2.5 dl
finomliszt 3 evőkanál
cukor 3 ek