Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Epres-csokis-vaníliás torta

Epres-csokis-vaníliás torta
Epres-csokis-vaníliás torta
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Kislányom keresztanyukája és az én keresztlányomék jöttek hozzánk vendégségbe. Mivel ők sem szeretnék cukorral telenyomni magukat, gondoltam meglepem őket egy update tortával! Sikerült, és nagyon nagyon finom lett!

hozzávalók / 4 adag

A piskótához

A krémekhez

A tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük kemény habbá.
  2. A sárgáját kikeverjük az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a sütőport és a lisztet kanalanként, és alaposan eldolgozzuk.
  3. Majd óvatossan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és avval is elkavarjuk óvatosan.
  4. A masszát kettészedjük, és az egyikbe beletesszük a kakaóport, és másikba a vanília aromát, és kikeverjük velük.
  5. Előmelegített sütőben kisütjük a 2 piskótalapot (kb. 20 perc/ darab).
  6. Ha meghűltek, akkor kettévágjuk mindegyiket.
  7. Elkészítjük a pudingokat.
  8. Az epret megpucoljuk, megmossuk és apró darabokra vágjuk.
  9. Használjunk az oldalán lecsattolható sütőformát lehetőleg. Alulra betesszük az egyik kakaós lapot, majd a forma szélét visszacsatoljuk.
  10. Erre rászórunk eperdarabokat, majd az epres puding egyik fele jön, aztán vaníliás lap, eperdarabok és csokis puding, majd kakaós lap, eperdarabok és eperpuding, majd vaníliás lap, eperdarabok és vaníliás puding. Ezt berakjuk a hűtőbe, míg meg nem dermed a puding.
  11. A habot felverjük a xilittel és eperdarabokkal jó keményre.
  12. Ha megdermedt a piskótában a puding (jó 3-4 óra, mert egy kicsit szívja is magába a piskóta), akkor körbekenjük a felvert epres habbal, és díszítjük eperdarabokkal és a habbal. Jó étvágyat!
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 807
elküldve: 2
receptkönyvben: 120
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiss Móni

Mióta szakács: 2011.09.01.
258 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: születésnap, buli receptek, vasárnapi ebéd
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

update epres-csokis-vaníliás torta, cukormentes pudingos torta, pudingtorta cukormentesen

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

kati85
kati85 Sat, 2012-08-25 11:47

Szia!
Megszeretném kérdezni hogy édesítő mindenképpen kell bele?
Válaszod előre is köszönöm!:)

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Wed, 2012-09-05 07:30

Kedves kati85!
Valamivel kell edesiteni,ha a cukrot nem eszed akkor az edesito,de valamivel helyettesiteni kell,mert nem lesz sajnos edes!
Kellemes hetet:Moni

mona760718
Kiss Móni / mona760718 Tue, 2012-08-14 06:11

Kedves Nori88!
En az auchanban veszem, kek hulala, de van szamos mas fajta, akar a tescosmvagy a meggle! De eddig a kek hulala valt be a legjobban!
Kellemes napot:Moni

1180
tojás 10 db
xilit 10 teáskanál
diabetikus liszt 10 evőkanál
sütőpor 2 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
vaníliaaroma 2 kávéskanál
csokoládés pudingpor 1 csomag
vaníliás pudingpor 1 csomag
epres pudingpor 2 csomag
tej 2 l
xilit 6 ek
növényi habtejszín 0.5 l
xilit 2 ek
eper 40 dkg