r
Nosalty Logó

Epres-csokis-vaníliás torta

Kiss Móni
Epres-csokis-vaníliás torta
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A piskótához

A krémekhez

A tetejére

1185
Kalória
43.9g
Fehérje
123.7g
Szénhidrát
51.2g
Zsír
181.8g
Víz
452.6g
Koleszterin
4.1g
Élelmi rost
30.1g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémekhez

A tetejére

Összesen 1185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémekhez

A tetejére

Összesen 4737 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A piskótához

A krémekhez

A tetejére

Összesen 120 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    43.9 g

Zsír

  • Összesen
    51.2 g
  • Telített zsírsav
    37 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    453 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3080.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    40 mg
  • Kálcium
    1102 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    900 mg
  • Nátrium
    976 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    123.7 g
  • Cukor
    30 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    181.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    195 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    99 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    81 micro
  • Kolin:
    362 mg
  • Retinol - A vitamin:
    194 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    635 micro
Összesen 1185 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    175.7 g

Zsír

  • Összesen
    205 g
  • Telített zsírsav
    147 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1810 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    12320.6 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    158 mg
  • Kálcium
    4408 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    222 mg
  • Foszfor
    3599 mg
  • Nátrium
    3906 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    494.9 g
  • Cukor
    121 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    727.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    778 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    221 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    1447 mg
  • Retinol - A vitamin:
    774 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2540 micro
Összesen 4737 kcal
  • 11% Fehérje
  • 31% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 45% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    5.2 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    0 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    311.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    6 mg
  • Foszfor
    91 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    12.5 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    18.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    20 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    37 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    64 micro
Összesen 120 kcal

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét felverjük kemény habbá.
  2. A sárgáját kikeverjük az édesítőszerrel, majd hozzáadjuk a sütőport és a lisztet kanalanként, és alaposan eldolgozzuk.
  3. Majd óvatossan hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét és avval is elkavarjuk óvatosan.
  4. A masszát kettészedjük, és az egyikbe beletesszük a kakaóport, és másikba a vanília aromát, és kikeverjük velük.
  5. Előmelegített sütőben kisütjük a 2 piskótalapot (kb. 20 perc/ darab).
  6. Ha meghűltek, akkor kettévágjuk mindegyiket.
  7. Elkészítjük a pudingokat.
  8. Az epret megpucoljuk, megmossuk és apró darabokra vágjuk.
  9. Használjunk az oldalán lecsattolható sütőformát lehetőleg. Alulra betesszük az egyik kakaós lapot, majd a forma szélét visszacsatoljuk.
  10. Erre rászórunk eperdarabokat, majd az epres puding egyik fele jön, aztán vaníliás lap, eperdarabok és csokis puding, majd kakaós lap, eperdarabok és eperpuding, majd vaníliás lap, eperdarabok és vaníliás puding. Ezt berakjuk a hűtőbe, míg meg nem dermed a puding.
  11. A habot felverjük a xilittel és eperdarabokkal jó keményre.
  12. Ha megdermedt a piskótában a puding (jó 3-4 óra, mert egy kicsit szívja is magába a piskóta), akkor körbekenjük a felvert epres habbal, és díszítjük eperdarabokkal és a habbal. Jó étvágyat!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Kislányom keresztanyukája és az én keresztlányomék jöttek hozzánk vendégségbe. Mivel ők sem szeretnék cukorral telenyomni magukat, gondoltam meglepem őket egy update tortával! Sikerült, és nagyon nagyon finom lett!

További receptek

Legegyszerűbb csokitorta

Szaftos és puha, mélyen kakaós ízű piskóta, valamint közé rétegelt karakteres, lágy csokikrém: igen, ez az a csokitorta, amiről mindig is álmodtál! Pofonegyszerű megsütni, a ...

Lakos Benedek

Trikolor répatorta

A húsvéti kedvencben, a répatortában általában csak az „alap” a narancssárga répát használjuk, megfeledkezve arról, hogy a zöldségnek van ám lila és sárgásfehér színű ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek